Fotostafett - Nu är det min tur... Support?

Har hamnat i en utmaning! Fotostafett genom Fototriss och det innebär en stafettpinne i fotografier. Turen har kommit till mig och jag ska gestalta Support enligt Chris och Jonas. Nu gäller det att gnugga de grå för att komma med några talande bilder och sedan hitta på ett bra tema att skicka vidare till Pennelina.

Det jag tänker mest på när jag hör ordet support är ju såklart hemmalaget i våra hjärtan - HV71!!!

SM-Guld får ju nästan en hel stad att bli supporters. Så här såg det ut när Svenska Mästarna hyllades 2008!!!


Nu skickar jag vidare... ------> Pennelina - jag vill att du trissar på Ljuset!!!

En Gudmor sörjer

För 28 år sedan - väldigt länge sedan alltså - fick jag en förfrågan om jag ville bli gudmor till Linus. Jag sa JA eftersom det var väldigt nära vänner som frågade för deras förstfödde och det var vänner som jag tyckte mycket om och umgicks mycket med.

Vi genomgick sedan några år med både elände och glädje.

Efter slitande skilsmässor firade vi mammor och barn varje 28:e februari i många år Marie(a)-dagen... Jag heter ju Marie, mina döttrar har alla 3 Marie som andranamn, gudsonens mamma heter Marie och gudsonens lillasyster Lisa har Marie som andranamn. Självfallet fick Linus också heta Marie just denna dag!!!

Tyvärr hamnade Linus sedan snett i livet och jag som gudmor hade tappat kontakten med familjen. Vi hejade på varandra när vi sågs, varje gång jag mötte honom sa jag: Hej Gudsonen... men mer var det inte.

För några dagar sedan slutade livet för Linus, hans leverne tog slut på honom. En feldosering av Heroin dödade honom. LINUS!!! Varför???

Nu lider jag med mamma Marie och syster Lisa.

JAG ÄR MED ER!!! Vila i frid LINUS.

Stoppa Knarket NU!!!


Ett nytt kort har hittat sin plats - Friskis & Svettis årskort!


Jajamen, i dag har det hittat platsen i min plånbok - alltså i mitt liv! Access till Friskis & Svettis ett helt år framöver!!!

Jag har ju världens bästa jobb och på toppen av det har jag en VÄL tilltagen peng för FriskVård. I dag har jag tagit tag i detta och skaffat mig ett årskort på F&S.

Vad sägs om lite shapening av den magrade, skinnhängande kroppen??? Jag blir väl oemotståndlig för omvärlden med stöd av detta antar jag?

Jag valde (trots valmöjligheter till mer än så) "bara" Gym-Kort. Jag vet mina egna begränsningar, jag är TOTALT oförmögen att koordinera min kropp för Grupp-pass. Det är sant, ni kan inte tro hur totalt inkompetent jag blir om jag ska försöka koordinera steg, hopp, bensax, armsväng... m.m... Funderade ett tag på om jag kan boka mig för pass anpassade för förståndshandikappade, för det är precis det jag är - totalt förståndshandikappad när det gäller att ha kontroll över min egen kropp!!!

Jag är i alla fall nöjd med dagens förvärv!!! Nu JÄVLAR!!!

Fototriss... Klara, färdiga, gå

Nästan KLARA att ge sig ut i världen


FÄRDIG(a) för omvärlden.


GÅÅÅÅÅ!!!!Klara, färdiga, gå - på mitt sätt... fler sätt hos FOTOTRISS så klart!

Mmmm... Så jädrans gott!


Kvällsmat? Hm, ja så kan man kalla det kanske? Oxfilé lagom stekt någon minut, Hasselbackspotatis, sås á la Karl Johan och en fantastisk sallad som man sköljer ner med ett väldigt gott rödvin... MUMS!

Rester blev det ju som alltid och då är det ju fantastiskt att kunna packa ner dessa i en korg och skicka med goa Tilda när hon kommer förbi efter en hel jobbdag. Jag tror (vet) att hon och Fid njöt en stund av resterna!

Som pappan sa - YES!!! We did it again!

Lagom är ordet!

Långsiktig planering resulterade i kvällens After Work med lilla, söta O och hennes tillfälliga sambo - H.

Kul att vi äntligen fick till det med familjen Smed... Nästa gång, för det blir fler gånger, hoppas jag de kommer med hem hit en liten sväng. Roligare att pimpla vin tillsammans än att inte pimpla alls...


Är jag B-Kändis nu?

Hård kväll på extraknäcket i Kinnarps VIP-VIP-loge. Som vanligt många trevliga gäster men mindre platser då det var TV-sänd match och en stor del av vår loge blir TV-studio sådana matcher.

... Jag bara funderar lite - är man lite av "en-i-kändis-teamet" när man får torka bordet efter sminkning av Leif Boork m.fl. Eller när man har serverat Ramlösa citrus till kameramannen. Eller sagt att det är OK att ta en kopp kaffe när sminkösen undrar??? Kanske kan begära lite extralön av Canal+Sport efter detta???

Tyvärr förlorade ju HV71 det viktiga E4-derbyt i kväll, bara 1 poäng överläge nu men det tas snart igen!

HEJA HÅÅÅÅÅVEEEE!!!!

Vår Leya är en Rhodesian Ridgeback!

Att vi har världens absolut bästa, finaste och goaste hund det har vi ju vetat i nästan 3 år.

Här berättas lite om hur hon och alla hennes fina släktingar är "funtade", häng på genom att klicka på länken under bilden...


http://animal.discovery.com/videos/dogs-101-rhodesian-ridgeback.html

Fototriss - Randigt

Något av det randigaste man har i hemmet är väl persiennerna? Så tolkar jag veckans tema i fototriss, kvällsfärska bilder av samma randiga persienn i 3 olika lägen...


Fler randiga rutor hittar man hos FOTOTRISS...


Jag förlorade - Jag kom 2:a - Alltså vann jag inte!

Senaste Kålgården Poker Tournament har avslutats. En som vanligt mycket trevlig eftermiddag/kväll med väldigt trevligt sällskap. Dagens Tour bestod av Mig, Peter, Matilda, Jonas, Renata, Simon, Henrik, Daniel, Evelina och Patrik. Före spel samlade vi ihop oss med Corona, ölkorv, rökt ost, Jägermeister och snack. Efter avslutat spel tog vi igen oss med Peters underbara lasagna, ett glas rött och efter det kaffe.

Kvällens vinnare blev Patrik efter hård heads up med 2:an i form av Mig Själv - alltså 2:a idag efter 2 vinster på raken. Okej då, fick ju i alla fall tillbaka insatsen för både mig och maken samt en liten släng att spendera på något onyttigt...

Sist men inte minst - The Winner och storvinsten regnar över Patrik!!!
(Vinnarhanden = rK + h2 mot rD + r6)

Död mans hand

I morgon bär det av igen - Kålgården Poker Tour. Nu gäller det att leva upp till förväntningarna och försvara titeln... Se HÄR!

Tänk om man i morgon sitter med "Död mans hand"!

Kinderna i fruktfatet och tårna i drinken


En riktigt härlig dag har det varit i dag. Förmiddagen startade med långpromenad runt Rocksjön i strålande solsken och -10 på termometern. Trots täcke frös så klart den afrikanska vovven Leya och njöt kanske inte lika mycket som matte under rundan runt Rocksjön.

Härligt är det är att komma hem när kinderna är så tindrande röda så de skulle platsa bland äpplena i fruktfatet och tårna är så isande kalla att de skulle klirra i aftonens drink...

Då mår man bra!!!

Att leva med i 10 år?

Då är det gjort igen! Något jag drog ut på tiden med alldeles för länge. Fick underlaget redan under sensommaren, betalade in avgiften ganska omgående men drog på fotograferingen så det skrek på ett par dagar. Hade det gått några dagar till hade jag fått göra uppkörningsprov igen.

Men nu har jag den nya, blanka rosa lappen i plånboken och det ska jag leva med i 10 år.

Har man förändrats? Så klart man har...

Fototriss - årets första - "Så här ser det ut där jag är i dag"

Då var Helena igång med Fototriss igen och årets första uppmaning är att visa hur det ser ut där man är idag. Dessa bilder är från lördagskvällen och det är väl lika snöigt på de flesta platser i landet just nu.

Vår lilla uteplats mitt i stan...
Klicka HÄR för att se hur fler har det just nu...

Ensamma hemma, del 2

Lördag kväll och snart dags för lite god mat. I kväll blir kocken förvirrad, bara 2 till bordet varför stekpannor och karotter är av minimalistiskt slag...


Vi som är vana vid att laga mat till minst 5 personer och ganska ofta till 8 - 10 stycken får lära oss att tänka om. Konstigt att skala 4 potatisar, 1 palsternacka och tina bara 2 laxfiléer...

Frosta av frysen - ett nödvändigt ont

Har tagit tag i en lite överfrostig frys i dag. Skönt när det är gjort och som följd till detta blir det god Porterstek som söndagsmiddag i morgon. Inte alls fel...


Detta är en gammal bild så riktigs så illa var det inte nu mamma lilla...


Med hjälp av make...

och...

...kupévärmare går det snabbt och smidigt.


... och resultatet blir väldigt bra!

Jag har fått ROSOR!

Ja, jag har fått en annorlunda bukett med rosor. På balkongens inglasning kan man njuta av dessa helt naturliga och egentillverkade snörosor...
En hel skog så vitt man kan se...Är Snömannen ute o cyklar?

Tänk att folk verkligen cyklar i det här vädret. Det tycker jag är att vara ute och cykla...

Här är i alla fall Lilla O:s cykel parkerad.

Poker - PokerStars Caribbean Adventures


Nu följer vi vår goe Simon under hans spel på Bahamas. Hoppas verkligen han sätter det här nu för det är han värd.

SPÄNNANDE är det i alla fall!!!


Följ spelet genom att klicka HÄR <-----

Att öva på vuxenlivet - även steg 2... Eller ensamma hemma


Döttrar har varit den centrala punkten i livet i nästan 30 år, 3 stycken med lite stegvis avvänjning senaste åren. Nu har vi bara 1 dotter kvar hemmaboende och när STORA storasyster nu är ute på resa igen (fick precis SMS om att de just landat i New York) blir lilla lillasyster den naturliga katt- och lägenhetsvakten. Alltså "egen lägenhet" i 3 veckor.

Detta innebär ju att jag och P blir helt själva hemma dessa veckor, en liten övningsgrej även för oss på vad som komma skall.

Som tur är kommer alla 3 hem ofta och gärna och då inte alltid ensamma utan ofta med sambosar eller kompisar. Vi kommer säkert att växa in i vuxenlivets fas 2 och kunna njuta även av detta.

Härligt också att vi har Leya hemma hos oss...

Knack, knack på ålderns höst...

Om några minuter är jag ytterligare 1 år närmre halvt sekel! Det är väl bara att gilla läget och se fram mot firandet på andra sidan sjön vid lämpligt tillfälle runt 50-årsdagen om 2 år!!! Små planer har börjat smidas... Nu gäller det bara att spara "fett med lover" så att det blir precis så bra som vi vill.

Fast det är ju låååååångt kvar till dess!!!

Vit svart-Taxi???

TS
När mina goa ungdomar roade sig som ungar ska göra en nyårsnatt blev de av allt att döma ordentligt uppskörtade av en av ortens legala taxichaufförer! En förbeställd resa påbörjad 2010-01-01, klockan 00:30, reslängd 5,8 km, tid 7 minuter kostade orimliga pengar även en nyårsnatt!!! Då alltså!!!

Fem unga tjejer ska åka denna resa, begär taxameter men får av chauffören höra att taxameterna har gått sönder?!?! Ok, de måste ta sig till beställd plats och sitter kvar. Väl framme måste de betala 600 kronor - utan kvitto - till en "seriös" taxichaufför som faktiskt jobbar "på riktigt" just denna kväll.

Detta har stört mig oerhört ett par dagar och jag tar därför tag i detta och ringer upp berört taxibolag.

Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad över bemötadet jag fick när jag framförde klagomålen åt ungdomarna. ALLA pengar tillbaka utan ett knyst!!! Jag tror i och för sig att det kan ligga en hund begraven och att TAXI Jönköping har stora problem med berörd chaufför sedan tidigare.

Jag måste ändå ge en stor eloge till bemötandet jag fick (av Alf) när jag framförde tjejernas dilemma. Tydligen ett bolag att lita på även om någon enstaka chaufför inte sköter sig...

Livet är rikt!!!

Är man 18 ska man festa! När lilla O i dag frågade - eller rättare sagt sa  - om det var ok att det kommer hem "jag + 5" hade vi ju så klart redan sagt JA.

Men hur roligt är det då??? Svar: SKITKUL!!!

Snabbt fixade vi fram lite botten i form av en kyckling- och pastagryta för att "brudarna" ska vara i form en hel natt. Ett litet glas vin och en liten rosa drink bjöds också.

Nu blir det party en hel lång natt för vissa...

Champagnen är sabrerad och nya året är inringt


En lugn och trevlig nyårsafton i goda vänners lag hade vi! Mycket god mat fick vi i oss (även ganska mycket god dryck). Först goda snittar och valfri välkomstdricka, Vätterkräftor som förrätt, gott tillagad oxfilé som huvudrätt och uppe på det en underbar panacotta med björnbär som efterrätt. Till huvudrätten serverade vi ett underbart vin vi tidigare har fått av goa kusinen Simon, Amarone Classico - efter det vill man inte dricka annat vin.

Vi sabrerade dock inte champagneflaskan utan Anders öppnade den lugnt och stillsamt utan något spill.

Tråkigt att Leya mådde dåligt stora delar av kvällen och tillbringade sin nyårsafton på toalettgolvet med filt, kudde och musik från Olivias iPod. Jag säger det igen - FÖRBANNADE SMÄLLARE!!!

Dessutom har Jönköpings Kommun som tradition att på nyårsdagen smälla av ett hejdundrande fyrverkeri för flera hundra tusentals kronor i Rådhusparken. Hur rimmar det när man måste dra ner på lärartjänster i kommunen p.g.a. ekonomi???

Nästa gång det är dags för champagne kanske man ska lära sig att sabrera trots allt???
 Klicka på bilden för att få reda på hur man sabrerar...

RSS 2.0