Boooom! Bang! Pfiiuuuu! Helvetes bomber och granater!!!


 

"Omkring en tredjedel av våra 800 000 hundar är skotträdda och har farit illa av smällare. 35 000 behöver medicinering med psykofarmaka varje gång smällandet brakat lös. Det har förvandlat trevliga högtider till en plåga för såväl hundar som deras ägare. Men inte bara hundar har farit illa av smällare. Mellan 400 och 500 personer har skadats fysiskt så illa av smällare och fyrverkeripjäser att de måste uppsöka akutsjukvård. De flesta av dem har varit barn och ungdomar. Hur många som skadats lindrigare och kunnat tas om hand på vårdcentraler eller i hemmet vet vi inte.

Utöver dessa skador har omkring 3000 ungdomar fått hörselskador varje år på grund av smällare. Många flyktingar från krigsdrabbade länder har upplevt ljuden av smällare som mycket oroväckande liksom en del äldre människor. Med detta beslut sällar sig Sverige till de allt fler länder som har förbjudit smällare. I Norden har de övriga länderna förbud sedan tidigare. När väl förbudet efterlevs kommer det att innebära minskat lidande för såväl djur som människor och att samhället besparas onödiga kostnader."
/Gunnar Löfberg


Mina egna tankar och åsikter...:

Årets allra sista högtidlighet är också en av de största festhelgerna under året. För många en trevlig kväll att se fram emot men också för väldigt många en kväll fylld av förväntade hemskheter i form av smällare och rakter.

Jag som hundägare tänker mycket på alla stackars livrädda fyrbenta varelser denna helg. Har ju själv en totalt vettskrämd hund som oannonserat blev utsatt för SM i  fyrverkeri en kväll när hon bara var 5 månader gammal. P.g.a. detta är hon nu "skadad" för livet och rädd för allt som visslar, tjuter eller smäller och även sådant som lyser upp himlen plötsligt. Gissa hur roligt det är att ligga i en husvagn när det är åska, regn och blixtar. Det är t.o.m. jobbigt att gå vid en trafikerad gata mörka kvällar eftersom bilarnas lyktor då ger "otäcka" sken som väcker minnen. För att inte tala om det som komma skall just under t.ex. nyårshelgen. Tyvärr räcker det ju inte heller med själva nyårsafton eller tolvslaget utan det pågår flera dagar före och flera dagar efter. För oss en tid när vi knappt vågar ta ut Leya mer än precis utanför dörren för att snabbt uträtta behov åtminstone ett par gånger om dagen. De gånger får vi dessutom tvinga ut en skakande hund med svansen så långt mellan benen att den inte ens syns.

Sedan är det så många andra som lider av detta (ofta olagliga) smällande. Tänker på de som har haft hemska krigsupplevelser, de som har skadats själva av någon form av smällare eller de som har anhöriga som har skjutit bort en eller annan kroppsdel.

Dessutom är det hemska pengar som skjuts bort på bara några sekunder, pengar som hade kunnat användas till såååå mycket annat - både privat och globalt.

Nej, nu måste vi gå emot detta vansinne!!! Många kommuner har satt upp regler för hur raketskjutningarna får gå till, även om de inte följs av allmänheten fullt ut så är det ändå ett steg i rätt riktning. (Dock inte Jönköpings Kommun!!!)

Gå nu med i Smällarupproret och gör DIN röst hörd!!! Det MÅSTE bli ett slut på den här idiotin!!!

Klicka på bilden ovan för att läsa mer om vad vi kan göra...GOTT NYTT ÅR!!! (Till de som kan gå utanför dörren utan att känna oro och ångest för livrädda familjemedlemmar)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0