Fruktsallad

I dag blev jag plötsligt väldigt sugen på C-vitaminer. Kan det ha med det mer påträngande mörkret att göra? Jag och Olivia gjorde i alla fall iordning en fruktsallad till Matilda kom hem från jobbet. Riktigt gott blev det med en klick vanlijglass på, salladen var väldigt enkel med äppel, päron, honungsmelon, apelsin och banan. Mums!

image424

Peter avstod - enligt honom är frukt och bär rena giftet!!!


Underbar SPA-helg

Åhhh vad härligt det har varit. Jag har i ett dygn varit på SPA tillsammans med mina vänner Åse, Eva, Eva och Lena. Det har verkligen varit en upplevelse och man har känt sig väldigt lyxig med fotbad, rygg- och nackmassage, saltbodyscrub, ansiktsbehandling, bad i bubbeltunna, bastubad och god mat. Kan verkligen rekommendera det fina stället Skogsro Spa som ligger i Sandhem.

Det var länge sedan man var så ren och len. Maria Johanskog och hennes man
Leif Johanskog gav oss alla behandlingar och servade oss utmärkt hela dygnet.


Vi åt lax och potatisgratäng i kåtan, serverade oss gjorde Leif Johanskog.


Efter en härlig dag begav vi oss till "vårt" hus där vi tillbringade kvällen med att
spela plump, lyssna på skivor, fnissa och flamsa samt dricka irish coffee till
långt in på natten.

MSN - Indien

Har "pratat" med Karin i dag. Allt verkar bra men nu börjar det krypa i dom igen. Lämnar Arambol på tisdag för att ta sig vidare till Vagator på/i Goa. Dom verkar ha det bra fast längtar nog redan hem, Karin är ju ganska hemkär så det känns nog när man är så långt borta. Vi här hemma gläds i vilket fall med deras äventyr och följer dom så gott vi kan via Resedagboken.

image410
När man tittar på kartan kan man ana hur många mil dom har lagt bakom sig...

SPA - en förmån

I morgon åker jag tillsammans med Åse, Eva, Eva och Lena till Sandhems SkogsroSpa för ett dygn med total samvaro och avkoppling. Ser fram emot detta och tror att jag kommer hem som en nyhelad människa på söndag. Tar med kamera förutom annan packning och hoppas att jag får bilder att lägga upp efter helgen.

Det vi har bokat heter Långköraren och jag tror att vi kommer att njuta fullt ut i många timmar. Vi får ju dessutom en extra timme med tanke på att vi natten mellan lördag och söndag ändrar till vintertid.

Långköraren

I priset ingår:

· Qi-gong

· Två behandlingar på vardera 15 minuter. Välj mellan zonterapi, akupressur, reiki, taktil massage,  saltscrub, bodyscrub, öronakupunktur eller rygg/nackmassage

· Kaffe, te, fika/smörgås eftermiddag och förmiddag, fruktfat, Grillmat i kåtan. Välj var för sig mellan: fläskkött, kycklingfilé, lax eller vegetariskt alternativ. Till det väljer ni: Potatissallad eller potatisgratäng

        ( hela gruppen får samma potatisalternativ ). En grönsallad ingår alltid. Till detta tar vi med oss eget vin.

· Vedeldad Arombastu

· Bubbelbad i badtunna

· Meditation/avslappning

· Valfri egen promenad i fornminnesskyddad mark inpå knuten

· Fotbad

· Ansiktsbehandling, ansiktsmassage

· Hårinpackning

· Välgörande krämer för hela kroppen. Alla hudvårdsprodukter är ekologiska

· Lån av badrock och badhandduk, sänglinne

· Övernattning  med frukost


Pris: 1295:-/pers

Jag tror det här blir så skönt och ser verkligen fram emot att få mina ömmande muskler knådade!!!


Serieledning

Jobbkväll i Husqvarnarummet igen! I dag var det jag, min Matilda och Sandra som kämpade ihop. Vi hade 81 gäster och fullt upp hela tiden men ändå ganska lagom. Det strulade lite i första period (det är då vi sliter som mest) när diskmaskinen krånglade lite. Jag undrar om inte någon hade lagt vanligt diskmedel i maskinen för det löddrade över och utanför. Det var bara att skruva isär maskinen och skölja den och sedan skötte den sig resten av kvällen.

Kvällens match vanns ju naturligtvis av hemmalaget, 3 - 2 till HV71:s fördel. Bortalag i kväll var MODO. Vinsten innebär tillbaka till serieledning.

Heja HååååååVeeeeeee!

Hösteftermiddag vid Axamo

Tänk att även denna min värsta årstid kan vara härlig. En sådan här solig och lite kylig dag kan till och med jag njuta av hösten. Efter jobbet idag åkte vi upp till Axamo med Leya och fick en härlig stund i skogen där. Leya hon njöt verkligen av att få springa och nosa bland granar, tallar, stubbar och kottar. Jag och Peter tyckte också det var härligt och kände oss friska och pigga när vi kom hem.

I bilen på väg till Axamo


Håll igång i skogen...


Härlig höstsol...


Skogens Drottning
image405

Miljöträning

Lite dåligt med uppdatering det senaste...

I söndags var vi med Leya på hundkurs, det var faktiskt 6:e kurstillfället. Denna gången var det dags för miljöträning och det ägde rum runt affärscentret A6. Leya är ju "ganska" van vid stadsmiljö så det i sig är ju inga problem. Många hundar bor kanske inte lika centralt som vi gör och då är ju detta ett alldeles utmärkt sätt att vänja sig vid människor, ljud och lukter. Det var riktigt roligt att träna där uppe, många saker man inte alls tänker på som man kan öva där. Vi gick slalom - höger- och vänsterkommando mellan stolpar, klättra upp på olika höjder som stora prydnadsstenar eller trappavsatser, gå upp för långa gallertrappor, åka hiss, kunna gå förbi människor och hundar utan att hälsa/lukta/hoppa/leka eller helt enkelt vänja sig vid ljud från bilar, rullande varuvagnar, skjutdörrar, skrikande barn m.m. Under 2 timmar rörde vi oss runt hela centret, som faktiskt är ganska stort.

När vi kom hem hade vi med oss en nöjd men totalt slutkörd hund. Vi hade dessutom promenerat fram och tillbaka, cirka 30 minuter åt vardera håll. Även matte och husse var ganska spaka så det var riktigt skönt att sträcka ut sig i sin fulla längd och bara slappa ett par timmar före maten. image398image396

Redan?



... och snart är det kväll igen - hua vad fort tiden går!!!

Snacka om snurrigt...


Denna bilden är stulen från expressen.se
Hur är det då??? Snurrar han medsols, motsols eller byter han håll hela tiden???

Barnens namn

Läste i dag att det är väldigt populärt att tauera in sina barns namn, eller på annat sätt visa att man har en avkomma man värnar om. Macke var tidigt inne på det spåret och här är något resultat av det...

image395

Hon är väldigt söt...

Ett av Markus alster... visst är hon fin???

image394

Äntligen strandliv

Nu har Karin och Macke verkligen skaffat en hel del resdamm under sin vistelse i Indien. Dom har avverkat drygt halva landet på höjden på 3 veckor. Nu är det nog dock dags att landa lite och njuta av tillvaron. Just nu befinner dom sig i Goa där dom troligtvis stannar ett ganska bra tag, nu på Anjuna beach men vistelsen just där blir inte så långvarig - alldeles för mycket turister i form av övervintrade hippies och drogliberala personer så inom kort beger dom sig till Arambol tillsammans med nyfunna irländska vänner.

Åhhh så gärna jag skulle vilja åka till dom för att bada, sola och kramas lite. (Fast inte med kossorna.)

En bild från stranden Arambol
image392

image393

Glöm inte att titta i deras Resedagbok

23 kilo på cirka 6 månader

I dag när vi var och köpte reflex till Leya passade vi på att väga henne. Hon väger nu 30,7 kilo!!! En ökning på 23 kilo sedan vi hämtade henne för nästan 6 månader sedan.

image386
image390
image391
image387
image388
image389

Fast själv tror hon att hon fortfarande är en liten bebis...

Träben

Denna tycker Mackes mamma Karla är jättefin!
image385
Det är dom ju också!!!

Mackes kommentar: Nu kan han tatuera sina ben hur mycket som helst utan att det gör ont, för nu känns det ju inget när han har trä(d)ben...

Indianer och soldater

Ett par av mina favoriter i Mackes tatoo-djungel. Det är naturligtvis flera bilder på samma tauering som jag lägger upp.





Fler bilder kommer...


Ny kategori - Mackes Tatoos

Tanken med stoppet i Mumbai var ju att etablera lite tatoo-kontakter. Detta blev det ju inte läge för nu men dom tillfällena kommer säkert att dyka upp på andra platser på resan. Under tiden tänker jag lägga upp en ny kategori och visa vad Macke har åstadkommit hittills, han är ju en så otroligt lovande tatuerare så när dom kommer hem har han säkert mer än nog att göra.

image375


Kort men inte gott!

Mumbai var en stor besvikelse och vistelsen blev väldigt kort. Karin och Macke sitter snart redan på tåget vidare till Goa med stränderna, havet, lugnet och den stora landningen förhoppningsvis. Karin ringde hem i dag - kaoset i Mumbai är tydligen värre än hetsen i Delhi. Det är dyrt (till och med med indiska mått mätt) att vistas i denna stad. Hit söker sig hela Indiens fattigdom för att söka lyckan och väldigt få lyckas. De enstaka som lyckas lever i överflöd medans en väldig majoritet lever i sådan fattigdom och missär så vi förskonade inte ens kan förnimma vad dessa genomlider. I de kvarter Karin och Markus har hunnit se gick det inte ens att äta - så skabbigt var det!!! En kort resa med taxi fick dom betala mer för än ett dygns boende i Delhi. Med andra ord har dom gjort ett väldigt bra val att redan nu sätta sig på tåget för en 12 timmars resa till Goa. I den värmen måste det vara en känsla av under att få slänga sig i ett hav, kan till och med en badkruka som jag tycka.

Gå in och läs om Mumbai / Bombay så kan man förstå att dom gör rätt som lämnar stället, även om det är en del som t.ex Bollywood och biobesök, dom missar!

Snart får vi förhoppningsvis se lite soligare bilder på Resedagboken.

Jaipur - Udaipur - Ahmedabad - och snart Bombay/Mumbai

Har inte hunnit relatera till Karins och Mackes resa på ett tag, har haft väldigt mycket att göra senaste dagarna. Sen föregående inlägg gällande detta har dom hunnit med några dagar i Udaipur där det verkar som tempot har varit lite lugnare jämfört med storstäderna. Nu har dom lämnat Udaipur och med en svettig och jobbig bussresa tagit sig till Ahmedabad för att komma vidare till Mumbai (vad vi kanske mest känner som Bombay). Där ska tillbringas några dagar med upplevelser, kanske lite tattoo-kontakter skapas här om allt går som planerat? Efter Mumbai infinner sig förhoppningsvis lite reselugn för då planeras resan vidare till Goas härliga stränder och en längre vistelse med bad och njutfullt kustliv.

Nu får ni också läsa i äventyrarnas uppdaterade Resedagbok vad som har hänt och vad deras planer är.  Jag återkommer med mina egna tankar när jag vet att dom är vid nästa resmål.

image371

image372
Vyer över Udaipur

image373
Gatubild från Ahmedabad

Sitta fint

När matte eller husse säger "Sitt fint!" Är det så här dom menar då???
image369

Jösses vad det blåser

Fredag = ledig dag = härlig morgonpromenad med Leya. I dag valde vi att gå Vätterpromenaden. Tror ni det blåste eller??? Kolla bara in Leyas öra, titta sedan också på hur Vättern beter sig så förstår ni att man är mer blåst än vanligt i dag....

image359



Eget företagande i Jaipur, Indien

Nu har Karin och Macke uppdaterat sin Resedagbok igen. Dom är kvar i Jaipur några dagar till och ska sedan fara vidare till vad som sägs "En av världens mest romantiska städer", Udaipur. Jag föll så för en härlig bild dom har tagit på en "egen företagare" med en egen liten shop. Han ser ju helt sorglös och cool ut men livet kan ju inte vara helt enkelt antar jag. Hoppas han inte har allt för stor familj att försörja för omsättningen är nog inte så värst hög.

image357

HV71 - Luleå 4 - 0

Japp!!! Ytterligare en seger att lägga till jobbkvällstillfällena. I kväll var det åter Jag, Matilda och Fredrika som höll ställningarna uppe i Husqvarna-rummet. Inte fullt samma tryck som föregående matcher vi har jobbat utan mer lagom tempo med något att göra hela tiden. Många trevliga gäster även i kväll. Nästa gång jag jobbar är på lördag men då utan Matilda.

Jag säger det igen..... Heja HååååååVeeeeee!!!

Elitserien 2007-2008
 HemmaBortaTotalt
    VOFGM-IMVOFGM-IMSVOFGM-IMPoängOTVOTF
 
1HV 7131016-102019-8751125-181600
2Timrå IK12010-72029-6732219-131210
3Frölunda HC30010-310310-17740320-201200
4MoDo30116-151026-11740322-261200
5Färjestads BK21013-811113-12632126-201101
6Linköping HC30013-50138-19731321-241110
7Skellefteå AIK30116-70112-7631218-141001
8Södertälje SK3008-50045-12730413-17900
 
9Mora IK30112-90035-15730417-24900
10Djurgårdens IF20211-60128-12721419-18700
 
11Brynäs IF10213-710311-14720524-21600
12Luleå HF20110-90045-15720515-24600
 
V = Vunna, O = Oavgjorda, F = Förlorade, S = Antal spelade matcher, GM = Gjorda mål, IM = Insläppta mål
OTV = Vinst i övertid, OTF = Förlust i övertid, SV = Vinst på straffar, SF = Förlust på straffar

Samtal från Jaipur, Indien

I kväll har Karin ringt hem!!! Såååå kul att höra hennes röst. Hon har nu hämtat sig från sin lilla magåkomma och dom har rest vidare till Jaipur, som också kallas Den Rosa Staden. Till Jaipur tog dom sig med tåg, en resa som tog cirka 6 timmar. Resan gick bra, tåget var bra och frukost serverades. Förhoppningsvis kan dom ganska snart skriva i sin resedagbok men hade ännu inte kommit åt något internetcafé, det är bara att hålla utkik...

Läs gärna från Asienguiden om Jaipur - Den Rosa Staden. Det fanns även en artikel i Expressen februari 2006 om porten till Rajasthan. (Klicka på länk.)
 

Kamphundens vara eller icke vara

Dagens nyhet i Jönköping är att en tax har blivit ihälbiten av en annan hund. FRUKTANSVÄRT!!! Men jag kan inte tycka (aningen partiskt naturligtvis) annat än att det är lite orättvist att rasen Rhodesian Ridgeback hängs ut som farlig kamphund. Det finns inga sådana tendenser i en frisk, renrasig och normalt avlad avkomma av rasen.

Med hjälm på huvudet vill jag däremot uttrycka mitt tyckande vad gäller alla former av bullraser. Varför ska vi i här i Sverige ha den typen av ras godkänd? Denna typ av hundar är i sitt ursprung födda att fostras till att döda, vilket i sig talar för att det är väldigt få människor som är lämpade att ha en sådan hund i sin ägo. Tyvärr är det ju också så att rasen väldigt ofta hamnar i helt fel händer - hos människor som inte har en aning om hur man hanterar en sådan varelse utan istället hetsar fram dess sämsta egenskaper.
 
Jag tycker att vi efter det här fallet, och faktiskt flera andra, ska ta lärdom av vårt grannland Norge och totalförbjuda all införsel av denna typ av ras i Sverige.

Hur som helst känner jag i dag stort medlidande med taxen Funnys närmaste. Må Funny vila i frid.


Jobbkväll! HV71 - Timrå 2 - 1

Hemkommen efter en kväll i Husqvarna-logen. I kväll har jag och Matilda jobbat ihop för första gången (tillsammans med gulliga Fredrika). Jätteroligt att få jobba ihop med sin dotter!!! Det var många gäster även i kväll men vi fixade det naturligtvis. Kvällens match, HV71 - Timrå, slutade med 2 - 1 till hemmalagets favör.

Heja HåååååVeeeee!

New Delhisk infrastruktur?

Nu har Karin och Macke uppdaterat sin Resedagbok. Helt otroligt att man kan leva så!!! Och då är det säkert ganska välordnade förhållanden jämförelsevis.

Jag tror det här är utsikten från deras "hotelrum" man ser...


På fredag far dom vidare till Amritsar och Chandigarh för några dagar. Hoppas det blir lite mer lugn och ro där. Lite avkoppling är ju aldrig fel.

India calling!!!

I går ringde en trött och varm Karin från Delhi. Dom hade lyckligt kommit fram sen natt/tidig morgon till ett hotel för några timmars sömn. Telefonlinjen var ganska knackig och samtalet inte så långt men det var väldigt skönt att höra att resan gått bra så långt. Hon beskrev Delhi som väldigt kaotiskt och osannolikt hett, dom försöker nog ganska snart dra sig därifrån för att få lite lugnare tempo i början av upptäcktsresan i Indien. Ett litet inlägg finns också i deras resedagbok.

Rickshaws, covered and uncovered, on Chandni Chowk, Old Delhi

Kaos??? Klicka på länken och få en liten inblick i hur det kan vara.

Raspresentation på hundkursen

I kväll har det varit skoldags för Leya igen. Det är ganska "basic" men det är ju en grundkurs vi går. I dag har det varit inkallning fas 2 - vilket innebär att gå lite längre från hunden innan man ger kommando KOM. Efter det var det att lära sin hund kommandot STANNA. Nästa moment var LIGG - inte det lättaste att få en hund som Leya att lägga sig på kommando inför 12 andra hundar som man inte får hälsa på och dessutom på kallt och blött underlag, fast hon la sig faktiskt med hjälp av lite goda köttbullar som mut. Ett av momenten var också att vänja hunden vid beröring, alltså kunna titta hunden i munnen, undersöka tassar och gå igenom hunden fysiskt i övrigt. Säkert en bra övning inför eventuella veterinärbesök eller utställningsbesiktningar t.ex. Under senast nämnda övning använde vi medhavda T-shirts att ta på vår egen hund - och det var ju naturligtvis inga besvärligheter med det. Leya är väldigt van vid att bli berörd - det finns alltid någon här hemma som vill kela, klämma eller pilla ut "gegg" ur ögonen. Hon är ju inte heller själv sen på att klättra upp i någons famn när man slappar i soffan!!!

En sak är då säker - alla ovanstående lektionsmoment klarar vår Leya med bravur både hemma i hemmet och ute på våra promenader.

Vid varje tillfälle på kursen är det också inlagt raspresentation av någon av de raser som går just vår kurs. I kväll var det bl.a. dags att presentera vår ras - Rhodesian Ridgeback. Jag försökte framföra det som är rastypiskt enligt standard och en del personliga reflektioner och tyckanden med Peter som sufflör. Hoppas att någon tyckte det var intressant.

Kanske ska smygfilma Leya i vardagen, be om en ny raspresentation och visa en överraskningsfilm vid nästa skoldag för att verkligen visa vilket fantastiskt exemplar vi lever med från denna underbara ras!?

Avresa mot New Dehli

Resan till Landvetter i natt gick bra. Det var ganska spända och förväntansfulla men ändå lugna och sansade resenärer vi lämnade av vid 02:30 i natt. Planet gick inte sedan förrän vid halv 7 i morse men Peter och jag var ju tvungna att få några timmar sömn innan arbetet i dag. Det har varit en riktigt seg dag men snart är det sovdags igen. Vi har fått meddelande via Resedagboken att Karin och Macke har landat i Wien och har allt gått bra har dom nu också landat i Dehli. Det är bara att hålla ögonen öppna och flitigt läsa i Resedagboken på resenär-Alias Katizi.


RSS 2.0