Klämt fingret? Nej riktigt trevligt nagelfix!


Inför semester får man faktiskt överdimensionera lite - det gjorde i alla fall jag i dag genom att sommarfixa naglarna ordentligt. Alexandra på 5 Sinnen gjorde mig så här semesterlat i dag. För nu kan jag ju inte göra ett handtag på många, många veckor... Stackars maken!

Midsommarkaramellen är utsugen men smaken av sötma kvarstår


Den är över - jag vet!!! Men äntligen kan jag summera sommarens första och största helg med - We did it again... Vilken underbar Midsommar vi har haft med underbara människor, underbart väder, underbar stämning, underbara frukostar, underbara middagar, underbart umgänge, underbart dricka, underbar sol, underbara vänner, underbara grannar, underbara flickor, underbara hundar, underbar katt, underbara jordgubbar, underbara sillar, underbar värme, underbar grillning, underbara underbart underbar... ALLT!!!
(Någon kallade det "Världsklass".)


Alla flickor kommer till vagnen och förärar mig med midsommarpresent i form av hund á la Tomas Sabo
(Peter fick en skitsnygg tröja).


Mycket mat har helgen såklart bjudit på, självaste Midsommarafton med traditionell lunch


... och traditionell dryck till det


Serverad av vår "Allt-i-allo" så klart


Lite öl att skölja ner medEftersom Tildas man inte kunde vara med så kom "Mamman"Massa flickor att lägga under kudden...Och lite oförstörda grabbar så klart...TACK TACK TACK TACK TACK alla som har gjort årets MIDSOMMAR!!!


Sväva på små rosa molnI kväll fick jag en liten aning om vad det innebär att sväva på rosa moln. Så här såg himlen ut utanför huset efter kvällens promenad med Leya...


Jag är ingen hönsmamma...

(Mycket saker att räkna på där!)


Fick i eftermiddags ett efterlängtat SMS (hon har ju varit borta snart ett helt dygn!). Roligt att läsa och visst är de förståndiga som letar frukt och andra nyttigheter i Supermarketen? Men vad är det där "Sex on the beach"? Mattelektion mitt i semestern??? Duktigt!

Här är SMS:et ordagrant citerat:
"Har haft det hur bra som helst dom första timmarna! Skitvarmt så har precis gått upp från poolen efter bad och en "sex on the beach". Ska duscha nu sen leta upp ett supermarket för att handla lite frukt och annat gott! Aldrig trivts bättre, nu är livet underbart :)"

ps. Flickorna är säkert på väg att lägga sig nu, de har ju en lång dag i morgon med mer fyra + fem + sex on the beach i morgon också...? ds.

Aj, aj - Jag menar Aiya NapaHua, nu åker de om ett par timmar. Jag har ställt klockan för att gå upp o krama hejdå klockan 02:15. Sedan lovar jag att inte titta på en enda You Tube-film för att se vad man har för sig på partyorten nummer 1 för dagens mellangeneration.

Ha det så kul tjejer - och missa inget av det jag missade...


Veckans Fototriss - Sommarnatt

Sitter ju mitt i sommarnatten och det är precis vad Helena på Fototriss vill se denna vecka...

Uteliggare får man lov att vara när sommarnatten är ljus ända till dag...


Hmmm, sommarnatt? Kallt som attan mitt i juni...

Så här sover vi mitt i sommarnatten...


Fler sommarnätter hos FOTOTRISS

Jag vet, jag är patet...

Men hur är jag skapt??? Här har jag suttit o lipat eftermiddagen lång till årets spektakel. Men visst var de fina. O även Prins Daniel fällde ju en tår...


Hej Mormor och resten av världen!

Nu är jag äntligen förväntansfull inför vintern, mitt barnbarn vinkar från insidan av Kakans mage!!!


Äkta Kärlek - alltså alldeles genuin, äkta kärlek...


Helgen närmar sig med stormsteg, helgen före midsommar och nästhelgen före semestern.

Nu för tiden så är alltid mannen hemma timmen före mig från jobbet. I dag var han hemma flera timmar i förväg eftersom hans arbetsdag inte var en vanlig arbetsdag. VAD gör han då???

Jo, han STÄDAR!!! Dammsuger och torkar alla golv för att vi ska kunna njuta av eftermiddag/kväll i solen och sedan snarast möjligt under morgondagen ta oss västerut.

Är det det här som kallas kärlek... ???

Vad är en blomsterkvast jämfört med detta???

Hjärta


I dag har man hört hjärtat slå ♥♥♥

Midsommar knackar på dörren...


Har haft lite sorg över kommande Midsommarfirande. Efter ett par UNDERBARA Midommarhelger med mängder av flickor och en o annan pojk såg det ganska tomt ut i planeringarna med ALLA Midsommarflickor firande à la Ayia Napa. Dessutom är en av få pojkar fullbokad med träningar och matcher hela helgen.

Nu blir det trots allt liv i luckan då goa Tilda tar med sig några flickor ner till oss för att äta, festa och umgås hela Midsommarhelgen. Yeeeessss!!!! Vi får så klart inte njuta av dem till 100 % men varenda liten promille är värt allt. Pappa P har redan börjat planera sommarens största helgmeny i detalj. När ungdomarna försvinner på sitt firande (eller om de väljer att vara kvar) så har vi dessutom möjlighet att umgås med trevliga familjen G som har bokat hela helgen på "syskoncampingen" 500 meter bort. Det här blir kanoners!!!

Lite nostalgi...:


ÄNTLIGEN! Studentfirandets dokumentation har påbörjats...


Vilken kanondag hon fick våran allra sista student. Även om dagen började med ett uppvaknande klockan 05:15 med öppen himmel och skyfall slutade den med en summering av glädje, lycka och nöjsamhet precis som det ska vara.

Lite bilder från dygnet som var...

Champagnefrukost hos bästa familjen S-bergMinnesförvaring
Utspring!!!Mötet med nära o kära...
Flaket och kompisarna

"Förfesten" före "förfesten"... = Uppvaktningen hemma

Med tillhörande presentöppningTill slut står hon där vacker som få - vår nybakade STUDENT!!!


TACK ALLA som var med och gjorde Olivias dag till vad den blev!!!

Fototriss - vackra, konstiga eller speciella dörrar/portar

Veckans fototriss är redan här och nu vill Helena att vi ska visa In/Ut-gångar av varierande slag. Har man ingen egen utgång och dessutom har utegångsförbud får man ju som katten Bellman skapa sig en egen...

Fler möjligheter till utgång hittar man hos FOTOTRISS

Studentfrossa - glöm inte öva in StudentsångenNu är vi där - en kvart in på dagen med stort S. Det mesta är under kontroll här hemma - all mat är färdiglagad, det är städat, student- och festkläder är tvättade och strukna, björkarna är sågade, syrenerna är i hink, vin/öl/läsk/vatten är på kyla, tårtorna är nästan färdigbakade - OCH vi har skaffat en ny videokamera (som tar en hiskelig massa tid i anspråk att försöka förstå sig på!!!).

Studenten själv är väldigt, väldigt villrådig i vad hon tycker om allvaret, lyckan och glädjen - ömsom skratt och festyra, ömsom gråt och eftertänksamhet.

Självklart blir kommande dag en av de mest minnesvärda för ett helt långt liv!!!

Och glöm för allt i världen inte att öva in dagens (gårdagens?) musikhit...


Tur man har en Kaka som kan baka tårtor...

Stupar snart i säng efter tidig morgonpromenad, intensiv jobbdag, storhandling, 50 färdiga köttfärsspett och ett hyfsat städat kök... zzzzzzzz

Som sagt var - Tur att Kakan vill göra tårtor!

Fototriss - Matfoto

Denna veckas tema hos Fototriss är foton på mat. Jag och mannen älskar mat och vi verkligen trivs när vi står i köket tillsammans och lagar mat. Ett och annat foto har det blivit - bland annat sommarmat tillverkat à la campingliv...


Kvällsmat i form av hemgjord räkmacka.


Oxfilé från Olsons lagom grillad tillsammans med stekt potatis, pepparsås och sallad.


En sillbit, färskpotatis, gräddfil och kallt tillbehör är ju riktigt mums!

Fler godsaker hittar man hos FOTOTRISS

Aha-upplevelser är ett underbart AHA!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Tänk att få upptäcka och uppleva att man önskar att man är lika tuff, stark och modig som den man har uppfostrat...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Studentväder

Vågar vi hoppas på det här nästa fredag då alla studenter vill njuta ute hela långa dygnet i stort sett?!?!? Det gör ju inget om prognosen blir ytterligare lite bättre med ännu mer sol och mer värme - BARA DET INTE REGNAR!!!

Jönköping
11 juni

02:00
7 m/s
 
08:00
11°
8 m/s
 
14:00
15°
7 m/s
 

Är det efterfest på eran balkong? Nä, bara förfest på uteplatsen...Ojojoj! Det är verkligen fullt ös nu. Veckan har bara kommit till onsdag och man är redan slutkörd som förälder - o då har inte ens studentveckan inletts.

I kväll blev det förfest på Falk:s uteplats inför en av de otaliga studentfester som inleder Årets Studentfirande.

Roligt varje gång alla är här!!! Det betyder ju faktiskt att man får vara med till en viss del i alla fall. För visst önskar vi alla föräldrar att vi får vara med en liten, liten bit av allt detta roliga som STUDENTEN innebär?

Jnytt:s toppar - egentligen bryr jag mig (inte)

Sitter före läggdags och tittar på JNytt:s nya bloggportal... Hur kan det komma sig att två (2) identiska inlägg ligger som "Mest klickade bloggposter"??? Jo!!! Två bloggare, eller två alias, lägger upp exakt samma inlägg. Men hur tänkte han/de då???

Efter regn kommer solsken!
Som ordspråket och rubriken talar så brukar man ju säga att efter...
31/5 16:29 Lukas
Efter regn kommer solsken!
Som ordspråket och rubriken talar så brukar man ju säga att efter...
31/5 16:29 Elias Svensson

Gårdagskvällens händelse - och även årets - studentbal för Erik Dahlbergsgymnasiet

Åhhh vad det är roligt att få se så många fina, uppklädda familjekändisar. Och roligast av alla att få uppleva är naturligtvis min alldeles egna baldrottning. En rolig kväll har hon haft - vilket jag upptäckte redan klockan 02:45 i natt när jag hämtade henne och hon bubblade av lyckorus (med vikt på lycko...).

Dagen startade ju ganska tidigt med frisyrfix, smink, påklädning och förfest


Uppsamling på Hovrättstorget innan avfärd mot Hotelplan där vi alla väntadeMitt favoritbalpar


...som även mormor, morfar, syster, faster och pappa beundrar bland många andraFler vackra klasskamrater med respektive baldejter

Efter uppvisning är man väl värd avkoppling, drink och lite mingel på Trôttoarens uteservering innan balmiddag och vals drar igångRSS 2.0