Bara några timmar kvar

Om ett par timmar lämnar vi Jönköping för att köra Karin och Macke till Landvetter. Dom lämnar sedan Göteborg vid halv 7 i morgon bitti. Först flyg ett par timmar till Wien där dom får vänta i 4 timmar på planet till Delhi. Dom har visum i Indien för 5 månader och ska resa runt där så länge dom känner för det, det är ju ett stort land så det blir många mil på de indiska vägarna. Det finns säkert otroligt mycket att se där. I eftermiddag har vi haft lite avskedsmiddag här hemma, vi var 10 stycken runt bordet: Jag, Peter, Olivia, Matilda, Karin, Macke, Nils, farfar Torsten, Mackes mamma Carla och hans lillebror Tim. Till kaffet dök även mormor och morfar upp, dom kunde inte vara med vid middagen. Det har blivit många avskedskramar och en och annan tår har fällts. Ska ta med kameran till Landvetter så får vi se om det blir några bilder att visa från deras avresa...
Göteborg-Landvetter Airports incheckningshall

Så goooosiga...

Vi hade det verkligen såååååååååå bra i Alanyaimage348


Litet avsked...

Uuuuusch!!! I morgon åker lillmatte image347ju. Var här ikväll och tog ett litet avsked av Leya....

Ovärderlige Ola

I går köpte vi en ny laptop till Olivia. Det är ju alltid lite tråkigt pyssel med ett sådant inköp. Vad gör man då??? Jo - man ringer till Ola, världens bästa Ola och vips är allt löst. Olivia blev dagens lyckligaste med ny bärbar dator och kunde använda den nästan momentant tack vare denna världens bästa datortekniker. Om ni inte har någon sådan - eller för den del har, så rekommenderar jag varmt denna magiker.
image344

I morgon åker dom

I morgon natt ska Peter och jag köra Karin och Macke till Landvetter för deras årslånga resa till Indien, Thailand, Kina, Laos, Vietnam och Kambodja m.m. Det kommer ju att bli väldigt tomt utan dom så länge men vi hoppas naturligtvis att det ska bli deras livs upplevelse. Dom har planerat och sparat för detta i många år, har varit jätteduktiga!!! Med anledning av deras resa har jag lagt till en ny kategori - Karins och Mackes resa - där jag tänker skriva mina tankar och funderingar kring deras resa. Jag har också lagt upp deras Resedagbok som länk, där kan ni gå in och läsa och titta på deras egna berättelser och bilder.
Logo: Med ryggsäck genom Indien

Tjejkväll - jag och döttrarna!!!

I kväll har vi haft lite mys tillsammans jag, Karin, Matilda och Olivia. Vi började med bowling på Jönköpings Bowling vid Idrottshuset. Mer roligt än talangfullt. Matilda vann ena serien och Olivia vann den andra samt  totalt - hon är nog den med mest bollkänsla i familjen. Karin hade med sig godispriser som vi mumsade lite på. På hemvägen hämtade vi god libanesisk mat från Restaurang Meza som vi sedan åt av till kvällens Idol. Vi hade det riktigt mys, det är så roligt att umgås tillsammans och särskilt nu när Karin åker om bara 5 dagar och kanske är borta ett helt år.

image330image339


HV71 - Frölunda 6-5

Premiärmatch hemma i dag och det slutade till slut till HV:s fördel!!! Otroligt mycket folk på första matchen. Jag jobbar uppe i Husqvarnarummet, logen där huvudsponsorerna håller till. Som topp innan under min korta period på Arenaservice (min andra säsong nu) har vi haft cirka 90 personer. I dag serverade vi 119 gäster!!! Snacka om tryck och så har det tydligen varit genomgripande på alla restauranger och barer i kväll. Härlig och svängande stämning bland gästerna eftersom matchen verkligen svängde - och då till slut till hemmalagets fördel.

Heja HååååååVeeeeeee!
Match HV71

HurraHurraHurra

Vad är 40 år? Jo det är Anna-Clara som i dag har haft Öppet Hus för att fira sin dag. Ungefär 50 personer ville uppvakta denna underbara Qvinna och 4 av dom var Jag, Peter, Folke och Annika.

Vi förärade henne med ergonomiska Masai-sandaler Startpage  (http://www.teamortopedteknik.se/ välj länkar, övriga länkar - MBT om du vill läsa mer) - så nu kan även hon känna på hur det känns att vara lite rund under fötterna.

En trevlig tillställning fick vi vara med om med massor med trevliga människor, mycket god mat och många goda tårtor - den med citron/lime var inte att leka med!!!

image329

Grundtrygghet

Ännu en händelserik dag att lägga till handlingarna. Efter gårdagens uppskakande händelser startade husse och Leya dagen med samma promenadrunda som gårdagskvällens bombmarsch. Allt gick bra och Leyas nerver verkar vara i balans. Har sedan varit på stan i lördagsrusch tillsammans med matte och två lillmattar samt dessutom varit på Hundklubben för att fira deras 40-årsjubileum. Leya verkar i stort sett omärkt av gårdagens händelser och skönt är ju det. Hon har en grundtrygghet som vi kan luta oss tillbaka på och mycket av det kan nog tillskrivas hennes första uppväxttid hos Anna och "stollarna" på Minjimba Ridge i Fåglavik!!!

En liten del av tryggheten tar vi på oss själva - vi trivs så vansinnigt bra ihop vi och Leya!!!

Hemskt!!!

I kväll hände något hemskt. Peter följde Karin hem efter att hon hade tillbringat en trevlig kväll här tillsammans med lillasyster (och sedan även en stund med oss). På vägen tillbaka slog några till med ett hejdunrdande fyrverkeri (SM i fyrverkeri?) - precis när Leya och Peter var där - utan avisering. Tänk er själva Bomber, Stjärnfall och Krevader - precis när dom ska passera!!! Hem kommer en skakande Leya och en uppriven husse efter att ha fått liggande på hund försöka lugna!!! Leya är nu helt  utslagen, så uppskärrad har hon varit. Jag är verkligen rädd att Leya efter detta är en riktigt skotträdd hund med allt vad det innbär inför nyår, påsk och åskande sommartid i t.ex. Halmstad. Hoppas verkligen vi kan övervinna detta.

När dom är ute ser jag och Olivia från altanen detta (vad vi då tycker) vackra skådespel...Fortfortfort...

... går veckorna. Nu är det slutet på veckan igen och i morgon är det fredag. Fredagar är ju veckans "After-Work-dag" och i morgon blir det för vår del säsongens första. För min del kanske man ska kalla det "Efter-Ledig-dag" eftersom jag alltid är ledig fredagar. Fast i och för sig får jag ju en hel del annat gjort som vi annars hade varit tvugna att göra under helgen. Iordningplockning, tvätt, matplanering, dammsugning, golvtorkning, dammande m.m. Så helt ledig är jag ju inte i alla fall. Fast jag njuter väldigt av mina lediga fredagar. I morgon har jag nog en sjuk Olivia att umgås med också (mys). Säkert dyker också Karin upp - måste ju umgås så mycket vi kan innan dom åker iväg om drygt 1 vecka på deras livs resa till andra sidan världen.

I vilket fall som helst, i morgon blir det "After-vadvinuskakalldet" på O`Learys - vi får se vilka som hänger på men roligt ska det bli.

Djursjukhuset

I dag har vi i Huskvarna Hundklubbs "regi" varit på studiebesök på Jönköpings Djursjukhus. Ett mycket givande besök med guidad rundvandring av en duktig djursjukvårdare och föreläsare, Pia Blomkvist. Vi fick många tillfällen till frågor som besvarades väldigt förtroendeingivande. Besöket avslutades med fika då vi fick ytterligare tillfällen att få diverse frågor besvarade, även av kvällens jourhavande veterinär, Agneta Weidman. Ett mycket värdefullt tillskott i kunskapsförrådet för en hundägare i dag.


http://www.djursjukhusetab.se/ 


Hundkurs

I dag var det dags för kurstillfälle 2 på Huskvarna Hundklubb. Vädret var inte på sitt bästa humör så det var en timme ute i småregnande - vilket inte är Leyas favoritväder precis. Allt gick bra i alla fall, vi har nog ändå lärt henne en hel del. Däremot är hon ju väldigt intresserad av alla andra hundar, vilket man kan förstå. Efter det 1 timmes teori och då fick Leya träna på att vara själv i bilen, vilket hon aldrig har varit så länge förut. Det gick jättebra, bilen var hel när vi kom tillbaka och hon blev naturligtvis överlycklig.

Så här var dagens kurs upplagd:
Läxuppvisning
Praktik: Inkallning fas 1, kontaktljud, stå, följa John.
Teori: Avståndslydnad med lina.
Läs i boken: Lydig med långlina, sid 97.
Läxa: Kontaktljud, stå.

Av någon anledning missades raspresentationen denna gången, det var dags för oss bl.a. men det för skjutas till en annan gång.

På tisdag ska vi på studiebesök på Djursjukhuset, det ska bli intressant att få höra om deras arbete där. Kurstillfälle 3 blir 24/9 men då får Peter gå själv med Leya - då ska jag jobba på HV:s första match.

Kålgårdspoker

Åhh så roligt det var att ha alla här igen!!! En liten highlight i kväll var nog att Karin åkte ut först - men som hon sa själv "Känner man att man inte kan vinna är det bäst att åka ut först". Och mycket i det är så klart sant. Som slutlig segrare stod dock en annan Falk, nämligen Peter!!! Så hedern är fortfarande i Falks behåll. Vi ses igen i november/december, vem som vinner då vet bara Fru Fortuna - eller??? Tack i alla fall till alla (Jonas, Simon, Henrik, Karin, Matilda, Patrik, Daniel samt även Evelina och Oliva) som gjorde kvällen så lyckad. Kul var också att Matildas kompisar Gabbi och Tessan kom och förgyllde tillvaron genom att förfesta lite på vår balkong.

En liten extra bonus är ju att våra familjemedlemmar Bellman och Leya uppför sig exemplariskt, dom tycker som vi att det är riktigt roligt med mycket folk omkring sig och bara myser med - ju fler desto bättre!!!

Spel på högsta nivå!!!En och annan funderare!!!


Bellman går "All in"!!!


Loosers Corner!!!
image321


The Winner takes it all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image322

Tonåringar

Leya är på väg in i puberteten med allt vad det innebär. Det är tur att hon har några förebilder, som här när hon lär sig hur man bäst slappar i soffan tillsammans med Olivia...


Poker

På lördag gäller det igen. Peter drar igång en ny runda med proffsigt amatörpokerspel. De hittills genomförda har varit riktigt trevliga och (vad han hoppas och tror) uppskattade.

Lite dokumentation från tidigare erfarenheter...

HipHipHurraaaaa!!!!

I dag fyller världens bästa jobbarkompis Anna-Clara 40 år!!! GRATTIS!!! Hon har faktiskt jobbat på sin stora dag och det är ju jag och Folke väldigt glada för. Om en dryg vecka har hon öppet hus och då är det dags att uppvakta. Vi startade i alla fall i dag med lunch för henne på Jönköpings Golfklubb, med lite kontakter hade vi ordnat bästa bordet, fina servetter och glas, en god extra pralin till kaffet, blommor på bordet och fin service. Tack snälla Desirée!!!

Missade ju som vanligt att ta med kameran, därför lägger jag in en liten nostalgibild från Wien, där vi i vintras var på kongress om sexualhälsomedicin, en av många roliga förmåner vi har fått uppleva tillsammans.
image295

VIP-kväll

I kväll hade Huskvarna Hundklubb VIP-kväll i affären Hund & Katt i Huskvarna. Minst 25 hundar och 1 - 3 ägare till varje hund gjorde det lite varmt och trångt. Det är ju dit vi gick första gångerna för att få hjälp med Leyas kloklippning och det märktes nog att hon hade visst minne av det, hon var väldigt osäker samtidigt som hon var olidligt intresserad av alla andra hundar och inte minst av alla goda lukter från godsaker som kex, tuggisar, leksaker m.m.

Syftet med VIP-kvällen var i vilket fall att prova ut en sele till övningarna med långlina på kursen. Vi hittade en i rätt storlek och har provat den på kvällpromenaden nu. Efter bara några minuter hade hon vant sig och travade på villigt både lös, kopplad i halsband och kopplad i selen - förhoppningsvis blir det inga problem med övningarna på kursen heller. En liten tanke är ju att hon kanske kan vara intresserad av sådana övningar/arbete där man använder sele och lina, som t.ex. något sök- eller spåruppdrag på "lek"-nivå till att börja med.

Nybuggad

Hemkommen efter dom första trevande stegen på buggkursen. Det kan nog bli riktigt roligt men oj vad hjärnan kortsluter sig så fort man ska göra mer än ett nytt moment. Mycket folk var det, cirka 90 personer i väldigt varierande åldrar. Undrar om det känns i kroppen i morgon även om man knappt har kommit igång med riktig dans ännu? Ser fram mot nästa söndag...

Tro det eller ej!!!

Om en timme börjar jag och Peter på BUGGKURS!!! Jag trodde inte det skulle vara möjligt att få med honom på detta. Hoppas nu bara att det blir riktigt kul, vi tycker ju båda två att det är roligt att dansa när man är på fester och kan man då lite mer så måste det ju bli ändå roligare. Vi får se hur det blir...


Utan din luft...

Fick bara plötsligt en sådan där flygande tanke, i huvudet flög bara den underbara låt som Pete sjöng för Jonas och Renata i kyrkan på deras bröllop. Den är så underbart fin och här kommer texten...

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så                                                                         

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag
 
Kent - "Utan dina andetag" från singeln "Om du var här"  

HV71

Snart drar Elitserien igång och i morgon är det upptakt för oss som ska jobba med Arena-service. Klockan 18:30 ska vi träffas för genomgång, schemasättning och klädprovning. Jag jobbar sedan föregående säsong i Husqvaqrna VIP-loge, ett mycket roligt jobb med många trevliga gäster, enligt mig själv en av de trevligaste jobbställena i hela Arena-service. En höjdpunkt för året är att även "mittimellan" Matilda har fått jobb där, vi blir alltså extrajobb-jobbarkompisar! KUL!!!!!! (Tycker vi faktiskt båda två.)

Nu gäller det bara att heja fram bästa laget till en topplacering, först i grundserien och sedan framförallt i slutspelet.
Heja HååååååVeeeeeeee!!!!

Kursetta?

Nu har första lektionen på Leyas första skoltid avslutats. Vi kan nog sammanfatta det som att alla kanske inte tycker att hon är lika duktig som vi tycker att hon är, men ingen av de andra - varken instruktörer eller deltagare har ju sett henne i "normal" miljö. Dessutom tror jag att den känslan satt hos fler än hos oss efter avslut. Såååå många intryck på en enda gång - då är det inte mycket som gör oss intressantast. Vi var i alla fall helt överens på hemvägen att det här blir nog väldigt nyttigt för både Leya och framför allt oss som går "i andra änden av kopplet"!

I kursen deltog mycket blandade raser och hundägare. Raserna som är presenterade är Rhodesian Ridgeback, Schnauzer, Pudel, Jack Russel, Rotweiler, Amstaff, Softcoated, King Charles Spaniel och Papillon + några till. Det är nog ganska varierande ålder på både hundar och ägare - allt ifrån valp/unghund till lite äldre och vad gäller ägarna allt ifrån nyss hemifrån flyttade till snart hemifrån bärande (om man får säga så).

Instruktörer och assistenter gav ett mycket säkert, lugnt och förtroendefullt intryck och har nog mycket att ge oss ny/gammal-blivande ägare.

I hennes hemmiljö är hon i alla fall fortfarande helt otrolig - det kan INGEN ta ifrån henne. (Och det har ingen försökt ta ifrån varken henne eller oss i dag heller.)


Skolstart...

I morgon börjar Leya "skolan", första tillfället för Grundkurs startar 18:00. Vi var i söndags och fick en del material, bl.a. boken "Från valp till vuxen hund" av Åsa Ahlbom som vi ska använda som kursliteratur. Dessutom fick vi planeringen för hösten och morgondagens lektion är presenterad som följer:

1. Hundklubben, 4/9 kl 18:00
Praktik: Hälsa utan hopp, följa John, ryggsäcken, sitt, förbudsövning.
Teori: Rasanpassning, inlärningstrappan.
Raspresentation: Kajsa, Ove och Texas
Läs i boken: "Stora rasskillnader", sid 27. Valpens utveckling och inlärningsförmåga", sid 43.
Läxa: Följa John, sitt och frihetskommando.

Låter ju inte som det ska bli några stora problem med detta, är ju sådant som Leya redan kan men vi tror ändå det är bra för både oss och Leya med en grundkurs.

Klubben vi har blivit medlemmar i är Huskvarna Hundklubb som i år faktiskt fyller 40 år och ska fira det en heldag/kväll 22/9. Programmet är nog ganska gediget med start kl 11:00 och fortsättning till sena natten. Vi kommer nog att delvis närvara men den kvällen ska vi också fira min kollega Anna-Clara som är precis lika gammal som klubben.
http://www.huskvarnahundklubb.se/

Vätterrundan

Kvällspromenaden i kväll blev det vi kallar "Vätterrundan". Går på vid Centralkonditoriet, följer Vätterpromenaden bort till Hamnpiren, går via "Bidé-parken" för lite vätskekontroll och sedan genom Centrum och hem. Precis när vi kom ut dök lillebror Jonas upp oväntat och följde med oss runt. Han hade varit på jobb i Kristianstad och mellanlandade hos oss innan han fortsatte hem till Alingsås...Studentminnen

Fick i dag några nya bilder från studenten av chefens gode vän fotograf Leif Ljung, bl.a. denna härliga familjebild. Vilken fin dag vi hade - eller hur Matilda?!?!?!?!

Peter, Matilda, Nils, Olivia, Mormor, Jag, Karin och Nils pappa Per-Åke...
image282

Så skönt...

Även om det är väldigt roligt att umgås med vänner under festliga former är det lika skönt att ha en hel helg när inget är inbokat. Denna helgen har vi bara uppstart på grundkursen med Leya. I dag har vi fått riktigt mycket gjort, Peter har putsat alla fönster - vilket verkligen behövdes, varit hos farfar, träffat mormor och morfar, fixat och donat med Karin och Macke, m.m, m.m... I kväll blir det en riktigt go hemmakväll med lite grill (säsongens sista???). Den enda som är prisse i helgen är Matilda som är på väg till årets sista 18-årsfest, vilket år hon har haft med alla roligheter hon har fått uppleva.

  Fönsterputsning med husse...
 Finaste, finaste ridgen...

 Fnyyyyyyyyyyys...

   Härligt slapp...(I morgon kanske jag får tillåtelse att visa festprissan Tilda när hon är på väg till fest...)

RSS 2.0