Jörrryyyynnnn!!!

I kväll var han ju bara bäst igen - KEVIN!!!
 Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
 
Men vad sysslade Lars med??? En eloge till Laila Bagge som med civilkurage sa vad hon tyckte - varför lämnar han inte platsen till någon som vill ha den??? Fel forum för att få utlopp för sina freudianska böjelser enligt mig!!!
Lars Eriksson - Det börjar verka kärlek banne mig

Åldersnojja?

Känner du dig gammal? Tänk då på att du aldrig någonsin kommer att vara lika ung som du är just nu.


Fototriss - smaken av sött

Kändes svårt att få uppslag till bilder av sött men jag vill gärna vara med och bidrar med följande:

Bild tagen på jobbet i dag - en triss i sig. Olika sötningsmedel.


Årstidsbunden favoritdryck som smakar sött o gott - tur att Påsken finns också...


Lite nyttigare sötsakFler söta saker hittar du på Fototriss-sidan     <======Klicka

Verkligen Mamma Mia

Jaaaa va kul det är när man sent om sider kommer iväg på Bio och man får uppleva något så bra! Vi går nästan aldrig och ser någon film så extra roligt när det är något som känns. Många har ju redan sett den och fler kommer säkert att se den igen. Den finns ju nu också som Sing a Long-version och det kan säkert vara något också, ABBA:s låter är ju fortfarande låtar man gärna sjunger med i efter egen förmåga. Lite tråkigt att det till slut inte blev hela familjen utan bara 4/5, Matilda backade ur i sista minuten då hon tyckte att hon inte hann. Fast hon har ju något att se fram emot istället.


Tiden är ur led

I natt tycker även klockan att det är dags för vinter. Vi säger att vi tjänar en timme nu - men gör vi det? Jag tänker göra det och ställa om klockan redan nu och vips var den bara halv 11 och man kan vara uppe en stund till.

Varför har vi då sommar vs vintertid? Läs på lite genom att klicka på bilden.

Fast i natt går pilen åt motsatt håll...

Positivt trassel

När två av systrarna försvinner bort en fredagkväll finns alltid en tredje kvar att gosa med. I kväll var stora storasyster här och fredagsmyste med oss som är hemma.

Mycket bentrassel här...


Viskar en hemlighet i örat...


Du är rolig du...


Puss på dig!

Dubbelvinst i kväll

Äntligen fick vi lite målkalas i Kinnarps Arena. HV vann ikväll över Södertälje med 6 - 3. Snacka om förlösande. Inför peroid två lämnade Stefan Liv kassen för att i ilfart åka till Förlossningen där hans sambo var i full färd med att föda parets andra barn. Hur det gick vet vi inte än men det ses ju som en vinst det också.

Klicka på bilden och läs...

Knirret i en gammal träsäng

Den här sängen knarrar inte men har inte kvar sin plats hos oss längre...

Se den genom att klicka här

Snopptrolleri

Man ska nog vara nöjd med det man har...


Arbetsmoral

Uppmaning från Arbetsmoralkommittén:

Ge alltid 100 % på jobbet!!!

Måndag 12 %
Tisdag 26 %
Onsdag 42 %
Torsdag 17 %
Fredag 3 %

Summa 100 %

Fototriss - Skyltar

I veckans omgång av Fototriss ska skyltar gestaltas. Jag letade upp gamla bilder enligt nedan:

Från en helg förra sommaren på Borghamns vandrarhem med lillebror och kusiner.


Från senaste sommaren och det roliga här är att pojkarna heter just Tim och Max!


Sist men inte minst - Matildas skylt när hon tog studenten 2007.

Väntad vinnare?

Så var denna omgång av Kålgården Poker Tour avslutad. Gissa vem som står som vinnare efter att ha varit frånvarande ett par omgångar p.g.a. utomlandsvistelse???


I vilket fall var eftermiddagen/kvällen mycket trevlig som vanligt. Bra spel, god mat och givande umgänge med dagens vid bordet 9 spelare.

Försnacks...Spel på hög nivå...Klickbara bilder för dom som vill!

Eftersnack - eller "Losers corner" om man vill...

Hur som helst bjöds det på en fantastisk lasagne och även förlorarna kände sig som vinnare!!!

Måste "IDOL:a"

En av mina absoluta favoritlåtar är "Nothing compares to U" och blir ju väldigt kritisk. Hur bra gjorde Anna inte den då? Bitvis bättre än originalet enligt mig. Även Kevin och Alice står bland mina favoriter ikväll.

Förarbete

I morgon går 5:e omgången av Kålgården Poker Tournament av stapeln så i kväll är det förberedelser inför det. Turneringen inleds med lite småplock och dryck före spel och när kvällens vinnare är korad vankas det mat - det tar på krafterna att försvara sina färger vid bordet.

Efter spel bjuds det på Peters Fantastiska Lasagne serverad med krispig sallad och dryck , tror nog det blir lika uppskattat som "Efter-Rätterna" föregående turneringar.Bara att ladda nu så man får sig en vinst igen... Som det var senast!
image666


Världens pussel

I går var Karin här för att ta hand om Leya när husse var på kurs. Hade också en heldag med lillasyster Olivia som var mer än glad över sällskapet, tycker ju det är så jobbigt att ligga ensam hemma när hon är sjuk. Självklart tog dom fram och pusslade ihop ett av pusslen som mormor fick av sin granne när han skulle flytta. Den grannen är tydligen något av en storpusslare, inga vanliga 20-kronors, 1000-bitars papperspussel här inte!Nu ska det monteras ner i lådan igen...

Fototriss 16 - Spetsigt

När jag såg veckans tema i Fototriss tänkte jag direkt på Bernt Stafs gamla slagdänga "Du är så söt när man ser spetsen på din tunga...".

Gestaltar det med samma bild i tre nyanser på äldsta dottern när hon visar sin tungspets.


Moget festande

Efter långpromenad i lördags förmiddag och jobb i Kinnarps Arena på eftermiddagen var det dags för tjejgänget att fira Annika S 50-årsdag i efterskott. Vi var 12 stycken som startade på restaurang En italienare och en grek. Där valde jag Antiapasto med rött vin och som "dessert" en irish coffee.Vi hade mycket trevligt och när vi var lagom uppvärmda av mat, dryck och levande ljus gick vi vidare till Velvet - en "discobar" för oss mogna ungdomar.


Där var det faktiskt riktigt mycket folk man kände igen och tycker det är trevligt att träffa men när man hade tröttnat på det stigande dunket, trängseln och desperationen i singelblickarna var det riktigt skönt att lösa ut sina ytterkläder och ge sig hem till familjen igen.

Glömde

Glömde ju Kevin som är förstafavorit i kväll.

IDOL-freak igen

Sitter som klistrad och är så klart bästa juryn i hela Sverige. Min dom faller nog på Jesper och Robin E i kväll. Jesper har jag inte tyckt gjort något bra någon gång och Robin sjönk som en sten mot tidigare framträdanden.

Johan är väl inte heller världens bästa idol men han talar ju till modershjärtat så det skriker...

Alice är nog min favorit i kväll - eller Anna.
Alice Svensson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4Anna är med i Idol för att beröra och bli berörd.  Än så länge har hon lyckats bra. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Grattis Bellman

I dag fyller årets julklapp 1994, Bellman, 14 år. Grattis gubben!!!


Hittade en lista hur man räknar kattår - Han är alltså 78 år, en riktig krutgubbe måste jag säga.

1 år = 17 människoår
2 år = 27        "
3 år = 31        "
4 år = 41        "
5 år = 45        "
6 år = 46        "
7 år = 51        "
8 år = 58        "
9 år = 61        "
10 år = 62      "
11 år = 67      "
12 år = 68      "
13 år = 71      "
14 år = 78      "
15 år = 81      "
16 år = 82      "
17 år = 88      "
18 år = 92      "
19 år = 96      "
20 år = 100    "


En tung puss?


Tacka en liten Korv för det

En Liten Korv har gjort en  jättefin paintbild av Leya. Tack så jättemycket för det!

Klicka f�r att st�nga bilden
Klicka på bilden så finns det fler paintisar målade av Kalmarkorven...

Fototriss omgång 15

Blev lite nyfiken efter att ha tittat in hos Matte och går nu med i en Fototriss. Veckans tema är energi och så här kan jag tänka mig det.

Sol och vatten


Vind


Eld

Föräldrafritt

I eftermiddag/kväll har vi firat att det blir föräldrafritt ett par månader framöver. På fredag kör Peter sin pappa (farfar) till Landvetter för han ska ta sig vidare till Mallorca för 70 dagars vistelse där. Dagen efter, alltså på lördag, kör Peter mina föräldrar (mormor och morfar) till Landvetter så dom kan ta sig vidare till Rota, som ligger nästan vid Gibralatar, för golfvistelse i 60 dagar. Alla kommer hem till jul så det får vi fira tillsammans hemma hos oss i år.

Hur som helst så firades avskedet med riktigt god mat som vi lagade för första gången:
Baconlindade kycklingrullader med morotstsatsiki. Mums var det. (Klicka på länken eller bilden för recept.)

Vi som firade var: Jag, Peter, Karin, Matilda, Olivia, Markus, Mormor, Morfar och Farfar.


Representabla barn?

I kväll var det bara liten förfest här hemma.

Självklart är det rekorderliga dom är våra ungdomar!Smälter någon annan som vax så är det redan för sent - åhhh så fina dom är!!!


I morgon får jag försvara hela inlägget - fast hon gav faktiskt tillstånd till några små bilder i alla fall...  Klicka på dom så länge det är möjligt.

Nu blommar asfalten

Otroligt nog kommer blommorna tillbaka gång efter gång. Det finns nästan inget att leva på men ändå visar sig detta när man minst anar...


FreakEftersom jag är ett äkta och stolt IDOL-freak måste jag ju ändå nämna det. Nu har jag gjort det och passar samtidigt på att säga att kvällen favorit var nog... Kevin... eller Johan... eller Loulou???

Trevligt

Riktigt kul After Work blev det ikväll - även om det inte blev riktigt som vi tänkt det. Innan vi kom iväg hade redan Peter blivit tillfrågad av systersönerna om han ville hänga på - och var då om inte till samma ställe som jag och tjejerna hade bestämt oss för. Väl på Åtta Glas var det rena släktträffen, som Peter sa - "Vi kan väl fira julafton direkt, dom flesta är ju ändå här". Kul var det i alla fall. Sen är det ju riktigt skönt att komma hem och mysa ner sig i soffan med goa tjejer.

Hallå här Bellman, detta är faktiskt en tjejsoffa i kväll....

Syntest

Jag vet inte helt hur det fungerar men om man stirrar länge nog ska man kunna se havet. Det är inte  helt lätt - men om du övar tillräckligt länge...


Fredag i dag?

När man lever med lyxen att vara ledig fredagar börjar helgen tidigt - alltså är det fredag redan i dag för min del. I morgon, då det är fredag för alla andra, ska jag följa med Matilda och hennes kompisar på "After Work". Så roligt bara att bli tillfrågad om man vill följa med!

Hela helgen är däremot inte ledig, på lördag blir det att servera pamparna i Husqvarna-logen igen. Kul det också i och för sig. Hoppas det kommer någon intressant gäst, när jag bytte bort senaste jobbmatchen missade jag att få servera Peter Stormare...

RSS 2.0