Fotomodell

I dag har faktiskt Leya agerat fotomodell! De snyggaste delarna har blivit förevigade med digitalteknik då det var dags för röntgen av armbågar och höfter. Ingen lätt match utan det var tvunget att droga damen för att få perfekta bilder.

Vad som gällde var diagnostisk röntgen av armbågs- och höftleder. Detta görs för att om grava fel finns ska man inte avla vidare på just denna linje. Troligtvis finns inte så grava fel här för det borde man ha märkt på Leya vid det här laget men man vill ha det på pränt för att säkerställa frisk eventuell avel. Plåtarna bedöms av opartisk granskande profession hos Svenska Kennelklubben och svar har vi inom 3 veckor. För vår del är det inte aktuellt med avel men uppfödare och kullsyskon vill självklart inte föra vidare eventuella defekter. Vi är mest intresserade av att Leya är frisk och då är det skönt att få det på pränt.


Undersökningen i sig är väldigt enkel men eftersom "patienten" måste ligga alldeles stilla är det nödvändigt med sedering - alltså nästan nedsövning eller så mycket lugnande så hunden är helt "borta". Leya sov djupt under hela proceduren och allt gick enligt planer. Efter utförd undersökning fick hon en "uppvaknandespruta" och vaknade till liv men är efter 8 timmar fortfarande väldigt slö och inaktiv, även om hon troget följer med ut på promenad.

Nu får vi bara vänta och hoppas att granskningen av bilderna är som vi tror och hoppas...

Kommentarer
Postat av: Jag och fotbollsspelarn

Ja nåt måste man ju vara bra på ;) bowling är visst tjejernas grej haha.

2009-01-31 @ 14:50:54
URL: http://tgif.blogg.se/
Postat av: matte

hoppas hon är helt ok. Hur gammal är hon? Wilma har lägsta gradens dysplasi på höfterna, vi röntgade henne när hon var två ungefär.. för jag hade tänkt ta valpar efter henne, men nu blev det inte så .

2009-02-02 @ 13:09:15
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0