Slutet gott - allt är inte gott med slutet...

Bara några skälvande timmar kvar av detta Anno 2008. Mycket har hänt i världen, många krig med mycket bomber, raketer, elände och död. Ändå FIRAR vi in det nya året med just bomber och raketer!!! Hur dj--la dumt är det inte??? Har precis varit ute alldeles utanför dörren med Leya och har aldrig, aldrig någonsin tidigare sett henne kissa och bajsa i samma sittning så att säga - enbart för att bli färdig så fort som möjligt så hon kan komma in snabbast möjligt där det åtminstone är lite avskärmat från sattyget. 



Fast nu ska vi i alla fall fira att det nya 2009 är på intåg. Tillsammans med Jimmy och Elisabeth blir det 3-rätters, gott vin, trevligt umgänge och lite glitter & glamour. Vi står för huvudrätten som är fondue med ryggfilé från nöt och fläskfile. Till det 3 såser, sallad, klyftpotats och potatisgratäng som har stått på lågvärme i 2 timmar samt sallad och pain rich. Förrätt och efterrätt blir surprise från gästerna. Självklart serveras vin som passar till maten.

Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År!!!

Solkallt

En härlig vinterdag har vi haft i dag. Det blev också en riktigt skön promenad utan hemska smällare så Leya njöt minst lika mycket som vi rundan runt Rocksjön. Vilken lyx det är att få vara ledig sådana här dagar och vilken lyx att vara ledig så länge som vi är i år - 18 dagars ledigt!





Helgslut efter helgslut... Helvetet är på intåg!


Nu är helgen slut igen efter att julhelgen har tagit slut. Nu kommer nyår - för många en helg med förväntningar och fest. Men så många stackars levande varelser som nu ska lida alla helvetets kval. I förmiddags tog vi ut Leya för en härlig promenad. Bara husse tog på sig mössan började hon trumma med tassarna mot parketten av förväntan. Väl ute var svansen i topp och ögonen glittrade av bus. Hon visste precis hur härligt och roligt det skulle bli. Vi hann inte mer än högst 15 minuters promenad förrän första smällen kom - pang så låg svansen som en slickad glasspinne under magen och 3 minuter senare kom nästa FÖRBANNADE leksakssmällarknall och hela promenaden var förstörd. Leyas mungipor dras upp till öronen och hyperventilationen är nära.

Vad finns det för mening med detta smällande??? Varför inte lägga alla dessa miljoner svenska kronor på något som kommer till nytta och då för en mycket längre tid än några djävulska sekunder och för så många fler än för några testosteronstinna pojkdrömsletare??? Läs på och inse hur mycket skada det gör. Visa hänsyn för alla oss om verkligen inte tycker det är en tjusning med smällande och tjutande mitt i samhällen och befolkning.

Titta in här  och gör en insats mot denna idioti!!!


Fototriss - Årets sista

Nu får vi välja kategori bland 3 stycken som tidigare varit med som utmaningar. Jag siktar på kroppsdelar.

En tunga som gömmer en näsa...


En grimaserande mun...


Ett vackert och kärleksfullt smyckat armveck...


Fler utmaningar på tema kroppsdelar, genom eller trekantigt hittar ni här hos Fototriss.

Tsssiiiiin!!!

Så här fiiiiin är hon bara hon ska ut o fika ... tycker fler än jag!!!


Tänk vad stolt man kan vara över sina mest älskade!


Jul God!!!



I år var året då vi skulle spara på julklapparna!!!


Vi skulle inte ha så mycket mat.


Men alla blev nog mätta och belåtna med årets Julafton!!!





GOD JUL! Önskar jag er alla!!!

Köttbullerullardagen

I dag har vi gjort årets julköttbullar. Peter var så pass pigg så vi gjorde som vi gjort i många år - jag rullar o han steker. Dom smakar nog mums i år också hoppas jag. 167 stycken blev det!




Fast det är inte riktigt så många kvar efter diverse provsmakningar...

Fototriss - Mina juldetaljer

Detaljarna inför julen är ju hur många som helst - hitta dom i julstöket är ju en annan sak. Här är mina detaljer just nu. Fler hittar du här JULDETALJER


Hyacinten som kanske blommar till julafton...


Stjärnan som lyser över oss hela julhelgen - och faktiskt både före och efter...


Så han som vill att vi ska vara snälla...

Knock Out på Julen


Ja jubla kan man ju för mindre. Nu har Årets Influensa kommit till familjen Falk. Peter ligger som en klubbad gråsäl och frågan är väl bara när jag och resten ligger där. Det är nästan 30 år sedan jag hade flunsan senast så det är väl bara att inse att det kan vara min O-tur nu. Jätteroligt när man är i tagen att fixa och förbereda för årets Julafton med 15 gäster. Får bara försöka vara optimist ett tag till och tro att Peter är kärnfrisk i morgon och att det inte är någon smittsam influensa han har drabbats av. Än så länge inga symtom hos resten av familjen i alla fall.

Julgransjakt

I dag har vi varit bjudna på årlig julgransjakt på Dunarp (chefens gård på landet i Småland). En riktigt mysig och gammeldags tillställning som uppskattas. Först lite glöggmingel, sedan bär det ut i skogen för att jaga sin gran och efter det tomtegröt och skinksmörgås. I år bjöds även grännakorv, rökt rådjur och rökt highland cattle-rulle. Foke bor på "riktiga landet" med hund, katter, får, hästar och kossor - inte vilka kossor som helst utan Highland Cattle som är riktiga hedenhöskossor. Vad gör jag då - jo GLÖMMER KAMERAN HEMMA!!!

Trevligt hade vi i alla fall och gott var det. Alla som ville ha en barrande gran fick med sig en sådan hem efter att ha jagat upp den. Lite roligt var också att A-C hittade gula kantareller i skogen under jakten. Fatta det!!! Gula kantareller i december.

Så här ser i alla fall en Highland Cattle ut:

Tjuvad bild via Google.se

Gammeldags

Jag älskar att laga mat! Ändå mer älskar jag att laga mat tillsammans med min man. Självklart skulle jag aldrig, aldrig någonsin ställa fram annat än mina egna rullade köttbullar stekta tillsammans med Peter dagen före d-dagen. Det hör ju liksom till - efter dryga 20 års rullande och stekande så kan man ju inte bara helt plötsligt be Mamma Scan komma och ta över.

Man kan inte heller låta någon fabrik hacka lök, skära potatis i rätt storlek eller ta rätt mängd ansjovis till Janson. Ingen i hela världen kan ju inte heller lägga in sådan sill som Mormor o Morfar kommer med efter att Mormor har lagt ihop allt precis som det ska vara. För att inte tala om den inlagda strömmingen. Koka ägg, skala och halvera, sedan pilla räkor att dekorera med är ju också lite kul.  Eller det hembakta brödet som Pia kommer med. Eller all den vegetariska maten som vi pysslar ihop. <O glöm inte Pias goda hembakade efter maten. Gröten blir definitivt godast att koka från grynstadiet - o sedan gömma en skållad kritvit mandel i och hoppas att kanske någon blir gift innan nästa års stök.

Nänä - här stressar vi hellre än köper ner oss på det snabba...

Matakuten

Man faller lätt i gropar!!! I år har vi köpt färdigkokt julskinka, jag som ALDRIG skulle göra något sådant. Faktum är att den är god och perfekt kokt. Återstår gör bara att griljera - snart "slipper" man säkert det också...

Långan är lutad och vaccumförpackad.
Rödkål finns på burk.
Sillen är inlagd på fabrik.
Sillsallad och rödbetssallad är plastad.
Laxen är färdiggravad och färdigrökt.
Doppespad finns att köpa fruset.
Tomtegröt är i korvform - bara att värma.
Glöggkryddor är färdigblandade.
Tjocka revben finns att köpa färdigstekta med valfri griljering.
Köttbullarna är hemgjorda av Mamma Scan.
Jansons frestelse hämtar man i frys- eller kyldisk. Bara att värma.
Glögg kan man välja efter smak.
Vörtbrödet håller till påsk.
Pepparkakorna kan man välja i fullkornsvariant.
Potatis kan köpas färsk, skalad och färdigkokt.
Önskar man några specialiteter kan man anlita catering.
---------
Ja jösses vad stressigt vi har det i dessa tider...

Vad är julstress?

Det är konstigt i år, inte många dagar kvar men den kommersiella världen känns väldigt dämpad. Beror det på att vi börjar bli lite förståndiga när det gäller överdåd och beror det i så fall på konjunkturen som råder just nu? Vi har gjort en liten inköpssväng varje eftermiddag/kväll denna veckan och det är inte ens tillstymmelse till kö nånstans!!! Vi har köpt klart de flesta klapparna, i stort sett all julmat är i kylen och ändå har vi inte fått trängas eller julstressa nånstans?!?!

Inte konstigt att man inte har fått rätta julstämningen än. Fast kanske, kanske om man ger sig ut måndag och tisdag nästa vecka att man ändå kan få knuffas lite...

Något att läsa? - Antingen om man är julstressad eller kanske om man undrar varför man inte är det?


Fototriss - Formen Rund

Med risk för att bli väldigt tråkig så är ju denna bild verkligen ett tema på väldigt rund...



Här är ju ramen riktigt rund...



Rund o god som en tomat...


Hitta fler runda former genom att klicka här...>>>>>>  RUND

Hemlisar

I kväll blev vi ensamma hemma jag och Peter. Har under dagen varit på sopplunch hos kusin Lena och det smakade som vanligt alldeles utmärkt - i dag en god fisk- och skaldjurssoppa, ostkaka med sylt och grädde samt kaffe med lussebulle och mjuk kaka. Väl hemma visar det sig att alla flickor blir upptagna med festande under kvällen och därför kunde vi passa på att syssla med lite hemlig julklappsinslagning. Eller VI förresten? JAG med hjälp av djuren...



Julefriden infinner sig tidigt hos vissa...

Vad var det vi sa???

Så här laddar vi för IDOL-final! Massor med flickor som grundar med kyckling- eller vegenchiladas. De flesta är överens vem som kommer att stå som vinnare - även om det finns en och annan avvikare...



Men som vi alla visste så blev det ju HAN
Kevin jublar efter vinsten! Foto: Daniel Ohlsson/TV4 som vann

Opysslig

Jag kan nog utan att överdriva utnämna mig till en av de minst pyssliga som finns. Beundrar alla med kreativ fantasi som omsätter sina idéer i verkligheten men själv lyckas jag aldrig. Därför är det extra roligt när jag en gång varje år lyckas få ihop några självgjorda julkort vid min så kallade syjunta.

Så här blev dom i år...


Undrar vilket som dimper ner hos Dig???

Vintern rasat ut?

Då fick vi lite vinter i Småland i år. Det varar sannolikt inte så länge men det är ganska fint när det är här. Som alla säger: Det blir ju i alla fall lite ljusare!

Så här ser det ut utanför vår altandörr i kväll...



Finanskrisens A-lag

Något att begrunda i dessa krisens tider...


€- Om man köpte Ericsson-aktier för 100.000 Kronor för cirka 3 år sedan

så är de värda kring 4.600 kronor idag.


€- Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100.000

kronor så har man idag kvar 791 kronor.


€- Om man var klok och för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl

för 100.000 kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och

pantar tomflaskorna så får man 6.741 Kronor. 


Det är därför grabbarna på torget i centrum kallas för A-laget


Fototriss Siffran är 11 - fast egentligen 12





I kullen var dom 12 underbara men bara 11 orkade sig till matbordet - men vad då 11 eller 12 så är dom ju mer än underbara...

Fler siffror hittar du här - FOTOTRISS

Precis som jag trodde och ville

Precis som jag önskade!!! Kevin och Alice i final!!!
Finalister. Foto: TV4

Men tyvärr - stackars Alice har inte mycket att komma med mot denna storstjärna. Sen vet vi ju alla att 1:an aldrig har kommit så långt som 2:an och 3:an men jag tror inte det gäller i år. Kevin är redan en världsartist enligt mig.

Så här har jag tyckt under tiden...:

28 november
21 november
14 november
14 november
7 november
31 oktober
17 oktober

Förvalta tid

I kväll blev jag lite oväntat ensam hemma. Peter på julbordsfestande med jobbet, Olivia på bio och Matilda hemma hos kompis. Vad gör man då när man får en massa tid till förfogande? Jag är kvinna så självklart planerar jag min tid!

Kvällens ensamma timmar:












Åhhh vad duktig jag har varit... Hela dagen i morgon fri till att göra precis vad jag själv vill!!!

Bevis på ett bra jobb

I dag får vi besök på vår mottagning av Landstingets kvalitets-, kompetens- och utvecklingsenhet - Qulturum. Man har frågat om man får komma till oss då det har "ryktats" så mycket om vårt otroligt trevliga bemötande och vill använda oss som exempel vid utbildningar (charmkurser???). Verkligen något roligt att ta till sig och än mer roligt när vi är en privatmottagning och det inte alltid faller i så god jord hos Landstinget.

Det är ju faktiskt inte så svårt att ha ett trevligt bemötande så det borde fungera på alla mottagningar. Bara att lyfta blicken när någon kliver in på mottagningen gör ju att personen känner sig "sedd". Att säga "Välkommen" är också väldigt enkelt men betyder ofta väldigt mycket för personen som kanske är lite nervös inför besöket. Att försöka knyta an till något personligt kan få personen att slappna av och inte bara tänka på kommande undersökning. Alltså små enkla medel som vilken tjurskalle som helst skulle kunna bemöda sig till i sitt arbete. Dessutom ger det så otroligt mycket med nöjda "kunder", det gör arbetet så mycket roligare.

Klicka här så kan du läsa om vad Qulturum är och vad det ska stå för.

RSS 2.0