Gömma nyckel även för vuxna - eller Geocaching



För ett par år sedan började sommargrannar syssla med något som kallas Geocaching, en form av global "Gömma nyckel" där vem som helst i hela världen kan leta efter just gömmor på givna koordinater på nätet. En GPS eller en Smartphone är nästan ett måste om man ska få ut så mycket som möjligt av detta. Lite tveksam men ändå nyfiken funderade jag på vad detta kunde vara. När nu äldsta dottern kom hem och ivrigt berättade om företeelsen var jag ganska snabb att haka på. SKITKUL! I dag har varit min första dag som geocachare och jag är nog ganska såld... 3 cachar funna och 1 ofunnen. En bra vardagsmotionsform som även ger en aning adrenalinkick. Dessutom är det kunskapsgivande då det ofta finns en historia om platsen där cachen finns. Testa! Nu ska jag själv bara kunna locka med mannen på detta upptåg så har vi en trevlig sysselsättning i sommar, det finns massor av cachar på Västkusten och ännu fler världen över...

Klicka på bilden om du är nyfiken på vad detta går ut på...

Ljus - veckans Fototriss

Nu vill Helena på Fototriss att vi ska förmedla LJUS på vårt eget vis. Som bonus kan man få pris för sin tolkning, ett stativ från Coolstuff är en förmån som någon ska föräras... 

Nu till min tolkning av ljuset...


En hederlig 40-Wattare, ett stearinljus och när jag själv såg ljuset för snart 50 år sedan... Klicka på rätt ord ovan så får ni veta vad fler tycker är ljuset i livet...

Gilla yr.no


Det känns ganska bra att kolla vädret på yr.no nu!!! Klicka o se själv!!!

Vi är där... Då!!!


Kärlek utan kaffe är som grädde utan kyssar...

I dag har jag äntligen fått en maskin till hemmet som är till för njutning! En Kaffemaskin!!! Eller kalla det Espressomaskin om du vill. Har nu i flera år funderat på en sådan. Jag slår ut hur många liter kaffe som helst rakt ner i slasken eftersom det ALLTID blir minst 1 (en) kaffekopp kvar efter mitt morgonkaffebegär är tillfredsställt. Nu kan jag och vem som vill få sig en alldeles färsk kopp kaffe när man själv vill, utan något spill.

Till det kommer ju bonus i form av den ljuvliga doften av nymalet kaffe...


Den här maskinen valde vi... Klick


VÄLKOMNA på en kopp kaffe!!!


Prinsessan på ärten


Vi har i dag unnat oss en investering för många år framöver, en säng i slottsklass - Kungssängens Sofiero! Om "bara" 3 veckor får vi för första natten njuta av detta. Och vem vet, kanske någon testar adligheten hos oss och placerar en liten ärt under madrasserna?!?!?!?


Platta (till) - Fototriss

Lite, lite sen med veckans Fototriss kommer här min tolkning av Platta... Här gör Leya allt för att PLATTA till årets nykomling på Bengans. Lite sund uppfostring av goa, söta, fina Sally - 16 veckor gammal Gatukorsning av kaliber. En underbar liten valptik som Leya tog sig an med stort hjärta men verkligen försökte "platta till" på värsta vuxentikmanér - med viss framgång! En ny favoritkonstellation har fötts!!!


Förstfödda börjar bli Stor Flicka

♥♥♥ I dag har jag varit mamma i 28 år ♥♥♥

Grattis till våran fina Karin!!!


Nu har vi firat dagens jubilar(er). Min Stora Lilla flicka har nått den aktningsvärda åldern av 28 år och vi har varit på trevligt kalas med god vegetarisk smörgåstårta och underbart söta cupcakes (hemgjort så klart) som kunde sköljas ner med valfri dryck i form av gott vin, öl, cider, vatten och så klart kaffe. Väldigt trevligt är det när alla träffas. Halvjubilaren Valle (6 månader i dag) trivdes som fisken i vattnet när alla han älskar fanns på plats.

GRATTIS till JÖNKÖPING 727 år - o GRATTIS i förskott älskade förstfödda




Sveriges äldsta stad kallas min stad - varför uppmärksammas inte en sådan födelsedag mer än vad den gör? Inte en människa (knappt) vet att vi jönköpingsbor i dag har firat stor födelsedag! En aktningsvärd ålder av 727 år borde väl uppmärksammas mer än... nada - ingenting?!?!? 



Bilden ovan visar Sveriges äldsta privilegiebrev som innebar:

"Den 18 maj 1284 utfärdar Konung Magnus Ladulås ett privilegiebrev som ger stadsrättigheter. Invånarna ges rätt att utlysa två årliga marknader. Därmed har invånarna officiellt rätt att driva handel och hantverk. Den ena marknadsdagen skall vara vid S:t Antonii fest den 17 januari och den andra vid S:t Francisci fest den 4 oktober."



Självklart minns jag Jönköpings födelsedag varje år eftersom min förstfödda firar sin dag nästkommande dag, alltså är "dagen efter" en riktigt fin dag i min värld!

♥♥♥ Grattis Jönköping! o GRATTIS i förskott älskade barn!!! ♥♥♥


PS. I love You...

 



En söndag då man borde komma i säng tidigt levererar TV4 en film man inte kan gå och lägga sig utan att
börja titta på. Boken lästes för några år sedan, grep mig så klart och sedan har jag inte haft lust att se filmen. I kväll sändes den som TV4:as söndagsfilm och gick ju inte att motstå att börja se, gick inte att sluta se heller för den delen...

PS! I love You...


Fototriss - Många

I dag vill Helena på Fototriss ha Många. Jag ger henne detta med några gamla bilder där det verkligen finns just MÅNGA godingar, nämligen Leya och hennes 11 kullsyskon.



Lägg märke till hur pappa Cai övervakar sina många små under måltiden!

Mer mångfald hittar man hos Fototriss <----Klick

Hos mormor mår man gott

Efter en stor portion gröt hos min mormor mår jag utmärkt!


Men när kommer efterrätten???

Drömmar - Fototriss

Hela vintern går mina drömmar till sommaren... Här drömmer två av mina favoriter om just sommaren - tror jag!






Fler drömtydningar hittar man hos FOTOTRISS

Helgen gled in på en räkmacka

En underbar helg startade med en räkmacka...


Fortsättningen var minst lika smakfull... Fortsättning följer!

Total avkoppling

Redan i morgon tar vi helg igen, Peter tar semester och jag har ju som alltid min lediga fredag. Efter jobbslut i morgon och bilkörning i 2 timmar startar den totala ultimata avkopplingen som är belöning efter förra helgens hårda arbete. Vi kommer ner till ett fräscht och iordningställt semesterparadis och behöver inte göra mycket mer än att äta, umgås och njuta...

TREVLIG HELG!!!


Förra årets avkoppling kunde se ut så här...


Sommaren är säkrad! Fototriss - så här ser det ut där vi är... var i går!

En av årets absouta höjdpunkter är till ända... Paradiset är säkrat! Vi har sparkat igång säsongen på Bengans! Efter lång längtan - sedan 1:a september förra året då vi packade ihop - har vi i helgen slitit hårt för en lång sommar med mycket sol, bad, god mat, njutning, grill, umgänge, avkoppling, semester, härliga helger mellan jobbveckor, fest, after beach, m.m.

Mycket att stå i men observera att spisen redan innan förtältet är uppe är igång med Peters goda Chili con carne...



Lite förtäring krävs innan nästa dags slit för sommarens välbefinnande...


Jobbar man hårt är man värd belöning...

Så har vi haft det i stora drag i helgen!

Fler Fototriss kan man njuta av genom att klicka HÄR

RSS 2.0