Lugnet före stormen

I natt landar Matilda efter 14 dagars semestrande och festande i Ayia Napa. Så kul att få hem henne o krama om henne lite (mycket om jag får bestämma). Två bilar hämtar, vi räknade med att få hämta men två andra föräldrar är redan bokade för hedersuppdraget. Tyvärr hinner jag nog gå till jobbet innan hon hinner hem men får ta igen det när jobbet är över för dagen. Kanske, kanske hon tittar upp på mottagningen och visar upp sin fina solbränna och berättar lite hur hon har haft det. LÄNGTAR NU - och det är det fler än jag som gör!!!

Förr än vi anar är det fullt ös här hemma igen, redan till helgen åker hon med kompisar till vår husvagn för ett par nätter innan vi får landa på vår semester. Ja, ja - kul i alla fall att ungdomarna tycker det är skönt med lite campingliv också.

Tvärtom

Så här gott är det när någon annan är huvudkudde...

Powernap

Så här skönt slappar man när man har världens bästa huvudkudde... Snacka om kvalitetstid!!!


Kvällens resa utan slut

Kvällrundan med Leya förgylldes av röster från generalrepetitionerna av "Resa utan slut".

En stor teatersatsning om Tattarkravallerna som ägde rum 1948 nästan på platsen där vi i dag bor. En stor satsning i en utomhusteater med dekor från dåtid och en läktare som snurrar efter scenbyten. Vi har biljetter och kommer naturligtvis att se vad som hände i våra kvarter - där vi nu bor - när det begav sig. Det hela skildrar verkliga händelser om i det närmaste rasistiska upplopp som skedde i vår idag nyuppbyggda stadsdel 1948. Ska bli intressant att se och höra.


Las Vegas

Nu följer vi Simon tillsammans med bland annat coach och storebror Jonas på deras resa i syndens näste...

Läs allt vad dom upplever under WSOP här genom att klicka på bilden.

Vill du läsa om turneringen vet du att du ska klicka på WSOP...
Vad är en hemmavinst värd nu då???
image666

Äntligen vuxen???

Undrar om jag har blivit stor flicka nu även i föräldrarnas ögon? Eller om jag är så vuxen nu så jag nästan är tant? Fick i alla fall ett tips i dag om att köpa oss ett fritidshus. I och för sig ett mycket fint hus med ett otroligt läge till ett sannolikt väldigt bra pris. Fast vi vill ju till havet och trivs utmärkt i vår numera egen - snart klassad som - veteranvagn (tillverkningsår 1982). Till saken hör att hela min barn- och ungdom samt vuxna liv är färgat av somrarna på Västkusten - kanske allt har sin förklaring?

Det vi skulle byta till oss...
Baksidan mot sjönFler foton på tipset med klick på bilden...


...mot det här (och tidigare publicerat)


Och då med rejäl mellanskillnad!

Sommarstart med egen melodi

Då har väl sommaren börjat då? I alla fall vad gäller SVT:s produktion. Som säkert ingen bloggläsare har missat har ju i kväll "Allsång på Skansen" dragit igång. Som så ofta tidigare har jag följt programmet under tiden jag har pysslat med en hel del annat och därför blir det ingen recension från mig. Bilda en egen uppfattning är alltså melodin...

Allsång på Skansen 2008
Klicka på bilden om ni vill veta allt om Allsång...

Trollskog

Härlig promenad i Vilshärads Trollskog hann vi med mellan allt firande. Leya stormtrivs och njuter när hon får springa mellan stubbar och kottar. En och annan god pinne hittar hon alltid också.

Underbart är kort

Nu var midsommarhelgen över för det här året också... Vilken härlig och rolig midsommar vi har haft med dom goa tjejerna. Hela helgen har flutit i stort sett smärtfritt och det har varit en stor förmån att få ha hand om så många härliga damer. Dom har naturligtvis varit ute på sitt men vi har fått vara med dom en hel del också - naturligtvis när det har varit mat på gång. Vi tycker det är roligt att serva lite ibland så lite extrafjäsk med goda nattamackor när dom har kommit hem har vi också serverat. I övrigt har det varit traditionellt midsommarbord med sill, färskpotatis, prinskorv, köttbullar, snaps till dom vuxna och jordgubbar till alla. En grillkväll hann vi med och frukosten har stått på bordet när dom har vaknat. Hoppas vi kan ha förmånen att få uppleva en sådan här helg någon mer gång.


Har precis landat på Bengts camping, då vankas det lite mackor á la Peter. Packningen tog en stor del av husvagnen.


Potatisskalning och jordgubbsfixande till Midsommarens goda mat.


Alla vid bordet. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute och njuta av det goda.


Peter äter 1 (en) jordgubbe om året. Här har han precis svalt den och tackar bestämt nej till fler.


Tjejerna är på väg på sitt firande. Avskedstagande och lite förmaningar av MM och PP (Mamma Marie och Pappa Peter)


Vi fick njuta lite i Midsommar-solen tillsammans med vänner innan det blev dax att fixa med nattamat till tjejerna kom hem när natt nästan hade blivit dag igen...

I alla fall 5 flickor under vingarna

I morgon åker vi till Västkusten. Olivia tar med sig 4 tjejkompisar - hoppas dom får en riktigt bra midsommarhelg. Vi får serva hela helgen men det blir bara kära besvär. Som tur är har vi tillgång till lånevagn att sova i - inte så kul för Peter att kliva upp med 5 stycken 17-åriga tjejer på vägen ut för att morna sig. Därför sover vi i vännernas för helgen oanvända vagn. I övrigt hoppas vi att vi får umgås med ungdomarna så mycket som möjligt - fast det blir nog mest när det vankas mat...

Jag har 3 ogifta döttrar...

De 3 döttrarna gifte sig alla på samma dag.

Eftersom mamman var lite orolig för hur deras sexliv skulle bli, fick hon dem att lova att de skulle skicka ett vykort till henne så fort de kunde från smekmånaden med ett par ord om hur de upplevt sex inom äktenskapet.

Den första dottern skickade ett kort från Hawaii två dagar efter bröllopet. På kortet stod endast ett ord, 'Nescafe'. Mamman var först liteförbryllad, men fick sedan en idé och gick ut i köket och hämtade burken med Nescafe. På den stod: 'Good till the last drop.' Mamman rodnade, men var glad för sin dotters skull.

Den andra dottern skickade ett kort från Vermont en vecka efter bröllopet och på kortet stod: 'Benson & Hedges'. Nu visste mamman att hon skulle gå direkt och hämta sin mans cigaretter. Och hon läste på Benson & Hedges-paketet: 'Extra Long. King Size.' Mamman Blev lite generad, men självklart blev hon glad för sin dotters skull.

Den tredje dottern åkte till Karibien på sin smekmånad. Mamman väntade en vecka, men inget kort. Ännu en vecka gick och fortfarande inget kort. Sen efter en hel månad, så kom äntligen ett kort. Med väldigt darrig handstil stod det: 'British Airways'.

Mamman tog fram sin senaste Harper's Bazaar magazine och medan hon befarade det värsta, bläddrade hon igenom sidorna. Slutligen hittade hon annonsen för British Airways. Där stod: "Six times a day, seven days a week, both ways.

Vem vill vara i Ayia Napa nu...?

I vilket fall som helst har Matilda landat där för några timmar sedan. Det gäller väl bara att stänga av alla oroskanaler i två veckor och hoppas att hon inte kopplar på reptilhjärnan - förresten det har hon ingen eftersom hon är en förståndig flicka. Självklart gläds vi med henne och hoppas att hon får en toppensemester med mycket sol, bad samt glatt och förståndigt festande.

Det är inte det här... (klickbar bild)
 

utan det här vi vill hon ska uppleva... (också klickbar bild)

Tonårsfasoner

När vi var på fest i går fick Leya sova hos stora Lill-Matte Karin. Titta in hos Kakanbrakan får ni se vad som händer när inte matte och husse har kontroll.
 Klicka på bilden så får ni se mer...

Efter fest kommer...

I går var vi på en riktigt trevlig fest för att fira min före detta jobbarkompis 50-årsdag. Vi var cirka 80 gäster som bjöds på god mat, dryck och underhållning. Dans till levande musik till långt fram på småtimmarna. I dag är en lite trött dag som inte ger så mycket mer än slapp i soffan och lite promenader.

En mycket fräsch 50-åring hälsar alla gäster välkomna med en anekdot från
en precis avslutad resa.


Ambulansen kom...                               Ledig ambulansare i lyxförpackning...


Dans till musik levererat av levande pojkband...


Lite barhäng mellan dansövningarna var välbehövligt...

Fredag 13:e

Det är ju som vilken vanlig dag som helst ju...

Slipper stå vid spisen

I kväll blir det mat på Restaurang Hemma. Svärfar bjuder - och då snålas det inte. Jag själv anser att Hemma har bland Jönköpings bästa kök så det blir att njuta i fulla drag. Dessutom är sevicen utmärkt och deras vin går säkert också att njuta av.

Till bordet sätter sig Jag, Peter, Svärfar Torsten, Matilda och Olivia.

Klicka på bilden för att se menyn m.m.

Tramp-tramp-tramp...

Nu är Lilla O ute och firar sin skolavslutning. När man är 17 år och har avslutat sitt första år på gymnasiet så är man värd att fira lite med kompisar. Här hemma får man bara gå och vänta och hoppas att kvällen blir hellyckad...

Kunde man då så kan man väl nu...

Det här ser bättre ut

Nu ser jag fram emot ålderdomen igen....

Klyshigt värre - men ändå

Snacka om att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. I morgon slutar minstasistayngsta dottern 1:an - o då är det inte 1:an i lågstadiet!!! Jag slutade ju nyss skolan själv - och har redan så stora barn. Det är konstigt det där att man aldrig blir äldre själv utan att det bara är barnen som blir mer och mer vuxna.

Enligt Bondepraktikans ålderstrappa
1  I´nfans                    Så kallas ett barn till 10 år
2  Puér                        En yngling till 20 år
3  Adole´scens         30 år går manskraft an
4  Júvenis                  40 år en fuller man
5  Vir                           50 år göre stillestånd
6  Se´nex                   60 år för åldren till hand
7  Decre´pitus           70 år gammal och grå
8  Infi´rmus                80 år ligger i vrå
9  Mura´tio Coloris   90 år till barnaspott, längre att leva är inte gott.

Det var inte länge sedan man var längst till vänster men förr än man anar ligger man där längst till höger. Men först ska jag väl i alla fall landa på toppen - oh vad toppen det ska bli...

Dottern är fast i skiten...

Nu har min äldsta dotter Karin också fastnat i bloggträsket kan man ana. Läs gärna hennes tankar om en av alla övermogna män som har fått gubbaklimakterium. 

Kakanbrakan   <==== Klicka! 

Stolt utan känsla

Jag tror att jag kan kalla mig själv en av de sämsta bland blomsterfixare, har nog inte riktigt känslan fast jag så gärna vill. Är därför extra stolt över mina 10 utslagna clematisblommor på nästan nya plantor. Dom står säkert inte ens rätt - eller på rätt plats, men just nu verkar dom trivas i värmen. Vi får väl se hur det går resten av sommaren - och kommande år...

Stor flicka

Nu har Leya börjat sitt första löp, lilla flickan har blivit stor! Nu får vi bara vänta och se hur hon kommer att bete sig under den här perioden - man hör om allt från att knappt märka av det till riktigt besvärliga, bitchiga tikar under ganska lång tid.

Har sökt lite information om tikars löpperioder och hittade bl.a detta:


Tikens könsliv

Lite information om löpet och dess olika faser.
 Varje löp har fyra faser
 1. Proöstrus (förbrunst), könsorganet fylls med blod, slidväggarna tjocknar och vulvan svullnar.
  Under den här perioden syns första tecknen på blod som gradvis ökar och blir klarare i färgen.
  De rikligaste flytningarna syns strax före ägglossningen.
  Under den här perioden vill tiken leka med andra hundar.
  Proöstrus varar ca. 7-10 dagar. Normala avvikelser från detta 3-27 dagar.
  Under den här perioden avmaskas tiken.
   
 2. Östrus (egentlig brunst), tiken accepterar hanen, flytningarna bleknar
  (kan också ha slutat helt eller vara riklig), vulvan mjuknar och tiken förändras markant.
  Östrus varar ca. 4-12 dagar. Normala avvikelser från detta är 3-27 dagar.
  Vanligtvis är tiken i östrus (höglöp) dag 11-14. Ägglossning sker endast mellan
  12-72 timmen inom denna tidsrymd.
   
 3. Metöstrus (efterbrunst), oavsett om befruktning skett eller inte varar denna
  period i 2 månader p.g.a. hormonet progesteron.
  Vulvan återfår normal storlek och form.
   
 4. Anöstrus (viloperiod), varar ca. 3 månader

I det vilda så sker löptid som regel en gång om året. Valparna föds lagom till våren då väderförhållandena är mest gynnsamma.

Hunden har lev knuten till människor i årtusende, ombonat i uppvärmda hus och fått maten serverad. Detta har lett till att löpet infaller oftare och inte i samband med årstider. Det finns tikar som löper endast en gång per år, men det är mer vanligt att dom löper 2 eller 3 gånger.

I samband med könsmognad löper tiken för första gången För dvärgraser sker detta vanligen vid 7-8 månaders ålder, för större raser något senare. Ända upp till 18-20 månaders ålder ligger inom normala gränsen. Det första löpet kan ibland passera helt obemärkt, både kortvarig och
och med ytterst lite blödning. Löpningen börjar med att vulvan svullnar upp och tiken börjar blöda,
tiken går in i förbrunst. Oavsett om tiken skall paras eller ej så är det viktigt att veta vilken dag
löpet startade. En del tikar kan ha tyst löp och då är det lätt att missa dom första tecknen.


Ägglossningen sker drygt en vecka efter det att tiken börjat löpa. Parningen kan normalt ske från 9-10:e dagen till 17-18:e dagen från löpningens början. Den lämpligaste tiden är för parning är vanligen 11-14:e dagen. Men ingen regel utan undantag. Parning och befrukting har skett så tidigt som 5:e dagen och så sen som 28-29:e dagen.

Eftersom tiken frigör många ägg är det möjligt att en tik som parar sig med flera hanar kan få en valpkull med flera fäder. En tik som paras sent under löpperioden kan få fler ägg befruktade och producera en större valpkull.

Egentlig brunst, hennes vulva är starkt svullen. Brunstflytningarna som första dagen var röda har nu antagit en svagt röd färg eller nästan färglös. Tikens uppträdande emot hanhundar förändras.

Hon inbjuder till lek och sen ställer hon upp sig och viker svansen åt sidan. Och på detta viset "markerar" tiken att hon är villig. Men det finns undantag, vissa tikar är ovilliga även vid tiden för ägglossning.

Om tiken skall paras med en främmande hanhund är det viktigt att veta den aktuella dagen för parning, och detta är speciellt viktigt om hanen är på annan ort. Om tiken är svår att bedöma så kan kan gå till veterinären och ta strykprov. Och då på detta vis fastställa när tiken är mottaglig. Men var beredd på att man kan få ta prov vid flera tillfällen.


Råd och Rön

Fick i går lite vetenskaplig fakta sänt till min mailbox...Vad har män och moln gemensamt?

När de dunstar blir det en bra dag

********************************************************************

Vad är en man i saltsyra?


Ett löst problem

********************************************************************

Vad säger en man som sitter i vattnet till midjan?


Det här går över mitt förstånd

********************************************************************

När är en man värd 10 kr? 
    

När han hämtar kundvagnen

********************************************************************

Vad är skillnaden mellan en man och yoghurt?


I yoghurt finns det kultur

********************************************************************

Vad kallas män som mist 90% av sin intelligens?


Änkemän

********************************************************************

Varför finns män över huvudtaget?


För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan

********************************************************************

Sverige visade sin bästa sida

Vårt land har verkligen visat sig från sin bästa sida på sin alldeles egna dag - och dagarna därikring också för den delen! En underbar helg på Västkusten har vi haft jag, Peter och Leya. Det har varit sol, slapp, god mat, nöje, umgänge, kubbspel, havsbad, lite jobb med grannar och massor av härlig ledighet i sol... m.m, m.m. Väl hemkomna känner vi oss som nybakade pepparkakor. Hoppas verkligen detta bara är en försmak av sommar och semester!!!

Peter förbereder grillning och slipar knivar


Först lite jobb och sedan välförtjänt vila med läskande dryck


Leya och Max är kompisar, lite kubbspel och en och annan puss på nosen


Grill och umgänge vid matbordet med kompisar


Leya tycker också om att äta ute

Blå och gul - eller illröd?

En härlig helg med långledighet på Västkusten hägrar och EM i fotboll drar igång.

I morgon eftermiddag direkt efter avslutat jobb drar vi västerut. Vi får blanda färgerna och kommer väl att sluta som ???...


Nostalgitripp

I eftermiddags stektes jag nere vid balområdet igen. Eller igen??? Förra året när det var dags för Matildas bal var det banne mig ingen som stektes mer än av glansen från alla studenter - då stod regnet som spön i backen!!! Men det var roligt att se alla fina, söta, glada, goa kompisar som snart tar studenten. Trots årets underbara väder jämfört med förra årets 11 °C och regn var det självklart ingen som kunde mäta sig med min Matilda förra året... Fast en del roliga inslag var det!
 
Matilda hade fixat frillan på allra äldsta och bästa kompisen Sofie

Många goa kompisar!!!

Men inget gick ju som sagt upp mot förra årets BALDROTTNING...

Funkerar..

Tydligen så ska det funka igen, fick meddelande om att det är lite strul fortfarande med nya bloggportalen. Vi får se hur det går - inte har det hittills blivit till det bättre i alla fall, men det kanske kommer...

Var, vad, när, hur...

Varför syns inte mitt inlägg som las upp för över 7 timmar sedan??? Jag ser ju det som inlagt på min sida men inte för publikation av någon anledning. Hallå här BloggEsse!!!

Sakta men säkert

Matildas 18-årspresent växer fram sakta men säkert. Det gör ONT!... men en liten bit i taget så är snart hela på plats. Här är hon nu...

Här är mallen...

40 timmar +

Fatta att vi i över 40 timmar har varit utan TV, bredband och telefoni. Dessutom har vi överlevt!!! Tur att vädret har varit på vår sida för om inte solen hade lyst oavbrutet så hade nog tålamodet tagit slut. I förgår kväll dog ComHem och vi som då är begåvade med ComBo blev utan all kontakt med omvärlden. Jag vill inte på något sätt hedra hanterandet för det har skötts uruselt från deras sida!!! Efter 42 timmar utan allt vad som erbjuds från ComHems sida kommer en lokal firma och löser allt på 2 minuter. T.o.m. teknikern där tycker att det har tagit alldeles för lång tid att få allt ordnat.

Den lokala firman som fixaxde allt var Jönköpings Antennservice - tack till dom för proffsigt jobb och bemötande!!!

Företag


RSS 2.0