Helgslut efter helgslut... Helvetet är på intåg!


Nu är helgen slut igen efter att julhelgen har tagit slut. Nu kommer nyår - för många en helg med förväntningar och fest. Men så många stackars levande varelser som nu ska lida alla helvetets kval. I förmiddags tog vi ut Leya för en härlig promenad. Bara husse tog på sig mössan började hon trumma med tassarna mot parketten av förväntan. Väl ute var svansen i topp och ögonen glittrade av bus. Hon visste precis hur härligt och roligt det skulle bli. Vi hann inte mer än högst 15 minuters promenad förrän första smällen kom - pang så låg svansen som en slickad glasspinne under magen och 3 minuter senare kom nästa FÖRBANNADE leksakssmällarknall och hela promenaden var förstörd. Leyas mungipor dras upp till öronen och hyperventilationen är nära.

Vad finns det för mening med detta smällande??? Varför inte lägga alla dessa miljoner svenska kronor på något som kommer till nytta och då för en mycket längre tid än några djävulska sekunder och för så många fler än för några testosteronstinna pojkdrömsletare??? Läs på och inse hur mycket skada det gör. Visa hänsyn för alla oss om verkligen inte tycker det är en tjusning med smällande och tjutande mitt i samhällen och befolkning.

Titta in här  och gör en insats mot denna idioti!!!


Kommentarer
Postat av: Helena på Fototriss

Hej! Jag såg din kommentar och lade in en länk från bloggen till Smällarupproret.

Hälsningar

Helena

2008-12-28 @ 23:45:53
URL: http://fototriss.blogspot.com
Postat av: Photos by Storm

Ja, visst är det tråkigt. Vår förra hund, en bearded collie, var också skotträdd. Vi hade så jobbiga veckor runt jul och nyår vartenda år. På nyårsafton lämnade vi henne på "vårt" hundpensionat långt ute i skogen. Tack och lov är ingen av våra rr skotträdda så nu har jag nästan glömt hur det var. Ha det så bra det bara går i nyår./Lis

Postat av: Anna mfl...

Hej på er och God Fortsattningg!

stackars Leya!! Håller med om att smallare ar ett jav...f..nstyg!!! Leya får komma & vara hos "mormor" på nyår, har finns inga smallare!! valdigt skønt att slippa skiten... Ha det så bra!



Kram från oss...

2008-12-29 @ 08:50:55
URL: http://www.minjimbaridge.se
Postat av: HelenJ

Jag har också en hund som verkligen lider av detta. Jag kan stå ut med att man skjuter runt tolvslaget, men det här okynnesskjutandet flera dagar före och efter... Hon vägrar helt enkelt att gå ut! Vi har fått smällare kastade efter oss flera gånger så jag förstår henne. Förbjud all försäljning av fyrverkerier och smällare! /Helen

2009-01-03 @ 22:21:05
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0