Fototriss - en stad

Veckans utmaning är att visa en stad i bild - det kan ju inte bli annat än hemstaden!!! Dessutom uppmanas till gissningslek - var är bilderna ifrån tror ni???

Staden sedd från sjösidan- här badar vi i Sverigen/Världens vackraste sjö...


Vy över stadens nyaste bro - över sjön Munksjön. Lamporna skiftar i färg efter årstid/känsla för evenemang...


Bild tagen över bron mot vårt boende...


Fler städer hittar man så klart hos FOTOTRISS

HV71 - Mästarna regerar

Visst det snackas om att man inte tar SM-Guld 2 år i rad, att det är högst ovanligt. Men för att det är ovanligt innebär det ju inte att det är omöjligt. Som jag ser det är det nu ytterligare ett steg närmre tidigare nämnt scenario - Guldbankett igen!!!

Tänk vad kritiken svänger ... läs här genom ett klick på bilen...


Vad blev effekten?Släckte du ner? Jag släckte alla lampor och tände ljus, TV:n fick vara på och datorn gick på sparfunktion. Såg att flera av grannarna släckte men långt från alla hakade på. Undrar vad det har gett för effekt på världsmiljön?

Har vänner som tillfälligt befinner sig i Israel och där har man inte ens hört talas om spektaklet, på Cypern där en nära pojkvän befinner sig har man inte heller märkt av något.

Är det här ändå ett svenskt jippo??? Nä det är det faktiskt inte, flera stora ljuskällor runt om i världen har slocknat 1 timme detta dygn.
Världen släcker lyset Under Earth Hour ska ljuset släckas uVärlden släcker lyset Under Earth Hour ska ljuset släckas uSå här skriver ett blad...

Vilken färg har mjölk?

Jag är inte riktigt så gammal så jag kommer ihåg när man fick mjöken i flaskor men jag har druckit mjölk nästan direkt från en kossas spene. Sedan några år köper man mjölk efter färg - jag har smakat alla färger...
RÖD mjölk
Mjölken, en del kallar detta helmjölk, 3 % fetthalt och ganska nära riktigt kossemjölk.

GRÖN mjölk  
Den lagom mjölken, Mellanmjölk, 1,5 % fett. Betyder det att det är till hälften riktig mjölk?

BLÅ mjölk
Den lätta mjölken, Lättmjölk, betyder det att kilopriset är mindre än hos de andra färgerna?

GUL mjölk
Den lilla mjölken, Minimjölk, betyder det att det bara är pyttelite riktig mjölk i paketet?

Nu också SVART  mjölk
Den svarta mjölken, innebär det att man kan köpa mjölken skattefritt???


Livräddare har åter blivit ett begrepp - HV71

Huvudnyhet
Självklart var det Stefan Liv som var kvällens lirare och fick välförtjänt den utmärkelsen. En annan lirare är ju naturligtvis Kaptenen med stort K.HV71 har sett till att vi har fullt upp på lördag i Husqvarnas sponsorsloge med alla trevliga gäster. Oj vad kul det ska bli!
Till startsida

Nu känns det än mer realistiskt att längta efter ytterligare GULD-fest!!!

Jag för snart 28 år sedan

Gamla vänner är guld värda! "Min" Carina från tonårstiden gör ett jättejobb och lägger in mängder med nostalgibilder från då på "Ansiktsboken". Här ett foto taget mitt sista tonår då jag precis hade blivit egen hundägare till min underbara Trasan.

Bara 19 år men utflugen till eget hem sedan ett par år tillbaka och lycklig ägare till en fantastisk valp som jag sedan levde ihop med i drygt 12 år.


Alla våra 3 döttrar fick uppleva Trasan innan hon lämnade oss strax före jul 1993.

Tattoouppdatering från Via Dolorosa

Så här ser fönsterskyltningen ut till tatueringsstudio Via Dolorosa


Några ytterligare kroppsbilder gjorda av Macke på Via Dolorosa har jag fått tillgång till och dom måste ju visas. Han är verkligen duktig på det han gör och det börjar nu visa sig i tidboken som fylls mer och mer.


Kvinnans och mannens utveckling

Det är inte konstigt att kvinnor och män ibland har svårt att förstå varandra med tanke på hur stor skillnaden är vad gäller evolutionen...

Kvinnans utvecklingskarta...


Mannens utvecklingskarta...

Fototriss - Kraft

Nu ska vi hitta kraft i korten till veckans Fototriss. Här är olika tolkningar från mig vad gäller just kraft.

Kraften från ett fyrverkeri...Värmekraften från en fritös...Kraften från far och dotter...


Fler kraftansträngningar hittar man hos Fototriss

Kottebys Bloggeby

I dag dunsade det till rejält i brevboxen här, alltså den riktiga brevboxen. Jag fick hem Boken som jag förärades av själva författaren för ett tag sedan. Signerad med personlig kommentar och allt! Även om jag redan "kan" boken var det riktigt roligt att få den i handen.

Köp, läs och roas...  genom ett klick.Vill du veta fortsättningen? Gå bara in här===>>

Leya förevigas som kroppskonst

I kväll har Peter börjat sitt nästa projekt hos Markus - Via Dolorosa. Nu ska Leya förevigas på armen, här är början på något mycket stort!Det ska bli otroligt spännande att se hela tatueringen färdig, än är det bara början...

Semifinalspel - Heja HV71

Nu kör vi hårt mot semifinal och några roliga jobbarmatcher hemma i Kinnarps Arena. Heja HååååVeeee!!!

Mattias Tedenby jublar.
Ett litet klick på bilden så kan ni läsa vad den rosa sporttidningen skriver bl.a.

Spegelbild - fototriss


Fler speglar hittar du hos Fototriss

Semifinal...

Självklart är det semifinal som gäller nu...

Slutspelat eller mer slutspel?

Ser inte helt ljust ut för fortsatt semispel just nu. HV ligger under med 1-2 borta mot Timrå. Jag vill ju gå på Guld-Fest i år också...

One more for the road...

... som några gäster tyckte var jätteroligt att säga i kväll när dom skulle beställa mer Famous eller vad det nu var dom ville ha just då.

Är nu ett par skott närmare nästa steg - Semifinal, Final och Guld.


HV71

IQ? Mensa? Illusion?

Jag tycker synvillor och illusioner är lite kul.

Besvara gärna frågorna nedan. Kanske ett mått på intelligens att se mer än första intrycket?

Kan du läsa???


Vad säger ansiktet???


Hur är det med storleken???
Tack Anna för e-post...

Nostalgiskt frosseri

Vad man än säger om Facebook så är det hiskligt kul när man hittar gamla vänner. En gammal vän jag fått kontakt med där, Carina, la upp ett par gamla foton som fick det att dra rejält bakom öronen.


En cooling som snart slutar högstadiet. Var hittade man dom låååånga dragkedjorna till jeansen?
(Det är ingen mindre än jag själv någon gång andra halvan av 70-talet.)


Kärleken är evig men föremålen växlar... Här en av många som var såååå söta (Hasse).


Några år senare (1987) åkte ett tjejgäng ner till Österrike för en oförglömlig vecka.
Visst ser vi riktigt proffsiga ut?

Nu är jag en av alla andra

I kväll har vi varit och sett filmen - filmen som många redan sett och ännu fler kommer att se. Tyvärr måste jag lite ångra att jag har läst boken, eller egentligen inte för böckerna är så otroligt bra. Vad jag menar är att man som så många gånger förr saknar så mycket när man ser en film där man tidigare har läst boken. Filmen är ju ändå väldigt sevärd så jag vill inte vara utan den upplevelsen heller. Vilka fantastiska skådespelare och vilken otrolig författare som vi tyvärr inte får njuta någon fortsättning frän! Det är verkligen värt att gå och se filmen, oavsett om man har läst eller inte har läst boken tidigare.

Vi hade i alla fall en trevlig biokväll jag, Peter och två av döttrarna. (Matilda hade sett filmen redan tidigare i veckan tillsammans med sin Fredric och tyckte den var jättebra.)

Fototriss - Färgkontraster

En blomma kanske för många är just en blomma. Men tänk så många färgkontraster just blommor kan ge oss.

Här är mina kontraster...


Fler färgkavalkader kan ni se hos Fototriss

Rock

Hur svårt kan det vara att inse att barnen är vuxna?

I helgen är Lilla O på sin första konsert - och då är det hårdrock som gäller. Hon är ingen särpräglad hårdrockare, hon är inte särpräglad alls vad gäller musik utan verkligen en allätare som suger åt sig allt vad gäller musik - hör hon en låt hon gillar lär hon sig den på mindre än Magnus Uggla-tid...

Nu är hon i vilket fall i Malmö/Lund för att proppa öronen fulla med det danska hårdrocksbandet Volbeat - och vi vet att hon har haft en upplevelse... Natten ska hon tillbringa med kompis på hotel i Malmö och i morgon längtar vi hem henne för att få höra hur allt har varit.


Hemma har under ett par veckors tid dunkats Volbeat-musik så jag är övertygad om att hon har sjungit sig hes i varenda låt i kväll - hon är som sagt otrolig på att lära sig texter utantill!!!

Tack Peter A för att du tar med och låter Olivia få uppleva detta...


Så står skåpet och där ligger ribban i Kinnarps Arena - HV71

Sportbladet gestaltar det så här... (klicka på bilden).
Jobb i Guld-logen i kväll under Kvartsfinal 2. I kväll är gästerna på topphumör och självklart är ju det när HV-grabbarna visar var skåpet ska stå och var ribban ska ligga, skåpet ska stå på hedersplats och ribban ska ligga HÖGT och det med slutresultatet 7-0!!!

När Karin var liten flicka och lekte ute på gården med dom andra barnen var det en liten pojke som lekte tuffare än alla dom andra barnen. När han kom ut var det många av dom andra som sprang in - han var tuff, hård, kämparvillig och alldeles orädd. Gissa vem det var??? Jo det var ingen mindre än dagens hjälte Martin Törnberg - 3 år gammal men redan då en riktig kämpe som visade var skåpet ska stå.

Huvudnyhet


Telepatisk kärlek

Vi ska ha nattgäster till helgen då kära syster och en väninna till henne kommer för övernattning inför Frisyrmässa här i stan. KUL! Fredagkvällen blir vikt åt god mat med dryck tillsammans med kära Sys.

Jag och maken småplockar lite här hemma var och en för sig, säger inte så mycket till varandra under ett par timmar utan allt flyter bara på. Jag checkar upp vilka lakan jag ska bädda med till gästerna då Peter helt plötsligt säger:

Vi har väl klart med sängkläder att bädda med nu till dom kommer? Detta precis i samma sekund som jag har funderat över det...

Det har hänt förr... Många gånger! Inte just med sängkläder utan vad det än gäller - vad vi vill äta, vad vill vill göra, vad vi undrar över, vad vi tycker om någon eller något... Snacka om att vi känner varandra och vet precis vad den andre tänker på utan att vi tänker på det. Vad kallar man det? Telepati? Tvillingsjäl? Äkta kärlek? Evig vänskap? Som skapta för varandra?

Kalla det vad ni vill. Jag uttrycker ofta - "Men det är ju lustigt, nu igen"! Näää svarar Peter - "Det är inte så konstigt...".

Alla småflickors nya kelgris?

Tänk vad alla små flickor ska tycka att det här är sååå sött. Jag tycker mest det är skrämmande när t.o.m. delfinerna blir designade av vår förstörda natur!

Ett litet klick på bilden så kan man läsa artikeln från Aftonbladet

Vinnarskalle

En av mina absoluta favoritbloggar utlyste häromsistens tävling där priset (5 st) var hans egna nyutkomna bok. Gissa om jag blev glad i dag när jag var en av vinnarna. Jag hade ärligt talat köpt boken om jag inte hade vunnit och ser nu fram emot att läsa alla galna inlägg i bokform.

Tack Kotteby!


Fototriss - Bokstavstriss med Tävlingsinlag

Lite extra i veckans Fototriss med ett litet tävlingsinslag. Jag väljer här bokstaven  och det med anledning av att  för mig står ganska mycket i relation till atuering.


atuering med mycket känsla av illit och kärlek.


En atueradupp!!!


Övergår från atuering till...

... mina absoluta favoritblommor ulpaner.


Fler :n eller andra bokstäver hittar du om du klickar på någonstans i inlägget!

RSS 2.0