Nästa stora händelse i veckan

I morgon åker "minstingen" (får man säga så om en 16-åring??) till Liseberg på en mycket efterlängtad klassresa. Sista resan med klassen. Ganska sorgligt men sååå roligt när man är där. Vi har laddat med lite färdkost, resten intas på någon restaurang. Men är mat så viktigt när man bara ska ha skitkul nästan ett helt dygn? Hon åker hemifrån tidigt på morgonen med tåg och återvänder hem väldigt tidigt dagen därpå med buss. Ingen övernattning tyvärr men ganska många timmar ändå. Hooooooppppppaaaas detta blir en riktig upplevelse med kompisarna, något hon får minnas... Kanske hon kan ge mig lite bilder från detta äventyr så jag får visa detta också.

Stolt...

Nu är hon då på sin studentbal, våran 18-åring. Som hon har längtat. O visst var det så underbart... och hoppas resten av kvällen/natten blir lika underbar! Vi fick ju bara vara med fram till all festlighet började, och det var inte så bara...

image12Vår Matilda och hennes Nils

Vem är sjåpigast?

Då var det dags för kloklippning i går igen då! Jag har så väldigt svårt för detta för Leya är såååå larvig och skriker för det lilla minsta. Vi gick till Hund och Katt för att få hjälp och hon skrek så kunderna hoppade högt! Vi måste ju vänja oss vid detta, går ju inte att ha det så varje vecka. Jag är ju minst lika sjåpig själv och får verkligen ont i magen av medlidande med henne. Det gick i alla fall bra och som belöning vankades torkad grisknorr. Det var första gången hon smakade på detta och det var tydligen verkligen en delikatess. Lukten var däremot inte gourmetisk så man får nog välja andra ställen än bak i bilen nästa gång.

I morgon är det då dags för den stora STUDENTBALEN! Tyvärr verkar inte vädret bli alls på ungdomarnas sida, inte helt roligt för dom att gå "ärevarvet" och visa upp sina fina klänningar, smokings och frisyrer för alla när regnet står som spön i backen. Men metrologerna har ju haft fel förr så vi får väl hoppas på det bästa. Jag vet i alla fall vem som kommer stå där flera timmar innan för att få bästa tittplats! Har förrästen fått lov att lägga in lite bilder så dom kommer...

Helgen var skön...

Har varit i husvagnen i helgen, jag, Peter, Olivia och Leya. Vädret har inte varit det bästa men skönt och avkopplande ändå med 2 grillkvällar och mycket utomhusvistelse. Leya fann sig till rätta och tyckte det var en härlig tillvaro hon också. Hon kunde inte koppla av första eftermiddagen och kvällen - höll sig vaken från 15-tiden till sena kvällen. Morgonen därpå fick vi väcka henne klockan  halv 10!!!

Tyvärr var vagnen ganska mögelangripen, främst borta vid sovrumsdelen. Det var bara att sätta igång att skura med mögeltvätt både inne och ute, det blir att köpa ny 140-madrass också. Men nu är Adrian fin igen - trots att hon är 25 år gammal snart. Även TV fick vi igång med nyinköpt box, har inte varit mycket TV-tittande men lite nyheter fick vi höra i alla fall. Nu är det jobbvecka som gäller igen och så får vi se om det blir Bengts camping nästa helg också.

Veckan som kommer händer en del, det största är väl att Matilda ska ha sin bal. Det ska bli så roligt att få se ungdomarna. Matilda och Nisse kommer säkert att vara väldigt vackra. Får väl visa lite bilder senare om jag får tillåtelse till det.Ledig fredag

Då var det redan fredag igen och ledig dag. Skönt även om inte solen visar sig från sin starkaste sida. I dag ska vi åka till Halmstad och Bengans camping, härligt! Det blir första gången i år och allra första gången med Leya. Det ska bli riktigt roligt att bekanta henne med lite husvagnsliv, hoppas hon kommer trivas lika bra som vi gör. Om möjligheterna finns ska vi naturligtvis ta med henne ner till havet så hon får rasa lite bland stranddynorna. Får berätta mer om detta äventyr nästa vecka, vi kommer hem på söndag. P är och köper digitalbox nu så får vi se om vi får igång någon TV, kan i och för sig klara oss utan det en helg men det är ju alltid trevligt att höra lite nyheter och få väderprognoser.

Arbetstid...

Sitter nu på mitt jobb och "smygbloggar" så på detta sätt tänkte jag presentera min arbetssituation. Har ju ett jobb jag verkligen älskar! Har varit här i 10 år nu i höst och inte en dag har varit tråkig. Är vårdadministratör (läkarsekreterare) och undersköterska på en privat gynekologmottagning mitt i centrala Jönköping. Vi är bara 3 st som jobbar här, jag + en barnmorska + gynekologen själv. Kommer att presentera mina arbetskamrater längre fram (måste väl fråga om lov först?). Kommer senare att beskriva mitt arbete mer detaljerat, det är otroligt intressanta uppgifter man möter varje dag.

Äntligen...

Börjar väl lite bakifrån, eller en liten bit tillbaka i tiden i alla fall. Har nog egentligen sedan min Golden Retriever Trasan lämnade oss 1993 längtat efter en ny hund. Men barnen var ganska små och tiden räckte väl inte riktigt till. Nu är barnen tonåringar och väl det så äntligen bestämde vi (läs jag) oss för en ny familjemedlem. Vi bestämde oss nästan omgående att vi vill ha en Rhodesian Ridgeback och ju mer vi läste om rasen desto mer övertygade blev vi. Vi sökte efter uppfödare och fick kontakt med några som lät intressanta. Tyvärr kom mycket i vägen med "tomma" tikar och överbokade kullar - som tur var!!! Med lite tur och en hjälpande hand av lillebror Jonas fick vi kontakt med kennel Minjimba Ridge och uppfödare Anna Florell. Där fanns hon!!! Vår Leya!!!

   

Nu är jag här!!!

Hur börjar man skriva något sånt här då??? Jag har ju tyckt länge det är roligt att läsa andra bloggar och vill ju gärna komma med något intressant någon gång åtminstone... Men det är i alla fall en början och fortsättning följer när inspirationen infinner sig.


RSS 2.0