Mitt nya liv

Ja, jag har gått med i ViktVäktarna och jag gillar att jag har gjort det. Övervikten är väl inte lika påtaglig för alla andra som den är för mig själv men med tanke på att jag är född sylfid, speta, sparris eller vad ni vill kalla det så är 65,8 kilo nästan 11 kilo för mycket. När jag åkte till förlossningen i maj 1983 med fullgången bebis i magen så vägdes jag in på 56 kilo! Jag är väl medveten att jag var ett antal år yngre då - men ändå har jag nu tagit itu med att äta bort några kilon med hjälp av just ViktVäktarna.

Det finns mycket positivt med detta medlemsskap förutom viktnedgång. Man får ny inspiration på ICA Maxi, det är roligt att stå i köket och fixa med nya goda maträtter och man kommer igång med vardagsmotionen ordentligt igen.

De 4 senaste veckorna har sett ut ungefär så här:
Måndag morgon, 06:30 - Extra cykelrunda till jobbet på cirka 30 minuter. Sedan vanlig kvällspromenad med Leya.
Tisdag morgon, 06:00 - Medsols runt Munksjön med Leya, 60 minuter. Sedan cykling till jobbet och kvällspromenad med Leya.
Onsdag morgon, 06:00 - Motsols runt Munksjön med Leya, 60 minuter. Cykling till jobbet och kvällspromenad med Leya.
Torsdag morgon, 06:30 - Vätterpromenad med Leya som följer med mig till jobbet, 45 minuter. Lunchpromenad med Leya, 20 minuter. Promenad hem med Leya, 30 minuter.
Fredag morgon, 09:00 - Rocksjörundan med Leya, 50 minuter. Skogen för t.ex. svampplock, 1,5 timme.
Lördag - Skogen med Leya. Cykla till Torget. Mer promenad med Leya.
Söndag - Slappdag med mindre promenader.

Detta i kombination med Points-beräknad mat har hittills gett resultat:
Vecka 1 -0,8 kg
Vecka 2 -1,0 kg
Vecka 3 -0,4 kg
Vecka 4 -1,2 kg
----------------------------
Summa -3,4 kg på 4 veckor

Min målvikt = 55 kilo


Fototriss - Utblommat

Tulpanen är min absoluta favoritblomma - faktiskt nästan lika vacker utblommad...Klicka HÄR för att se fler utblomningar...

Omöjligt?! Tina Turner 70 år?

Helt otroligt att denna kvinna är 70 år (om 2 månader)!!! Även om plastikkirurgen har gjort ett och annat snitt så är det ju ändå näst intill osannolikt att man kan bevara sig på detta vis. Bara kondisen och tempot hon håller?!?!?!?!

Tina Turner 2008


Ensamma hemma... Eller BF = BarnFritt

I helgen får vi känna på hur det känns när inga barn bor kvar hemma. Det kan ju vara något att öva på när man i 27 år har haft fullt upp med att tänka på att mata, passa, väcka, fixa och dona med minst en avkomma! Sista hemmaboende minstingen bor i helgen i största storasysters lägenhet för att passa katterna när dom är i London och roar sig med tatueringsmässa m.m.

Är det skönt??? Njaeaeaaaa, lite då!!! Fast ganska tomt faktiskt!!!

Mina förhandsval - IDOL 2009

Idol kvalveckan Foto: TV4
Hmm, konstigt att man inte kan hålla reda på alla duktiga sångare i huvudet.

Fast jag har i alla fall utsett mina potentiella IDOL:er får denna säsong.

Utan inbördes ordning (än så länge)...
Mariette
Erik
Calle
Patrik
Clara
Eddie
Carl
Reza
Sabina
Tove

(Med rätt att eventuellt ändra sig...)

Vad gäller kvällens sista omröstning ser ni ju i listan vem jag VET går vidare.

HV71 - Djurgården 7-6

Visst blev det som jag förutspådde, HV-spelarna i överläge - åtminstone när slutsignalen gick!


HV-skjorta och slips på!!!


Nu är strykjärnet varmt för att fixa jobbarkläderna till morgondagens premiär i Guldsponsorslogen. I år bär vi grå skjorta, svart slips, svart förkläde och svarta byxor - stilrent o snyggt.  Ska bli riktigt roligt (även om det blir en ganska jobbig och lång dag) att få sparka igång årets HV-säsong med våra trevliga gäster i Husqvarna-rummet.


Självklart klappar HV-grabbarna till stockholmarna så det ryker löständer över hela arénan i morgon...


Fototriss - Siluett

Tema hos Fototriss denna veckan är siluett. Det första som slog oss här hemma var när barnen var små och dom fick göra siluettbilder av varandra - alltså en profilbild i motljus från projektorn i skolsalen. För mig är det SILUETT, alltså bild i motljus eller skugga som avbild. De här 3 tog jag för ett par år sedan, inte dagsfärska men jag tycker faktiskt så mycket om bilderna så det blir mitt bidrag denna vecka...

Fler siluetter hittas hos FOTOTRISS

Bukettvis med trattkantareller


En underbar stund blev det i skogen för oss! Precis lagom väder, ett och annat trattis-stim och massor med härlig terräng att busa runt i. Stundtals kunde man repa de små godingarna bukettvis... Mums till kommande höst och vinter!
Skörda skogens skafferi

I dag bär det ut i svampskogen! En underbar dag verkar det bli med klarblå himmel och hög, härlig luft. Ska leta efter de sista kantarellerna men framför allt de första trattkantarellerna. Tar med mig fikakorg, make, mor, far och framför allt Leya ut för ett par goa timmar i skog och mark. Det är extra bra att ha med sig pappa som är en riktig svampmagnet - man brukar få sin korg fylld väldigt fort när man håller sig nära honom. Den som mest kommer att njuta av utflykten är nog ändå Leya, man ser hur hon njuter när hon rusar som en galen mellan buskar, stubbar och stenar. När vi kommer hem är hon som en bebis och kan sova i timmar efter en sådan urladdning.

Kantarell                                                               Trattkantarell
 

Tar med mig kameran ut i skogen så kanske lite egna bilder kommer senare...

Jönköping en höstdag på 1800-talet

I går söndag bjöds det ju på Allmogemarknad här i stan. Det kändes verkligen lite som att kliva in i 1800-talets bondehistoria med alla drängar och pigor som vimlade och vinglade i staden. Bl.a. kunde man skåda en riktig skördefest med vad det hade att bjuda. Som tidigare har sagts var ett "fästfolk" mina kära kollegor Bosse och Ylva gestaltande dräng och piga under skördefesten, pigan kärlekskrank och drängen en riktig suput som sjöng efter "snus, mus och brännvin". På stan fanns massor med marknadsstånd med varor från dåtiden, där fanns handvevad karusell, bylingar, gamla ånglokomotiv och oxdragarkärror med tjurar stora som jag vet inte vad. Ett och annat fattighjon satt också och tiggde. Det blir ett härligt liv och rörelse en söndag när sådant här arrangeras och det var mycket folk som gärna betalade 50 kronor i inträde för att få uppleva 1800-tal på "riktigt".

Fototriss - AvlångSolnedgången vi upplevde en av de första dagarna på semestern kan med god vilja tolkas som avlång...

Veckans Fototriss-tema är just AVLÅNG

Välkommen Höst!

När man får dagar som denna så kan till och med jag tycka att hösten är helt ok! Att grilla när nästan halva september har gått är väl ändå att ta till vara på det sista sommaren kan ge?

Längtan

Mor och dotter


Nostalgi från en underbar dag på ett fullsatt After Beach på Tylösand med Peter, Olivia, Annie, Peter, Petra, Tim och Max. Oh vad jag älskar sommaren!!!

Gammal hand med nya naglar

Visst kan väl även en gammal skrynklig hand bli lite fin med vackra naglar? Min Matilda har gjort mina gamla väl använda händer finare än någonsin i alla fall!

Jönköpings Allmogemarknad


På söndag går den årliga Allmogemarknaden av stapeln här i vår stad. Andra söndagen i september har vi kunnat besöka detta sedan fler år tillbaka. Årets tema är Skördefest och här kan man uppleva mitten av 1800-talet "som på riktigt" då stan vimlar av dåtidens typiska profiler som pigor och drängar, äggkärringar, baderska, kolportör och nyhetsivrare eller bylingen själv. Det finns mängder av krämare som bjuder ut rökt kött, köksväxter, lena kakor eller hårda brödkakor, allmogeöl eller slödricka. Där steks gris och kokas kaffe över öppen eld samt bränns mandlar och kanderas äpplen. Alltså mycket att se och uppleva.

Extra roligt ska det bli i år då min nye chef Bosse och nya kollega Ylva (som i verkligheten är ett äkta par) ska medverka i "teatern" som försupen dräng och kärlekskrank piga. Det ska bli en upplevelse att höra drängen Bo skrika "Det är snus, mus och brännvin jag vill ha" och Ylva tråna efter denne ej så attraktive! Eller är det kanske tvärtom???


Förra året gestaltade "bossen" i vilket fall en mer beskedlig figur som utroperska...


Läs mer om årets Allmogemarknad... (klicka på nedan bild)Alla bilder i detta inlägg är lånade från CULTUR i Jönköping

Drottningen av soffan

När vi flyttade hit till vår alldeles nybyggda lägenhet för snart 5 år sedan valde vi en soffa som vi tyckte passade oss alldeles utmärkt och tänkte nog ha den lite längre än drygt 4 år... (snart 5 och drygt 4 är väl ungefär detsamma?). På dessa 4 - 5 år har det tillkommit en del närstående folk och fä och soffan blev plötsligt alldeles för liten. Nu är en för "dagen" mer anpassad möbel införskaffad och vem har inte tagit även den i besittning om inte - DJUREN!?!?!?

Lite om- och kringpyssel återstår men sedan tror jag att vi alla (och vi börjar bli en hel del) får plats och hemtrevnad åter råder.
Tiden är ur led... Vintern rasar in?

Se hela bildenSe hela bildenSe hela bilden

Ishockey är ju en vintersport, eller? I går var det upptaktsmöte inför jobb i Kinnarps aréna denna säsong. Är det vinter nu då? Kan det ju inte vara när gårdagen bjöd på 23 °C och sol!!!

I vilket fall som helst så kommer nu en häktisk period med många hemmamatcher och jobb bland VIPVIP-gästerna i Husqvarna-logen. Kul!

HEJA HÅÅÅÅVEEEE!
Se hela bildenSe hela bildenSe hela bilden


HV71 <<<<----Klicka o läs vad som händer

RSS 2.0