Nu är det dags, i morgon händer det - BAL för sista gången i familjen

Vad är väl en bal på slottet? Den kan vara trist och tråkig och.. och.. alldeles alldeles underbar!

I morgon är verkligen ingen vanlig dag, för det är Lilla O:s BAL-dag... Så pirrig hon är inför detta!!! Allt är dock på sin plats - klänning, skor, rätt bränna, naglar, blingbling-smycken, väska, accessoarer, bil OCH Alex - Baldejten.

Lite sista finlir med smink och frisyr så blir det ju alldeles säkert kvällens BALDROTTNING vi får njuta av en liten, liten stund klockan 15:30 utanför Elite Stora Hotel i morgon eftermiddag.

Vad är väl en bal??? Om inte alldeles, alldeles underbar...


Skylta med att det är STUDENT i år

Spring ut till det här! Stolt är jag redan innan - men ingen (INGEN!!!) kommer ha en liknande skylt ens...

Prickigt är vad man söker...

Veckans Fototriss söker prickar. Glitter är väl prickar i allra högsta grad. Eftermiddagen har använts till att sätta "Pricken över ... ".Nu är nog allt - ALLT - fixat inför balen på måndag... Till PUNKT och PRICKA!!! Åhhh vad fin hon blir!

Fler prickar kan man träffa hos FOTOTRISS.


Hemligheten - vägen till Människans hjärta går genom magen...

Åhh vilken kväll det blev!!! ALLA flickor och deras pojkar, + några flickvänner gjorde kvällen!!!

Med en grill så överfylld att till och med köksmästaren blev svettig kunde det ju inte sluta med mindre än succé.

Lite skönsång från bäste svärson lyfte ju så klart kvällen till höjderna...


Jönköpings Marknad


Ett stadsjippo har gått av stapeln och vårt bidrag till detta är faktiskt ganska oväntat... Överenskommelsen med bästa vänner slutade med ett glas vin på Velvet - Velvet av alla ställen!!! Stället vi aldrig kan tänka oss att uppsöka var faktiskt riktigt roligt med massor av folk man känner igen. FAST... det räcker till cirka 23:00 - sedan är det dags att ta sig hem och så har vi gjort.

Innan detta spektakel har jag själv stångat mig igenom folkmassan med anledning av årets händelse i Jönköping - JÖNKÖPINGS MARKNAD. Då affärerna flyttar ut på gatan med allt (allt de inte blir av med under säsong) som vi plötsligt blir villiga att köpa till billigare peng.

Själv fyndade jag kommande bals blingbling samt lite nytt till sängen....

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att detta faktiskt är ett JIPPO jag inte vill vara utan.


ps. Velvet har en väldans massa smeknamn p.g.a. de/oss (för tillfället) som söker sig dit. En liten aning om varför dessa smek har tillkommit kan jag efter kvällen tyda... ds.

Städa, städa varje fredag...

Nänänä - här städas det torsdagskvällar för att ta tillvara på ledig fredag i allra möjligaste mån. Nu är det klart och jag kan snart koppla av i sängen efter en intensiv vecka. Ibland (fast bara ibland) får jag lite dåligt samvete för att jag gnor och snor som en stolle torsdag eftermiddag/kväll för att vara fri från uppgifter på fredagen. Fast det går över ganska snabbt - trots allt är det ju samma arbete som görs fast på annan tidpunkt...

 


Det är mycket bal nu...

Under flera veckor - eller månader - har mycket funderande varit kring den närmast stående händelsen i familjen... Student 2010 och allt kring det. Senaste tiden har det mesta krutet används till att få Balen så underbar som just bara en Bal kan bli.

Nu hänger klänningen äntligen här på bärarens galge, baldatens kavaj är inprovad för länge sedan och bilen glänser snart i kapp med baldeltagarna. Återstår bara finputset med accessoarer, naglar, smink och FRISYR!!! I dag har det övats på håruppsättning och när man tittar runt lite så är ALLT acceptabelt tydligen. Många fina uppsättningar finns det, om än inte allt i festföremålets smak...

 

Eller varför inte à la Madeleine...


Nä vi (lilla O) kör en egen variant och det kommer bli såååå bra!

Himmel - Ge oss en sådan...

Har i dag träffat senaste tillskottet till släktet Falk. En underbar liten människa som är först i nästa generation, får alltså visa vägen för många nykomlingar inom översiktlig framtid.

Vi fick lukta, känna och klämma - lite, lite övning till efterlängtat tillskott...

♥♥♥Självklart önskar vi STORT Grattis och Lycka Till i starten för de nyblivna föräldrarna ♥♥♥


Puss på nosen...

Inleder veckan med en lite uppnosighet...

Fototriss - Överexponerat

Helena vill att vi ska överexponera våra bilder denna vecka. Jag gjorde snabbfix med gamla bilder av gamla tulpaner...
Fler och säkert bättre överexponeringar hittar man hos FOTOTRISS

Nattamat... Rymmarkatten har hittat hem igen...

Några oroliga timmar inledde denna underbara dag som har bestått av massor med sol. Bellman smet vid tillfälle så förmiddagen har bestått av cykling runt campen för att leta katt. Hux flux var han ju bara där, jag ropar Beeeeelllmaaaaaan och hör som svar - jaaaauuuuuuuuuurrrrr. Hem i cykelkorgen och sedan mat och sömn.

Hur kan man rymma från paradiset med nattamat o allt serverat??? Inklusive egen sängvärmare!!!

Förrätten till Livets Efterrätt är serverad

I dag har vi gratulerat STORA lilla Flickan på hennes 27-årsdag.

Dagen till ära har nästa generation av familjen - Gammelmormor och Gammelmorfar - upplysts om vad vi har fått njuta av ett tag.

♥♥♥Vi SKA BLI MORMOR och MORFAR♥♥♥

En karamell så god som någon att njuta av!!!Ring, klocka ring... Gott Nytt År Karin

Tennysons nyårsklocka kan ju tolkas på många olika sätt. Ett nytt år inleds ju självfallet var gång en människa firar sitt nya år.

Så är fallet just NU - för 27 år sedan startade nedräkningen för min KARIN som föddes 1983-05-19 (om än några timmar in på dygnet).

Därför ringer vi nu in det nya året för Karin - Ring, klocka (uggla) ring...

Bättre en fågel i handen


I slutet av morgonens runda runt Rocksjön, nästan precis ända hemma, ligger det en liten, liten fågel till synes död på trottoaren. Tittar lite på den och tänker "din lilla stackare"! Då ser jag att den flämtar och rör lite på ögonen. Kan inte låta bli att plocka upp den och den verkar helt oskadd. Jag bär hem det lilla livet och lägger den skymd under häcken på vår uteplats. En kvart senare går jag ut och tittar till den där den ligger kvar, tänker lyfta upp den men då flaxar den till med sina vingar flyger en liten bit in i buskaget och kort därefter flyger den ut i friheten. Jag känner mig som dagens hjälte!!!


Stark - Veckans Fototriss

Helena på Fototriss har inte känt sig så stark i veckan som varit så därför vill hon gärna se lite styrka...
Fler atleter och andra starkvaror hittar man HÄR

Midnatt råder, tyst det är i husen...

Vi kom idag fram till att när man landar på Bengans Camping så infinner sig lugnet... oavsett väder och vind. Vilken otrolig fördel man har som har denna tillgång att avnjuta, både för folk och fä...

Ny beundrare


Leya har fått en ny beundrare - undrar när hon ska börja beundra honom??? Ny granne på campingen, en ursnygg Storpudel vid namn Rambo har flyttat hit. En riktigt trevlig herre tycker matte o husse, men Leya tar det säkra före det osäkra och väntar in bekantskapen stegvis...

Start på sommaren


Helgen har inletts med säsongens första SOS = Smör, Ost, Sill. Helgen som har så många aliasnamn - Kristi Himmel, Kristi Flygare, Krille Ballong. Kalla det vad man kalla det vill men lång och härlig ledighet blir det för vår del.

Då inviger man sommaren med riktig sommarnjutning bestående av det somrigaste...


Eller sä avtackar man vintern på detta vis...

Livet är ju ett pussel


Det är underbart när den ena pusselbiten efter den andra faller på plats! Det går bra nu...

Skönheten och odjuretI går eftermiddag kom hon på besök igen denna underbara lilla varelse!Här kan man verkligen tala om Skönheten och odjuret...

Fototriss - Skyltar

Helena på Fototriss vill se skyltar som veckans utmaning. Vad kan väl vara bättre som marknadsföring för minstingens studentlakan än så... Den som är observant har sett det förr men jag går med i utmaningen med följande bilder på HPTU3C:s studentlakan - en skylt att vara stolt över för åtminstone några studenter i Jönköping.
Vem vill gå i 1:an nu - INGEN, INGEN... :-D


Barnvakt

Ledig fredag kan inte utnyttjas bättre än till lite mormorsövning...


Nya Bebisen på Torpa. Fy farao vad söt hon är!!!

Hittebarnet

Tilda var en sväng på stan i dag. Från en liten gränd, eller en liten "smutt" mellan två hus, hör hon ett hjärtskärande mjauande. Hon kryper in, gräver i bråten och lyfter undan ett par betongblock. Vad upptäcker hon???

Ett hittebarn!!!


En liten, pipande, troligen moderslös kattunge - ungefär 5 veckor gammal enligt anlitad expertis. Hungrig var den lilla sötnosen, åt glupskt av inköpt specialkost och tuttade i sig "kattmjölk" ur nappflaska. Stora, lugna, duktiga Leya luktade försiktigt och bjöd gästvänligt in det lilla livet en stund i sitt revir.

Efter hemkomst till blivande hemmet och ytterligare lite mat en stund senare blev det även resultat på lådan...

Ojojoj! Vad ska det bli av den här lilla varelsen???

GULD-bankett med HV71


Säsongens allra, allra sista spektakel gick ju av stapeln i torsdags kväll. Bankett för GULD-grabbarna och alla vi som jobbat kring laget på ett eller annat sätt. En mycket trevlig tillställning som jag i och för sig avslutade innan det allra roligaste började.

Det bjöds i alla fall på god mat och gott vin. Diverse uppträdanden och roliga anekdoter hämtade från säsongen bjöd spelarna på. Kvällen startade med att alla fick varsin piccolo "champagne" att skåla i för GULD-gossarna. När jag hade lämnat festen dansades till långt in på småtimmarna har jag fått höra på väldigt nära håll, lilla O hade sin livs roligaste festkväll och den kommer hon nog sent att glömma. Att jag själv var så otroligt ordentlig just den kvällen berodde på att lasset mot Halmstad gick tidigt fredag morgon...


Nästa GULD-fest vill jag vara med också hela natten lång... Kan det bli redan 2011???

Säsongen är igång!

Nu är vinterns längtan över och sommarsäsongen i igångsparkad. Det mesta är på plats i husvagnen, tältet är uppe, elen är igång och vattnet fungerar. Hårt slit och mycket umgänge har det blivit under säsongens första helg. Nu är det bara att åka ner och njuta i stort sett.


Man får klia sig i huvudet ett par gånger när förtältet ska upp...Visst har jag gått ner i vikt - men att använda mig som tältpinne är väl ändå att ta i...Finns det hjärterum... 3 grannar samsas på samma grillyta... (3 olika anrättningar)Goa grabbarna Max och Tim fick igång Leya en stund med lite bus och en "High five"...Lite mys i filten har vi också hunnit med...Till helgen åker vi nog igen för lite avkoppling...

RSS 2.0