Bokstäver - Fototriss

Vad gör man av bokstäver som veckans Fototriss efterfrågar? Kanske Svenska Handalfabetet?

K - som i stora dotter


M - som i mellandotter


O - som i lilladotter

En tolkning av BOKSTÄVER så god som någon annan... Fler hittar man hos Fototriss

Hela alfabetet kan man kika på också...

Det är advent

Hemkommen och landad efter "tjejhelg" i Göteborg. Vad kommer man hem till? Nystädad lägenhet, nyputsade fönster och staken står där lysande som aldrig förr. ;-D Även om det är stjärnor i flera fönster så finns det en stjärna som lyser starkast. Mannen i mitt liv!!! ♥ ♥ ♥

Min Lisebergsjul


Tantvarning har nog varit temat på "syjuntans" resa till Göteborg och Lisebergsjul. Vi har faktiskt nostalgiskt skrattat åt att det nog är "in facto" att vi nu är i väl mogen ålder. Bara det att helgen har varit lagom och vi har varit nöjda med det, väldigt nöjda. Hur som, alla värderar trevligt på sitt sätt! Jag har i vilket fall haft väldigt trevligt och är helnöjd med dygnet som har gått.


Start 14:00 från Jönköpings Centralstation för att ta oss till Göteborg, väl där incheck på hotellet - ett riktigt "kap" med boende, eftermiddagsfika och kvällsbuffé (mycket god sådan) för cirka 500:-! Mellan fika och mat stadsrunda för lite shop och en hel del rekognisering inför lördagen. Efter mat blev det kareokee-taxi till LisebergsJul där vi blev kvar till 22-tiden för att avrunda på Gothia Tower:s Sky-bar innan promenad hem till hotellet runt midnatt. Visst är det tjusig utsikt på 23:e våning men en irish coffee för 136 kronor är väl ändå i magstarkaste laget???

Lördagen startade tidigt! Det gäller att välja rumskamrat - och det gjorde vi jag och Åse! Båda morgonpigga och vi vaknade ungefär samtidigt i morse klockan 06:45, in i duschen i rask takt och ner för hotellfrukost 07:30 då det var underbart välfyllt, lugnt och behagligt. Efter denna njutning en liten stunds vila på rummet för att strax innan frukoststängning fylla på med fruktfat, juice, nybakta våfflor (för en del) och kaffe innan STORA shoppingrundan startade i ett ganska lugnt Göteborg klockan 09:30.

Är just nu inne i en "TRÖJ-period" och fick med mig 1 linne och 1 tröja, 1 tröjklänning och 2 tröjor med knäppning samt 2 nya BH:isar. Nu kan jag nog känna mig ganska välekiperad inför höst och vinter...

Skönt att vara hemma och det fortfarande bara är lördag. Kommer ju dessutom hem efter att ha blivit hämtad av Mannen till nystädad lägenhet, nyputsade fönster och stjärnor i fönstren samt väl förberedd mat som snart ska avnjutas.

LYCKLIG!!!!!!!!


ps. Är väldigt nöjd med min nya iPhone men kamerafunktionen är under all kritik - bara 2 pixlar och ingen blixt!!! Bildkvalitet därefter. Vid en av bilderna står jag under en riktigt stor mistel - men tyvärr ingen älskling framför mig... ds.

Skaffa iPhone 3G och bli lite frånvarande ett tag...Jag har inte varit riktigt kontaktbar i kväll. Jag har inte varit ett dugg trött! Jag har inte ens varit lite hungrig! Hela kvällen har uppslukats av nya "kapet", något jag egentligen velat ha ett tag. Oj, oj, oj... Nu gäller det bara att lära sig åtminstone en del av alla roliga funktioner som finns.

Tyvärr låste jag mitt befintliga abonnemang vid ett osedvanligt klantigt tillfälle så mitt oooootroligt väl invanda mobilnummer går nu åt skogen (ett suveränt nummer helt i paritet med hemnumret). Men en trevlig försäljare hjälpte mig att hitta ett nästan lika bra. Får bara lägga lite väl använd tid på att förmedela det nya till alla som jag vill ska nå mig. Kära besvär!!!

Målgång - jag känner igen min egen kropp igen!

Efter 12 veckor hos ViktVäktarna har jag i dag nått min målvikt. Vägde i dag in mig på 55,6 kg, en viktminskning med 10,2 kg. Det känns väldigt bra. Nu återstår jämviktskurs på 6 veckor där jag ska lära mig att äta lagom för att behålla min nya önskevikt. Jämvikten innebär att man får äta mer per dag men behålla samma aktivitetsnivå.

Just i dag introduceras också ViktVäktarnas nya program - ProPoints, vilket innebär lite nytt tänkande. Istället för att som tidigare beräkna pointsvärde baserat på kalorier och fett är det nu kostfibrer, kolhydrater, proteiner och fett som är beräkningsgrunder. Det blir spännande att se vad det ger men tydligen är det steget vassare än gamla points med bättre mättnadskänsla och många nya recept.

Jag känner mig nöjd med mig själv, mår bättre i min nygamla kropp och tycker det är allt för roligt att handla kläder igen. Lovar gott inför helgens kommande tjejhelg i Göteborg...

Skönt - riktigt skön Fototriss

Inga nya bilder till veckans fototriss men riktigt sköna bilder från en SPA-helg med en så kallad syjunta. Blir ändå ganska aktuellt då samma gäng nästa helg åker till Göteborg för nya SKÖNA stunder på Lisebergs-Jul och hotelövernattning. Lite av sådant man unnar sig när man närmar sig ålderns höst... 

Här kommer SKÖN njutning från Skogsro Spa i Sandhem...
Skönt här var ju bara förnamnet, även om det är 2 år sedan så är det sådant man kan känna som njutning än i dag.

Fler skön-bilder hittar man ju så klart hos FOTOTRISS

Kan det vara roligt att arbeta med andras olycka?

Ja, det kan det! Eftersom de flesta olyckligheter kan vändas till lycka - på ett eller annat sätt!

I mitt dagliga arbete jobbar jag mycket och nära med barnlängtande människor. Ibland vet man orsaken men minst lika ofta är det oförklarligt varför man inte når sin djupaste längtan. Detta är ett otroligt givande jobb eftersom det väldigt ofta slutar med lyckat resultat. Den kontakt man får med dessa patienter (som jag egentligen inte ser som patienter utan med tiden mer som "bekanta") ger så väldigt mycket att arbetet man utför inte känns som ett jobb i vanlig bemärkelse utan mer som ett mål att gemensamt nå.

I går var vi (Mayamottagningen) på studiebesök på en av klinikerna vi samarbeter med då möjligheten till graviditet har kommit till IVF (in vitro fertilisering) = provrörsbefruktning. En av de mest givande dagar jag har fått uppleva. Efter tågresa och ett mycket trevligt mottagande fick vi under en heldag vara med om flera av de behandlingar som kan krävas för att få det barn man så hett längtar efter.

Ofrivillig barnlöshet kan ha många orsaker. Man kan grovt dela in det i tredjedelar: Manlig/Kvinnlig/Oförklarlig. Vad vi på Mayamottagningen arbetar med är utredning av mannen/kvinnan och när orsaken är oförklarlig även behandling och stimulering till eventuell graviditet. När detta inte ger resultat inom rimlig tid eller när förklaring är uppenbar skickas paret till IVF-Klinik.

Det vi fick undervisat och medverka på plats i under vårt studiebesök i var:

TESA/PESA (TESE) - Testikelpunktion/aspiration/extraktion.

OPU - Ovum Pick-Up - Äggplockning  och ET (FET) - Äggåterföring (färska eller (frysförvarade). 

Utöver dessa ingrepp fick vi allt som dagen gick guidad rundvandring, fortlöpande information och en väldigt informativ inblick i arbetet på det egentligen allra viktigaste av allt - omhändertagandet på Embryo- och spermalaboratoriet där alla viktiga beståndsdelar till det blivande livet vårdas med de mjukaste silkeshandskar man kan uppnå.

En dag som man kan skriva mycket om i sin egen kunskapsbok. Tack alla underbara människor på IVF-Kliniken Öresund i Malmö!!!

Att göra en klassiker

När lilla O verkligen var en liten O gjorde hon bl.a. en klassiker, nämligen öppnade den gamla kameran med gammeldags film ni vet och sa: Ja, det var film i - och stängde sedan bara luckan och tyckte hon hade konstaterat något lysande. Det har vi skrattat många gånger åt sedan dess - ett sådant där familjeskämt nit vet!

Tyvärr går det ju att göra liknande misstag även med dagens digitala teknik. Efter 3 veckor i Bangkok, Koh Samet och Koh Chang ska Tilda rensa lite på kamerans minneskort och lyckas att trycka på "DELETE ALL-knappen"!!! Nej, nej, nej!!!

Synd om henne och Fid som förlorade alla sina visningsbara minnen och synd om alla oss här hemma som inte får se hur underbart de har haft det.

Fast vi får skapa egna bilder med hjälp av deras berättelser och de själva bär ju med sig bilderna inombords...

Veckans fototriss - Fult

Nu ska vi fota fult, inte så enkelt faktiskt... Men lite letande i fotogalleriet så hittade jag hemmets fulaste prylar... Dammsugare, skurhink och toalettborste!
Inte konstigt att vi gömmer undan dessa fulingar... Fler hittar du hos Fototriss

Payback - nu blir Leya mentor


När Leya var liten valp (för lite mer än 2,5 år sedan) fann hon genast sin förebild och mentor i Maja - grannhunden som redan då var på ålderns höst med sina 12 år. På långt håll kände Leya att Maja rörde sig i grannskapet och gav sig inte förrän hon hade fått minst en uppsträckning. Tyvärr men ändå naturligt nog gick Maja sedan bort 2 år senare och det infann sig en stor saknad. Under dessa 2 år med Maja fick ändå Leya en god uppfostringsgrund och nu är det dags att ge tillbaka. Majas matte och husse har skaffat sig bebis och då är det verkligen dags att se vad Leya går för som uppfostrare. Vi tror ju så klart att hon är som klippt och skuren för payback-uppdraget. Och hur söt är hon inte lilla Alma???


911111 var för 18 år sedan...


Den här lilla goa blir i morgon 18 år! Då är mitt minsta barn inget barn längre utan vuxen - i många avseenden och i många sätt att se på saken alltså.

Såklart är hon och hennes systrar mina "små" barn för alltid.

Fototriss - Porträtt

Veckans Fototriss uppmanar till Porträtt - att välja själv mellan barn, husdjur eller självporträtt m.m. gör ju valet enkelt till det vackraste jag har. LEYA!!!


Hur vacker är hon??? Fler porträtt hittar man hos FOTOTRISS!

Biverkningarna slog till och slog ut...

Usch vilken jobbig dag det har varit. Kom inte ur sängen förrän 11:30 - enbart för att förflytta mig till soffan och ny sovomgång. Världens huvudvärk, ont i kroppen, frusen och het om vartannat och en arm som ömmar värre än tandvärk. Nu börjar det i alla fall vända och jag får förhoppningsvis vara glad att jag slipper må så här i ett par veckor med "riktig" grissjuka. Förhoppningsvis har vaccinet tagit där det ska.


Klicka på bilden för att förstå hur jag mår m.m. ...

Min "fina" dam...

Åh så go hon är! Det är nyttigt att titta på Ceasar Milans program ibland för då inser men verkligen vilken underbar varelse man har förmånen att få leva med.

Stolt, snäll, snygg, lugn, trygg, vacker, trogen, egen, omtänksam... + alla andra superlativ man kan yttra!

Pandemix vaccination eller god hygien?

Smittorisk???
svininfluensa440x300

Nu är det gjort, det som många tusen har gjort, vaccinationen! Nu återstår att se om man har tagit rätt beslut - om man någonsin får reda på vilket? Jag anser i alla fall att man ska lita på professionen, i mitt fall vår smittskyddsläkare Per-Erik Åbom, som rekommenderar att ta vaccinet. Jag träffar ju väldigt mycket människor i min yrkesvardag så jag vill skydda både mig själv och dem mot eventuell kommande flunsavåg.

Fick ett MMS

Fick i förmiddags ett härligt MMS från Tilda och Fidde i Koh Chang, Thailand: Vi har det ganska bra faktiskt...Ganska bra? Härlig ironi där! Dom har det ljuvligt så klart!!! Hm, vad är det han bär med sig??? Fotboll???

Ser en 6-åring ut så här?

Hur hemskt det än är för Madeleines föräldrar måste jag ändå komma med lite kritik. Inte ser en 6-åring ut så här??? Denna "konstgjorda" flicka är för mig en för tidigt mogen "brutta" som är bra mycket äldre än så. Visst - det kan säkert vara så att perversa människor försöker göra om det stackars barnet till ett inkomstbringande objekt - men ändå?

Hur som... Självklart känner man med föräldrar i sådana här situationer och skulle självklart själv ha gripit efter alla halmstrån som fanns att greppas.

Må dessa bilder spridas...

Våga väga är av vikt

Måndagar är vägdag nu under min ViktVäktar-period. I dag kändes det riktigt bra, har på 9 veckor tappat (ätit bort) mer än 10 % av mig själv. På dessa veckor har jag minskat min kroppsmassa med 7,8 kg = från 65,8 kg till 58 kg. Snart känner jag mig som mig själv igen, om 3 kg ska jag börja jämnviktsdelen för att sedan behålla mitt nygamla jag för alltid.

Det finns många vinster med detta - man mår mycket bättre, man rör sig lättare, man tycker att man ser lite bättre ut och hälsan har fått ett uppsving och förhoppningsvis ger detta år till livet.

Hörde i dag att 36 % av Sveriges kvinnor och 52 % av Sveriges män "lider" av övervikt. Ganska skrämmande siffror faktiskt. Ut och rör på er Sverige!!!

Fototriss - Fruktigt

Hur lätt blev det här då??? Fruktigt - Älskar frukt så nu fick man tänka till eller ta något gammalt... Kunde ju även innebära vad som givit frukt åt livet men här är min enkla tolkning.


Dagens fruktskål...


Dagens klyftiga...


Dagens päron...


Fler klyftiga fruktigheter kan tittas på hos FOTOTRISS

RSS 2.0