Husvagnen igen

Nu sticker vi till Bengans igen för några dagar. Vädret avgör väl till viss del när vi vänder hem igen men i alla fall allra senast nästa torsdag. Sedan är det dags för bröllop, Jonas och Renata gifter sig 4 augusti. Det ska bli så kul och vi ser verkligen fram emot det. Men först nu hoppas vi i alla fall på några solglimtar på Västkusten så man kan vara ute och bränna på skinnet ytterligare.

Ny soffa???

Eller rättare sagt ytterligare en soffa om resten av familjen ska ha någonstans att sitta.
Här mäter Leya dryga 140 centimeter i utsträckt form - och då har hon ändå lång tid på sig att växa färdigt. Det bästa med allt är att hon är minst lika goooo som hon är lååååång!!!!
image144

Halvtid

Hur fort går det när man har det bra??? Halva semestern är redan avverkad. Vi är nu hemma ett par dagar för att tvätta och framför allt träffa döttrarna som inte är med i husvagnen. Vädret har ju inte varit helt och hållet på semesterfirarnas sida men heller inte bara klagomål. Vi har varit utomhus i stort sett hela tiden från morgon till kväll - bara någon halvdag då och då när det har regnat lite för mycket. Leya stortrivs verkligen med campinglivet! Hon är så rolig att ha att göra med! Hon är fantastisk i möte med barn - hon vet verkligen att hon då ska vara ändå mer försiktig än hon behöver vara med vuxna människor - och barnen älskar henne lika mycket som hon älskar dom. Omgivningarna vid havet är verkligen till hennes fördel. Bara den vanliga lilla närhetsrundan är rolig att gå - för att inte tala om hundstranden som vi får ta bilen till och skogen bara 5 minuters promenad från campingen. Hon träffar massor med nya hundkompisar varje dag men tyvärr är ju kameran med alldeles för sällan. Höjdpunkten var nog ändå en kväll när vi träffade en trevlig tjej med en 5-årig hane och en 2 årig tik, båda Rhodesian Ridgeback. Detta möte skedde i det trollskogsliknande naturreservatet som vi är närmaste granne med. Inte heller då hade vi kamera med oss men ett par bilder knäpptes med mobilen (tyvärr med lite suddiga bilder). I övrigt får Leya massa beröm av många som bor på "Bengans", dom kan inte förstå hur hon kan vara så lugn, snäll och trevlig när hon knappt är 5 månader ens. Vi är själva naturligtvis mer än nöjda med hennes trevliga sätt - hon är sååååå duktig!!! Senaste dagarna går hon helt lös vid vår plats, hade från början ett långt rep. Då ska tilläggas att bara 20 meter från vår vagn bor en 6-årig långhårig schäfertik och hon smiter inte ens dit. Det är en väldigt väluppfostrad dam vid namn Lady som inte lämnar platsen heller om inte matte eller husse tillåter det.

Om ett par dagar åker vi tillbaka till vagnen igen - om nu inte vädret sätter fullständigt stopp för det. Det är inte världens roligaste att sitta inne med en vattenrädd hund i en husvagn och ett förtält, fast det är å andra sidan inte roligt att sitta hemma då heller. Det löser sig nog.

(Tyvärr är datumet på kameran felinställt - det är naturligtvis inte kort från 2008.)

1 .  2 .  3 .  
4 . 5 .  6 .  
7 .  8 . 9 .  
10.  11.  12.
13.  14.  15.  
16. 17.  18.  
19.  20.

1. Fullt ös campingrundan runt.
2. Kvällsposering.
3. Är det oväder på gång?
4. Tittut med husse - ett hinder i fotbollsgolfen.
5. Grillvovve.
6. Grannpojken Tim är med på promenad.
7. Tim stolt hundförare.
8. Kvälls-Yatsy med lillmatte Olivia.
9. Strandjogging med Olivia.
10. Och så lite strandjoggande med husse.
11. Fy - det där havet kan andra hoppa ner i om dom vill!
12. Härligt i sanddynorna.
13. Trädgårdsarbete med Olivia.
14. Min egen campingstol.
15. Har med lite vilja god plats i min stol.
16. Mattes bästa huvudkudde.
17. Toppmöte med två trevliga Ridgebacks - Leo och Karimba. (Tyvärr suddig bild).
18. Toppmöte med två trevliga Ridgebacks - Leo och Karimba. (Tyvärr suddig bild).
19. Toppmöte med två trevliga Ridgebacks - Leo och Karimba. (Tyvärr suddig bild).
20. Toppmöte med två trevliga Ridgebacks - Leo och Karimba. (Tyvärr suddig bild).

Kantaleyar...

I dag har jag, Karin och Leya varit i svampskogen. Tänk om man kunde fostra Leya till kantarellhund!!! Letade inte så där väldigt länge och hittade bara 5 - 6 stycken, i alla fall så det räcker till en svampmacka till Karin. Tyvärr glömde jag kameran men Leya tyckte det var toppen att springa och leka mellan stubbar och blåbärsris. Det blir många sådana turer i sensommar och höst och då ska vi minsannt hitta massor med gula godingar.


Semesterstart!

Jönköping kl 19 Temp:-2°C, Nederbörd/timme:200mm (bara lite omgjord)
5/7 Tors6/7 Fre
kvällnattmorgemkväll
   

16°
NO
7 m/s


15°
NO
6 m/s


17°
N
8 m/s


20°
NO
3 m/s


20°
NO
4 m/s
7/7 Lör8/7 Sön9/7 Mån
nattmorgemkvällnattdagnattdag


15°
N
4 m/s


15°
NV
6 m/s


18°
NV
5 m/s


19°
NV
5 m/s


15°
V
6 m/s


17°
NV
6 m/s


15°
V
3 m/s


16°
NV
4 m/s

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halmstad kl 19 Temp:27°C, Nederbörd/timme:0.6mm (också bara lite omgjord)
5/7 Tors6/7 Fre
kvällnattmorgemkväll
   

16°
N
9 m/s


14°
NO
6 m/s


16°
NO
5 m/s


20°
SV
4 m/s


16°
V
6 m/s
7/7 Lör8/7 Sön9/7 Mån
nattmorgemkvällnattdagnattdag


14°
V
7 m/s


15°
V
9 m/s


17°
V
13 m/s


16°
V
12 m/s


13°
V
11 m/s


18°
V
13 m/s


13°
V
9 m/s


20°
V
13 m/s

Härligt att börja så här!!! Tänk er själva att bara ligga under filten och mysa till regnsmattret...

image123

Näää fy tusan, vi åker till Halmstad senast söndag för då kommer HON............

Två (2) arbetsdagar kvar...

...sen är det semester!!! Inte en dag planerad förrän semestern är slut. Hur låter det då? I augusti blir det lite härligt häktiskt. Vad har man att göra då då? Två bröllop, skolstart, nedvinterrustning av husvagn, härlig helg i Borghamn med lillebror o döttrar, kräftskivor, Stockholmsresa med man o dotter, start på grundkurs med Leya, m.m. ... Ojojoj vad det blev mycket - men visst orkar man det med råge efter en hel månads ledighet och slapp. Ser till och med fram emot lite att få ta itu med detta ihop med jobbstart. Tänk vad fort hösten ska gå och sen är det snart sommar igen...

Fast man kanske inte ska ta ut allt detta i förskott utan bara försöka varva ner inför en ganska lång och härlig ledighet.

Det är då tur att det bara är tiden som går och att man själv inte blir en dag äldre

Skolstart för Leya

Nu är Leya anmäld till sin första kurs - en grundkurs på Huskvarna Hundklubb. Valpkurs blev det aldrig tillfälle till, hon hamnade åldersmässigt inte riktigt rätt men det blir nog väldigt bra med en grundkurs. Vi tycker ju hon har lärt sig riktigt mycket hittills även utan kurs - även om det är mycket, mycket som återstår. Dessutom ger kursen en hel del tips och lärdom även till hundägaren, vilket är nog så viktigt!!! Vi startar vecka 35 och väntar nu på att informationsmaterialet ska dimpa ner i brevlådan.


RSS 2.0