Det är mycket HV71 nu... Guldet tillbaka där det hör hemma!


Under eftermiddagen och kvällen har vi alla alldeles vanliga haft möjligheten att hylla Jönköpings stolthet och stadens hjältar under några regniga timmar. Trots att vädrets makter gick laget emot stod en 25.000-hövdad skara troget och tog emot GULD-hjältarna i Jönköpings Centrum. Vilken känsla det måste vara att få se ut över detta hav av beundrare. Man blir alldeles varm inombords trots att man fryser i grårusket och man känner glädjen laget känner över att så många ändå vill visa sin glädje och stolthet.

HEJA HÅÅÅÅÅVEEEEE!!! SM-GULD SM-GULD SM-GULD SM-GULD SM-GULD


Även kusin Erik visade var hans hjärta finns genom att ta tåget till GULD-staden...
Nu laddar jag om med lite sömn inför morgondagens GULD-Bankett!!!

GULD-bankett eller inte?Planerna sedan länge är ju att åka till Bengans redan torsdag eftermiddag för att starta upp årets sommarsäsong à la campingliv. Nu har inbjudan kommit till årets GULD-bankett för firandet av HV71:s SM-Guld för oss personal, sponsorer och grabbarna i laget - och det redan på torsdag.

Hur gör man då??? Maken är förstående och säger att vi kan ju åka fredag morgon istället... HJÄLP mig med min beslutsångest!!!


Underbar söndag i solens tecken

Vi vaknade upp segerrusiga och gav oss ut i solen för promenad runt Västersjön och fika i solen vid strandkanten. En riktigt, riktigt bra söndag som senare resulterade i ett par timmar i solstolen på altanen och god middag bestående av köttgryta gjord på hemlig filé, broccoli och babymorätter serverad med potatis och lingon.

Ett av livets stora nöjen är ju att njuuuuta, vi har säkert avverkat minst hälften av de 7 dödsynderna denna dag!!!


Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag!

Jönköping är ju en kokande stad i dag/i kväll/ i natt... Så här ser det ut när man vinner SM-GULD...


3 bilder var vad jag lyckades knäppa - först ett par "överhuvudetbilder" och sedan ett på goa Emma mitt i HV-vimlet. Vi - läs HV71 och Jönköping - har tagit SM-Guld i dag. Alltså ett par mycket talande bilder för hur det ser ut just här i dag...

Se hur andra stackare har det genom att klicka vidare HÄR


Vi sjunger ... HÅÅÅÅVEEE


Jönköping en helt vanlig lördag? Nä - en helt osannolik SM-GULD-lördag...

Det var ju ett måste att promenera de få stegen ner till Centrum för att få känna på GULD-stämningen - och visst infann den sig förr än vi anade. Helt osannolikt vad laget i våra hjärtan ställer till med. Så mycket folk fyller inte City ens vid julskyltningstider. Som bonus fick vi ju krama om Bästa Flickorna i Stan - Lilla O och hennes goa kompisar rusade ut för att kramas med Mamma M och Pappa P i värsta festyra utanför deras festplats. Åhhh vad glada vi blev!!!

Nu sjunger vi vidare hela natten lång: HÅÅÅÅÅÅVEEEEEEEEEEE, HÅÅÅÅÅÅÅVEEEEEEEEEE, vi sjunger HV71!!!

Så här såg en liten, liten del av Jönköping ut i kväll...

Da Capo - SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!!!


Vi sjungar HåååååVeeeee - HV71!!!

Spänning - HV71 vs Djurgårdens IF


Ordet spänning har fått en helt ny definition - HerreGud, mina känsliga småländska nerver är som spända banjosträngar inför 4:e period. Otroligt men det är 5:e sudden i detta finalspel.

Självkart tar HV71 GULD - förr eller senare!!!


Martin Thörnberg, HV71 - En rysare redan i sandlådan!


Vilken vändning!!! Hur många trodde på hemmavinst efter första period i SM-finalen i kväll? Jag är ju själv född STOR Optimist så självklart visste jag att det skulle bli vinst i kväll.

Roligt att en äkta generationshemmaprodukt får avsluta så snyggt för vinnarlaget. Faktum är att han var en rysare redan i sandlådeåldern... När Martin kom ut för att leka på gården på Oxelgatan gick de "snälla barnen" in och gömde sig - en krigare redan i blöjåldern med andra ord. Detta kommer från en säker källa då jag själv är mamma till en av de små söta, rosaklädda flickorna som var livrädd för dagens hockeygeni. Det TACKAR vi för idag Thörnberg!!!

Som vanligt kan man klicka på bilden för att läsa lite intressant sportreportage från Expressen...

Rättvisan kommer att segra - HV71 SVENSKA MÄSTARE 2010


Det är ju sant som man säger - desto fler vinster, desto närmre en förlust. Nu är den förlusten avklarad och då finns ju bara vinster kvar!!! Efter ett stort antal suddenvinster kom i kväll oturligt vändningen. Jag hade ju hoppats på ett avgörande under jobbkväll i morgon i Kinnarp men får väl tåla mig till måndag kväll.

Gissa vem som tar sovmorgon på tisdag???

Att det är en match i Globen på lördag förtränger vi ett tag till - Vi vill ju ta GULDET i vår egen stad!!! (Men kan tänka oss att vinna även i Stockholm såklart!)

Nu visar det sig dessutom att DIF-målet inte borde vara godkänt, 6 stockholmare på is... !!! Hur kul är det att vinna på fusk???

Klicka på bilden för att läsa om domarmissen som gav Djurgården poäng!

Korrekt beslut av HV71 och Djurgårdens IF

Mycket klokt att "porta" Djurgårdsfansen vid kommande hemmafinalspel. Bär man sig åt som man gjorde i lördags har man inte på något idrottsevenemang att göra.


Klicka på bilden för att läsa Expressens artikel om beslutet...

För dom ska ta studenten... Fy f-n vad dom är bra


Familjens minsting tar ju studenten i år... En viktig faktor i detta är studentlakanet som ska hänga på kommande studentflak och innan detta ska lakanet skyltas i skolans matsal. I eftermiddag har detta heliga monument skapats av familjens Stora Konstnär Macke. Eftersom majoriteten av klassens 3:e hem är Centrum (tätt följt av 1:an riktiga hemmet och 2:an skolan) avbildas här "veckans Centrum-SMS". Till det lite palmer som får känneteckna kursens slutmål - Reseledarskap och Guidning.

Lyxig söndagslunch på Gyllene UtternKan man mer begära av en söndag efter en segerrusig lördag än tvårätters söndagslunch på erkänt gastronomiska restauarangen på Gyllene Uttern? Svärfar slog till och bjöd mig, make, svägerska och sig själv på denna lyx. Måltiden bestod i förrätt bestående av Svensk löjrom serverad på smörstekt brioche tillsammans med rödlök och gräddfil, som huvudrätt valde jag Oxfilé bakad med skogschampinjoner och parmesan, portvinssky och Pommes Anna (en typ av potatiskaka). Till det en utsökt Loka Citron. Kaffe på maten och söndagskroppen var mer än nöjd. Dessutom är det väldigt tilltalande miljö att inta god måltid i med utsikt över Vättern och Visingsö som låg väldigt nära strand i dag. TACK SVÄRFAR!!!

Kan en sann Djurgårdare stå för detta? Heja HV71...

Hardwork i VIP-VIP-rummet i kväll. Många gäster (127 närmare bestämt) har vi servat efter bästa förmåga jag och parhästen i alla lägen (alltså cirka 65 gäster var). Tråkigt att gästande DIF-anhängare betedde sig som de gjorde. De som hade platser belägna under DIF-klacken blev tvugna att fly p.g.a. diverse utkastade attiraljer (och även extremiteter) såsom ölmuggar, loskor, fyllda urinmuggar och till och med avföring från bortalagets supporterplatser. HUR F-N kan man bete sig så??? Hur roligt är det att komma hem och berätta om upplevelsen av ett finalspel när fullmunderade poliser måste slussa ut vederbörande ur stan?

Dessutom slutade kvällen väldigt tråkigt just hos oss. En lite äldre man blev knuffad nerför trappen av en DIF-anhängare av ingen anledning alls. Som tur var klarade sig mannen relativt oskadd med "bara" lite blåmärken, liten hjärnskakning men ett tråkigt minne för livet.

ÄR DET SÅ HÄR MAN KÄMPAR FÖR ETT SM-GULD???

Vinner inte HV71 nu så har man ändå inget att skämmas över!!!
HV71-spelarna möttes av ett tifo och en publik som var klädd i vita t-shirts i den andra SM-finalen mot Djurgården.

Veckans Fototriss = Metall

Hittar inte några fyndiga objekt till veckans tema hos Fototriss där vi ska skildra METALL. Jag kör mitt eget race och visar istället Avsaknaden av METALL...Samtidigt kan man ju köra en liten gissningslek - Vilken metall saknas???
Mer metallsmak får man så klart hos Helena på FOTOTRISS.

ps. Jag har frivilligt lagt denna älda metall åt sidan tillfälligt. ds.

Bjuder på mig själv... Lunchdags i Nyhavn, Köpenhamn


Det är såååå underbart när solen lyser och värmer, precis så som den gjorde i Nyhavn, Köpenhamn i onsdags. En stund senare gick jag i bara jeans och kortärmad t-tröja och var ändå alldeles för varmklädd. Härligt!!!

En resa av (med) klass i norra Tyskland

En mycket lyckad resa i norra Tyskland har jag haft äran att få uppleva. Erik Dahlbergsgymnasiet, HPTU3C har utfört sitt projektarbete med bravur!!! Start tidig söndagmorgon från ett schweinkalt Jönköping med totalt omhändertagande från början till slut i delmål som Rostock, Lübeck, Bad Segeberg, Kiel och Köpenhamn finns inte mer att begära. Riktigt, riktigt bra har det varit, väldigt roligt, inga allvarliga incidenter och inte en enda tidmiss på hela resan. Allt har varit serverat, har t.o.m. haft ät- och sovklocka i och med omhändertagandet... Lite småincidenter som ordnades upp hur smidigt som helst har bara varit "lärpengar" för blivande fullfjädrade guider och resledare.

Bildbevis:

Färjan från Helsingborg till Helsingör...


Första kvällen i Rostock med gemensam middag och umgänge...

Dagen därpå bjöd på guidad stadsvandring (eller egen shoping)...

I svenskstaden Wismar fick vi lära oss allt om framställning av Sekt...

...som är den tyska motsvarigheten till äkta champagne...

I den vackra staden Lübeck kunde vi bli historiska en stund i det gamla Rådhuset och njuta av äkta marzipan...
 (inte egna bilder)


I Bad Segeberg besökte vi kalkberget där cirka 27.000 fladdermöss övervintrar och för sin avkomma vidare... Inte bara fladdermöss för den delen! Hua!!!
 (lånad bild)

Här blev vi även serverade dagens lunch av trevlig servitör på restaurang Einstein...


Sista tyska etapp var Kiel där vi fördrev dagen med shopping, uteservering i eftermiddagssol och avslut med en otroligt trevlig kväll på Kieler Brauerei med lärorik ölprovning och god mat. Schkååål vad trevligt vi hade det...


... öl ser inte alltid lika gott ut...

I Kiel stötte vi också på Macke ett par gånger...


Vi bodde väldigt bra alla 3 nätter...


Det allra sista målet i Tyskland blev så klart Bordershop, det är många studentfester som stundar...
 (ännu ett par lånade bilder)

Sista etapp var Köpenhamn med guidad busstur i staden och härlig lunch i solen i Nyhavn innan hemresan till Jönköping...
 (missade att knäppa kort själv här också...)


Jättetack till alla guider från HPTU3C!!! Bra jobbat!!!


Är nu i Lübeck

Liten stund vid hotellets dator innan kvällens gemensamma middag. Mycket trevlig resa hittills med trevliga medresenärer och otroligt duktiga guider (Lilla O och hennes klass guidar ju oss genom hela resan).

Liten - för mig är alltid Liten mina Små - Fototriss

Fototriss och Helena manar till att måna om världens alla barn med titeln LITEN - Här är mina SMÅ...


Tripp, Trapp, Trull - ... mammas ALLA HJÄRTEGULL!!!

Post Menopausalt Syndrom - PMS

ALLA kvinnfolk drabbas tydligen av detta, så även i hundvärlden. Leya är deprimerad så till den milda grad efter sin löpperiod. Inget - och då menar jag INGET är roligt just nu enligt henne. Söker ändå lite tröst hos någon som vet hur det kan vara...Läs om tikens cykel genom att klicka HÄR!

Tyskland - Resa med barn


På söndag åker jag och Minstingen på resa till Tyskland. Eller rättare sagt - Jag får följa med Lilla O på guidad resa som varar i 4 dagar! Roligt att få delta i resultatet av projektarbetet som nu ska redovisas i och med detta. Jag och lilla O ska dela hotelrum enligt nedan:

Dag 1. Jönköping - Rostock. Vi åker tidig söndagmorgon via Helsingborg - Helsingör - Gedser. Sedan direkt till Rostock där det blir gemensam middag på hotellet.
photo - Penta Hotel Rostock

Dag 2. Rostock - Wismar - Lübeck. Vi börjar dagen med stadsvandring i Rostock. Därefter besök i den gamla svenskstaden Wismar där vi provar tyska viner. Kvällen tillbringar vi med mat på typisk tysk restaurang.
Treff Hotel Lübeck City Centre

Dag 3. Lübeck - Bad Segeberg - Kiel. Vi börjar dagen med studiebesök av marsipantillverkning. Därefter åker vi till Bad Segerberg där vi besöker en kalkgrotta. Nu bär det av mot Kiel. Vi avslutar dagen med shopping och middag med prövning av tyska ölsorter.


Dag 4. Från Kiel mot Köpenhamn där det blir bussrundtur runt staden. Hem åker vi sedan via Kastrup och Öresundsbron tillbaka till Jönköping...


Jag har jobbat mig in i SM-Finalen

Hårt slit i VIP-Rummet i kväll. Många gäster och härlig stämning. Jag och Mitt-i-Mellan slet som attan men knöt så klart ihop det till slut tillsammans med Carro.

Nu blir det spännande finalspel mot DIF och minst 2 hemmamatcher ytterligare innan det är dags för....

SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUUULD

Djurgården i underläge???

Ungdomskärlek rostar aldrig

Tänk att förstfödda i dag firar 10 år med sitt livs kärlek.

Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen sedan första gången vi träffade denne gänglige tonåring men jag vet att de har många fina decennier tillsammans framför sig.


Familjehögtid med mat, lek och umgänge

En härlig påskafton hade vi med våra flickor och deras pojkar. Vädret var ju på topp så det blev premiär för grillen. Först lite förrätt i form av libanesiska förbröd och hummus och efter det goda grillade smaskades det på nyttig fruktsallad med många goda frukter i. Efter bedrövelsen i Kinnarp motionerade vi oss med sport à la Wii. Roligt hade vi och alla var nog mätta, glada och belåtna när aftonen var till ända.

Fröbröd och hummus


Grillförberedelse


Grill


Något gott i solen


Skära och fixa


JORDGUBBAR!


La det svinge


Bollkoll


Fin frisyr och fin svärson


Slapp o mys

Fototriss - Nära

Fototriss söker närhet!

Vi är varandra nära...


O vi är varandra än mer nära...

Oj vad skrynklig jag är när vi trycker ihop oss...

Bodyguard - jag är trygg i makens famn!!!

Rör inte min fru!!!Lååång fredagsfrukost

Som vanligt klev jag upp alldeles för tidigt i dag - 07:15 satt jag med kaffekoppen och saknade dagens tidning. När klockan närmade sig halv 9 fick jag efter lite trugande upp seg hund för en liten promenad. Vi vågar inte går för långa sträckor nu ifall det smäller kring husknuten så här i påsktider :-(( 

Väl hemma var energin på högvarv och hungern stor, tur att inte räkorna gick åt i går kväll utan kunde resultera i mumsfrukost att väcka maken till... 

Man får mumsa på större bilder om man klickar på dem...  

Lättlurad?


Ja i dag gäller det att passa sig. April, april...

RSS 2.0