Värd att nana Kudde...

Efter en händelserik dag är man värd att Nana Kudden!!!

Efterkonstruktion 2008-04-01:
TRO DET ELLER EJ!!! Precis här las hela blogg.se ner för omflyttningen, korten jag hade tänkt lägga in kom inte med...

Välkomna hem!

I kväll hade vi lite av överraskningsmiddag för mamma och pappa som kom hem efter sin vistelse i Rota. Det är ju faktistkt riktigt roligt att träffas allihop. Det var god mat från Pallas Athena - grekbricka, väl tilltaget och smakligt. Till det flera sortes vin att avsmaka. Som bonus fick vi dansuppvisning av släktens nästa "Lets dance"-vinnare: LOVE!!!

Gissa vilka som varit i Spanien i 3 månader????
image694image695image698

Och här kommer LOVE...
image696image697

Tatueringar á la Macke

Länge sedan några alster av Markus visades, här kommer några tribales som han har gjort...
image691image692image693

Alla Mammor!

Det här dök ner/upp i min mailbox i dag...

En helt vanlig mamma satt och gjorde ett kvällstidningstest där bland annat frågan:
"Anser du att du är normalviktig?" dök upp.
Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-åriga dottern lyssnade och funderade, sedan sa hon:
-Nääää mamma, du är inte normalviktig. Du är ju jätteviktig!!!

Härmed önskas alla mammor en trevlig dag!

Minst 3 kvar

Nu står det 1 - 1 i matcher. Precis som planerat så klart. Nu tar vi dom...

Klicka på bilden för att läsa Johan Davidssons bitska passning...

Om domaren är mutad...

I kväll får vi sjunga Cruts genom tidernas bästa HV-låt så det ekar!!!


Klicka på bilden och sjung med!!!

Lektion i make up

 Vem vill inte få lite kunskap i sminkandets konst??? Klicka på bilden...
image1640

Morgonpigga avarter

Lite klonisar att starta dagen med...
image687image688image689

Förlust i första semi

Det blev Timrå som tog hem första segern. Men nu kan ju HV71 bara bli bättre...

Livräddare?

Men vad gör han i kväll då vårat burlejon??? 0 - 3 i baken efter första period!!! Fast det kanske ger klirr i kassan åt klubben? Nu behövs ju bara 4 raka segrar, varav 3 hemma.

Semifinaldags

I dag drar semifinalerna igång. För HV71 gäller bortamatch mot Timrå. Vem vinner? Jag håller på Lasse Anrells tidiga tips med 4 - 0 till HV i matcher. Skulle vara riktigt roligt med SM-Guld, det är ju dags nu igen - eller hur?
AndranyhetAndranyhetAndranyhetAndranyhetAndranyhet

Långt uppe i norra Thailand

Nu har resandet nått de nordligaste delarna av Thailand för ett par dagar. Karin och Macke är nu i Pai, några timmars resväg från Chiang Mai.

Dagsmeja

En underbar dag efter gårdagskvällens snöande. Solen har lyst och värmt upp så det droppar från vartenda tak. Härligt med en promenad i solen efter gårdagens festande. Vem som är "leader of the pack" går ju inte att ta miste på...
image685image686

Afton i går - men vilken?

Man kan verkligen undra om det är Påsk som gäller? Eller är det Nyårsafton? Eller rentav självaste Julafton!!! Snöflingor stora som popcorn fick vi se i går kväll i alla fall.
image683image684

Kloooooning igen...

...
Ja, ja här kommer tre till:
image680
image681
image682

Påskkort

I kväll blir det umgänge med Jimmy och Bettan. Kan tänka mig att det blir en och annan sväng med kortleken, dock inte Poker utan hederligt fyrmannavist som jag och Bettan vinner som vanligt!!! Lite ägg, lax, kräftröra, köttbullar och sill tillsammans med en och annan öl kan nog också slinka ner.

Design

Jag tycker det är lite roligt med design-hjälp, fick ju nyss hjälp med den fina jag har. Nu är det ny utlottning och jag blir splittrad, men om man skulle vinna kanske man kan dela med sig???

Gå in här och kolla så fint det kan bli (klicka på bilden). image46

Mer kloning á la Photoshop

Kan inte låta bli att lägga in dom här, dom är så bra gjorda...
image679
image677
image678

Puss i Påsk

image676

Traktera ett ben

Så här njuter man när man är fyrbent...
image672
image673
image674
image675

Resande i rasande fart!

Karins och Mackes resa går vidare. Dom har nu lämnat Vietnam, varit en sväng i Laos och är nu tillbaka i Thailand.
I natt går bussen till Chang Mai från Khon Kaen.

En liten inblick i livet i Chang Mai har vi här...


Dagen efter...

JAPP! Då var det klart. Semifinal och innan det lite påskvila. Jag får också umgås med de nära och kära som är tänkt, hade kunnat riskera att jobba Påskaftons kväll om det inte hade blivit klart i går.

Så här har vi det i Jönköping i dag "Dagen efter" i alla fall...
image671

Klona eller inte klona?

Fick några härliga bilder i dag av Ola. Tänk om det går så här fel om man klonar - eller är det fel?
image668
image670
image669

Fler bilder kommer...

And the Winner is...

image666

Här är de värdiga finalspelarna
image667

Vinstgiven

Det var med största sannolikhet denna handen som gav vinnaren segern...
Spelare A med par i knektar på hand.
Spelare B med par i damer på hand.
image664
image665

Pokerkväll

Nu är den avslutad, denna omgång av Kålgården Poker Tour. En trevlig eftermiddag/kväll med trevligt satiriska kommentarer och en värdig vinnare. Umgänge, spel, dryck och mat á la Falk i en salig blandning. Vissa var väldigt uppklädda med siktet inställt på vinst måntro? Nedan följer några svep, delvis i form av självporträtt...
image656
image657
image658
image659image660
image662
image661
image663

Vidare i Laos

I morgon tar sig Karin och Markus sig vidare i Laos, nu för att hamna i Vang Vieng. Det måste vara en storslagen känsla att uppleva denna natur.

Poker igen

I morgon bär det av igen! Ny Poker Tour Kålgården. Varmt välkomna alla spelare! In med keramiken och var beredda på att synas här några timmar senare.

image654
image655

Överraskning!

Kolla här då! Jag är inte den största deltagaren av tävlingar men här var det något jag kände att jag ville ha. Dessutom är det en rolig blogg att läsa, många roliga skratt från tidig morgon.

89951-127Klicka på bilden...

Vårkänsla eller min känsla

Lite känsla är det i alla fall att hänga ut tvätten på sin lilla, lilla plätt. Det är också en känsla att äga en lägenhet mitt i stan och kunna kliva ut på sin lilla, lilla plätt för att hänga tvätten. En stor känsla är det när det luktar vår och solen skiner.


En HV71-Lassie

Jobbkväll igen i Sponsorslogen, Kinnarps Arena. HV71  vann över Skellefteå AIK med 2 - 1, alltså är det nu jämnt skägg med 1 - 1 i matcher. Kvällen till ära fick vi servera och lyssna till Lasse Anrell. I vanlig Anrell-stil talade han om att han var förbannad på HV eftersom det inte blev som han tippat - 4-0 i kvartsfinal, 4-0 i semifinal och så klart 4-0 i final. Det är väl inget att bli förbannad över, 5-1 i kvartsfinal och resten rätt till Anrell är väl också okej?

Heja HååååååååååVeeeeeeeeeee!

 Klicka på bilden och läs här vad han skrev...

Från oss överlevare!!!

Till alla oss barn som överlevde 50-, 60- och 70-talet:

Först överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. Dom tog Magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese-dressing och tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm. För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade! Som spädbarn och barn åkte vi bil utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.

Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och inte ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar, drack direkt ur flaskan och igen dog av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på på cornflakes och långfil. Inte blev vi överviktiga för det!

Hur kommer detta sig? Jo:

Vi var alltid ute och lekte!!! Vi kunde gå hemifrån på morgonen, leka hela dagen och komma hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dagen och vi var ändå okej! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi hade glömt bromsarna. Efter att ha åkt in i träd och buskar ett antal gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nintendo eller X-Box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud och ingen CD-spelare. Vi hade inga mobiltelefoner, datorer, Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dom fann vi utomhus.

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder - inte någon blev stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord, inte fortsatte maskarna att leva i magen! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll. Fast man sa att det kunde hända så var det inte så många som fick ögonen utpetade av pinnar. Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på dörren och ibland steg vi bara in och pratade med dem.

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev INTE uttagna, dom som inte blev det fick lära sig att handskas med besvikelsen. Otroligt eller hur?!

Tanken att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm! Denna generationen har faktiskt fostrat de största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin. De senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya idéer. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta.

Om Du är en av dessa så GRATTIS!!! Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan myndigheter och samhälle reglerade Ditt liv för "Ditt eget bästa". Och när du ändå håller på - berätta för dina barn hur modiga och lyckliga deras föräldrar var!!!

Toaboende?

Hade det hänt mig skulle jag vilja sitta här!

Klicka på bilden

Vidare till Laos

image652
Efter en lång bussresa på drygt 12 timmar har Karin och Markus hamnat i Laos. Enligt dem mycket trevligare, lugnare och vänligare än Vietnamn. Just nu befinner de sig i Savannakhet men reser i morgon natt till huvudstaden Vientiane. Resten av planerna ligger än så länge på bordet men ganska snart beger de sig tillbaka till Thailand för att avsluta där med Chang Mai, Pai och Ko Chang innan de sista dagarna före hemfärd vistas i Bangkok.

Buddhastaty utanför Vientiane
image653

Hemskheter som väcker debatt

Tidigare inlägg har väckt lite debatt, inte bara hos mig utan lite överallt har jag sett. Det finns ju naturligtvis otaliga vidrigheter. Djurplågeri för människans fördel finns ju bevisligen i hela världen och alla djurarter drabbas. Jag har djurrättsaktivister och vegetarianer/veganer i min omedelbara närhet och accepterar och respekterar självklart deras åsikter. Jag har dock mina egna åsikter och där skiljer sig dödande av djur och djurplågeri innan döden sker milsvitt. Jag anser att människan från början är ett köttätande rovdjur och att vi behöver de proteinerna. En skicklig jägare som jagar älg och skjuter med ett direkt dödande skott tycker jag inte är djurplågeri och inte heller ett "korrekt" kräftkok. Däremot att skära fenorna av hajar och sedan slänga i hajen i havet igen för att man bara behöver fenorna är vedervärdigt. Här finns naturligtvis hur många exempel som helst att beskriva.

Så här är ju naturligtvis oförsvarligt att hantera levande varelser, vare sig man är vegan eller djurätare.

Hur vidrig får människan vara?

Detta var något av det mest magstarka jag har sett. O hör och häpna, Kinesiska myndigheter kräver att restauranger i Kina som serverar hundkött håller stängt under OS!!! Vadå under OS? Varför inte klubba, flå och koka restarurangägarna direkt istället...

Läs här eller håll för öronen

Se här eller håll för ögonen


Dog Whisperer - Cesar Millan

Visst är det ett fascinerande program han ger oss Cesar Millan - Mannen som talar med  hundar. Jag tycker man kan få värdefulla tips varje gång man ser programmet, även om en del är väldigt amerikanskt. Det roliga är att han lär människan mer än han behöver lära hunden.


Cesar's Glossary Of Terms From Cesar's Way

 1. Calm-assertive energy - This is the energy you project to show your dog you are the calm and assertive pack leader. Note: assertive does not mean angry or aggressive. Calm-assertive means always compassionate, but quietly in control.
 2. Calm-submissive energy - In nature, this is the appropriate energy for a "follower" in a dog pack, and thus the ideal energy for a dog to project when living in a household with humans. Signs of calm-submissive energy include a relaxed posture, ears held back, and a nearly instinctual response to the "pack leader's" commands.
 3. Exercise, discipline, and affection... in that order - These are the three ingredients for creating a happy, balanced dog. Most dog owners give only affection, or don't provide these three necessities in the correct order.
  1. Exercise - walking a dog at least one hour every day, and in the correct way.
  2. Discipline - giving a dog rules, boundaries, and limitations in a nonabusive manner.
   Affection - a reward we give to our dogs and to ourselves, but only after the dog has achieved calm submission in our "pack".
 4. Master the walk - The walk is an extremely important ritual for a dog. It needs to take place a minimum of twice a day, for at least thirty to forty-five minute each time, so that both the dog's mind and its body are given a workout. This means the dog walks next to the owner or behind him/her - not pulling ahead. If a dog is "walking" a human, the dog perceives itself as pack leader at that moment, and the human is not in control.
 5. Rules, boundaries, and limitations
  1. Dogs need to know that their pack leader is clearly setting the rules, boundaries and limitations for their life both inside and outside the house.
  2. Anger, aggression, or abuse toward the dog will not establish you as pack leader; an angry, aggressive leader is not in control. Calm-assertive energy and daily, consistent leadership behavior will make enforcing the rules easier.
 6. Issues - If a dog doesn't trust its owner to be a strong, stable pack leader, it becomes unclear about its correct role within the pack. A dog that is confused about who is in charge is actually concerned abut the ability of the pack to survive, so it attempts to fill in the missing leadership elements, often erratically. This can cause aggression, anxiety, fear, obsessions, or phobias - what I call "issues".
 7. Balance - A balanced dog is in the state Mother Nature wants it to be in - as a calm-submissive pack follower, who is fulfilled physically with exercise; psychologically with rules, boundaries, and limitations; and emotionally with affection from its owner.
 8. Dog training - Conditioning a dog to human commands - sit, stay, come, heel - isn't what I do.
 9. Dog rehabilitation - This is what I do: help a dog with issues to return to a balanced state of calm submission. Sometimes it may appear that I can "fix" a dog instantly, but as I've said, "a dog is not an appliance that can be sent out for repairs." Permanent dog rehabilitation can occur only with a calm, assertive, stable, and consistent owner.
 10. Nose, eyes, ears... in that order! - I remind dog owners that dogs see the world differently from the way we do. We communicate using our ears first, then our eyes, and lastly our nose. Dogs begin with the nose, then the eyes, and lastly the ears. Allowing a dog to experience our scent before we engage it in eye contact or speak to it is one way to establish trust early on.
 11. Humanizing a dog - Many owners make the well-intentioned mistake of thinking of their dogs as children. I advise people to try to see the world through a dog's eyes. Cute outfits, fancy dog food, and a millionaire's mansion will not make for a happy dog. Regular exercise, a strong stable pack leader, and affection that's earned will result in a dog that's calm and balanced.
 12. People training - When I am called in on a job, many owners assume it's their dog that is the problem. I try to help people understand that their own behavior has a powerful affect on their dog, and I offer them suggestions for "retraining" themselves to be calm-assertive pack leaders.


 


Mer Vietnam

Vietnam är verligen ett vackert land...

Nattåg till Hue, Vietnam

Nu har Karin och Markus lämnat Hanoi. Tog nattåget till Hue och stannar där några dagar innan dom reser vidare i Vietnam. Slutet på deras resa närmar sig, dom kommer hem 16 april. Ska bli härligt att få krama om dom igen.


Dedikation

Dedikerat Joel
 http://joelsunderbara.blogg.se

image651

Svägerska = brors fru

HV71

Andranyhet vann  i kväll över Djurgården
Heja HåååååååååååååååååååVeeeeeeeeeeeeeeeeee

Så rååååsa

Titta vad fint hon har gjort!!! Vad duktig hon är! Om ni vill ha hjälp med design ska ni kontakta Råsa Åsa. Det är min present från henne - denna fina design jag har nu på min blogg.

Premiär

Nu ska här tävlas för första gången. Man kan ju vinna sådant som jag gärna vill ha så varför inte?
image969
Klicka här så kan du konkurera med mig....

Tjuvat

Stal en rolig grej från Anna Lexing http://www.annalexing.blogg.se/Före giftermålet och 7 år efter
  


Före giftermålet;  

Tjejen:         Hej
Killen:         Äntligen, jag har väntat riktigt länge nu!
Tjejen:         Vill du att jag ska gå?
Killen:         Nej, var har du fått det ifrån? Bara tanken får mig att må dåligt.
Tjejen:         Älskar du mig?
Killen:         Självklart, alla tider på dygnet.
Tjejen:         Har du bedragit mig någon gång?
Killen:         Nej, aldrig! Varför frågar du ens?
Tjejen:         Vill du kyssa mej?
Killen:         Ja, så fort jag får tillfälle till det.
Tjejen:         Skulle du någonsin slå mig?
Killen:         Är du galen? Du känner väl mig?
Tjejen:         Kan jag lita på dig?
Killen:         Ja älskling...
Tjejen:         Älskling... 

 
7 år efter;
Läs texten nerifrån och upp...


Vill ligga med dig...

Eller i alla fall hos dig. Det är sååå skönt i solen!
image646
image648
image649
image647
image650

Sommarlängtan

Oj vad man längtar till sommaren när man hittar sådana här bilder i sitt album!!!
image645

Mötet

Mötet i dag gick bra så när Karin och Macke kommer hem har dom en lokal att starta upp sin studio i. En mycket fräsch och nyrenoverad lokal om 2 rum med dusch och toalett, ljus och fin med fönster. Ska bli jättespännande att vara med i den uppstarten. Kommer med lite bilder om detta med tiden.


Ledig tjänst...

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning


Du får ansvar för följande områden
:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön :
0 kronor

Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav
: Honkön.

Önskvärt
: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort
. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör.
Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent
. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!

Tulpaner

Fick en fin bukett i förgår...
image643

Förväntan

Går och lägger mig nu med lite spänning inför morgondagens möte. Tror det kan bli något bra av det och meddelar senare utfall...

Privatchaufför

Jaha, då har vi för första gången åkt med vår nya privatchaffis. En trevlig tidig kväll med tjejerna på After Work och chaufför både dit och hem. Lite mat, en öl till mig och Peter samt körvänlig dricka till Matilda och Olivia. Jättemysigt och det ska vi snart göra om. Lugnt och tryggt kändes det också under bilfärden både dit och hem. Systrarna i framsätet och föräldrar där bak - precis som det ska vara??????
image639
image640
image641
image642


Utforska världen

Man måste vara både vågsam och försiktig när man ska lära sig hur världen utanför fungerar. En bra start får man i alla fall på kennel Minjimba Ridge... Det måste ändå vara ganska unikt i valpvärlden att få växa upp med både sin mamma och sin pappa. Leya fick tillbringa sina första 8 veckor tillsammans med både mamma Jimba och pappa Cai och det har gett henne en grund att stå på med alla tassar. Nu har C-kullen fått samma förmån. Dessutom är ju pappa Cai en av de coolaste Ridgeback-pappor man kan stöta på.
image635
image636
image637
image638

Vidare till Vietnamn

I dag har Karin och Markus landat i Hanoi, Vietnamn efter en tid i Thailand. Fick e-post där dom beskrev första intrycket av staden som mysig med byggnader och omgivning...
...men  helt otroligt galet när det gäller trafiken. Det gäller nog verkligen att se sig för...

Bilfri

Gissa om vi fick låna vår bil för att åka och handla i går? Matilda erbjöd sig att fixa veckohandlingen åt oss eftersom hon ändå var ledig och inget hade att göra. Undrar om det var av tjänstvillighet eller om det var suget att få trampa ett par kilometer på pedalen som drog mest? Nattsömnen har det inte varit så mycket med de två senaste nätterna heller. Ledig Matilda och nytt körkort säger en hel del, då kan man vara ute och köra på kompisar till sent och mamman ligger där hemma och kan inte somna. Jätteskönt att stiga upp 05:30! Fast jag förstår ju att man måste öva även efter körklartecken... Och att jag är en hönsmamma är ju inte barnens fel.


Kör så att det ryker!!!

I dag har Matilda fått sitt körkort. GRATTIS till henne. Tänk vilken lycka och vilken frihetskänsla det är. Hon har varit jätteduktig och fixat det på drygt 1 månad, klarat både teori och uppkörning på första försöket. Envis och beslutsam har hon alltid varit och alltid gått sin egen väg, så också i dag och vi här hemma hade inte en aning om uppkörningstid förrän hon stod med lappen i sin hand och glänste. Nu får man väl inte se bilen så mycket framöver, vi kanske ändå kan få låna den när det är dags att åka och handla i morgon. KUL är det i alla fall, det är ju en stor dag i livet när man står där med kortet i handen - det minns väl alla som har varit där.
image634

Revolutionerande påhitt

Fick ett mail i dag med tidernas tips hur man ska väga sig!!! Att jag inte har kommit på det tidigare...

image633

Texten alla vill kunna utantill

"Du är en blick och den är mörk och den är varm
och jag vill dansa med din midja i min arm
Du är doften av viol, du är restskatten från fjol
Du är en helt fantastisk tjej, du är Beatles och Leila K
Du är glad och elegant, du är laktosintolerant
Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch...
Jag kan diska, laga mat. Va' i tid och aldrig sen
och jag tycker det är jättekul att lyssna på problem.
Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg. Denna sången är till dig
Carina Berg!!!
Carina, jag tror vi två passar bra ihop.
Häng med mig hem till Götet och gör slut med Kristian Luuk.
Carina du är änden på min fantasi. Du är brödet man vill lägga korven i!
Du är hej och skepp å hoj, du är SodaStreamad O'boy.
Du är allt en man kan få. Du är bättre än Die Hard 2.
Du är Jane och jag är Tarzan, gör slut med han från Hassan.
Du är vacker och unik, min pappa är rik.
Jag har tre meter i tak och lakan utav sammet.
Du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet.
Carina Berg, mitt hjärta slår så hårt för dig.
så gör slut med Kristian Luuk, bli ihop med mig!!!
Carina låt oss vandra natten vidare.
Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare.
Carina jag står chanslös jag är evigt din. ...lätt i plockepinn.
Jag tror att vi... om du tänker om... på 27cm @ hotmail.com
Jag vet att vi skulle passa bra ihop.
så kom igen Carina, gör slut med Kristian Luuk

Grisstian

Han gjorde det igen!!! Undrar vad SVT tog bort???

Positivitet/Negativitet

Lite vårkänslor inför helgen med sol från klarblå himmel så fönsterputs och nya blommor blev en positiv känsla.
Vad annat än snöflingor utanför de nyputsade fönstrena kan vända den känslan till något negativt?
image632

Kärnfamilj?

Här är Leyas hela och halva syskon. Den stora fina levernosade är Leyas helsyster med samma mamma och samma pappa. Den lilla sötnosen är väl till 75 % helsyskon om jag räknar rätt, eller på ett ungefär i alla fall. Det är Cai som är pappa till både Leya och lillisen, mamma till den bedårande valpen är halvsyster till Leya (samma mamma). Fick ni ihop det hela???


RSS 2.0