Rysligheter på Bengans...Titta vad man kan hitta om man söker under vagnarna på en lugn o fin camping... Ett finger?!?!?!
Rysligt - undrar var resten av kroppen gömmer sig ;-D ???

Jag o Valle ska gå o shoppa!!!

Nu tar jag med mig Valle vart jag än går o shoppar - i hela Världen!!!

Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna...

I dag har varit en solig dag som vi har tillbringat till stor del på stranden och i solstolen. Andra dagar som inte är lika varma och strandvänliga ägnas åt skogsliv med den nyupptäckta sysselsättningen Geocaching. Som i går då vi "besteg" Lyngadynen för andra gången och nu hittade en gömd cache där. Då tillsammans med goa husvagnsgrannar. Självklart tycker även hundarna att detta är ett utmärkt påfund då de verkligen får tid i natur som de så klart älskar lika mycket som vi gör. Oj vad motion vi får och Oj vad bra vi mår efter en sådan upplevelse...


Njuter fo(r)tfarande av ledigheten...Dagens upplevelser - GeocachingKlockan ringer tidigt idag... Det är dags för nästa Powertrail, nu blir det en halvrunda i Slättåkra och vi har ungefär två mil framför oss. Vadå två (2) mil?!?!?! Jo just 2 mil på cykel för att ta ett lite större antal cacher tillsammans med semestergrannar.

Det är sååååå roligt, sååååå spännande, sååååå krävande men framför allt SÅÅÅÅÅÅ givande att ge sig ut på detta äventyr.

Du får se sådant du sannolikt aldrig hade fått se...
... och du får uppleva det du inte trodde du skulle få uppleva...


I dag har vi lagt nästan 2 mil bakom oss på cykel genom en liten del av Hallands landsbygd. Till det kommer en hel del traskande. Bland annat tog vi oss upp till en underbar utsiktsplats, till en liten ruin efter en linbasta och en tur till en kyrka. På vägen fick vi uppleva fantastisk svensk landsbygd, gamla arbetsplatser som vi inte vet finns och motion som inte ens kändes som motionerande. Det kändes inte ens jobbigt och vi var inte ens trötta när vi kom i mål. Tänk vad vi har lärt oss i dag utan att ens anstränga oss för att ta in kunskap.


Något för dagens skola kanske???

När är det dags för nästa runda??? Det är precis så det känns... ge mig mer, meR, mER, MER!!!


Halvtid i semestern... 2 ½ vecka har gått, 2 ½ vecka återstår!

Det duggar inte tätt mellan inläggen sommartid. Här kommer dock en liten sammanfattning av det som har varit - alltså det senaste från Bengans. Några dagar med barn och barnbarn har varit höjdpunkternas höjdpunkt under veckoslut och början av veckan. Strandliv, After Beach, skogspromenader, sol, mat och umgänge. Precis som en semester ska vara!
Halvtid kan sammanfattas i en bildkavalkad...
Nu ser vi fram mot nya upplevelser resten av semesterhalvan!!!

Semesteräventyr som heter duga! Geocaching - Powertrail!Senaste söndagen ägnade vi oss åt aktivitet på alla nivåer. Vi gjorde en Powertrail à la Geocaching. Tillsammans med semestergrannar planerade vi en liten runda med cykel på cirka 3 mil... Under dessa 3 mil skulle vi plocka den lagda rundans 90 geocachar, läs tidigare inlägg så förstår man vad jag syftar på.


En perfekt dag vädermässigt startade vi från campingen med bil och cyklar på stället därbak, pakerade på väl vald plats och äntrade stålhästarna. Vilken dag vi fick!!! Vi tog totalt 93 gömmor, la 48 km bakom oss, såg fantastisk svensk natur, hann med 3 ordentliga måltidsstopp och skrattade oss igenom granskog, talltoppar, landsvägar, ängar, vägskyltar, preforms, räcken och mycket mer.Vi upplevde verkligen en dag att lägga till minnenas arkiv! De planerade 3 milen blev nästan5, de tänkta 5 timmarna blev 10 men vi log när vi kom i mål.Vi kommer att göra om något liknande innan denna semester är över och jag är övertygad om att det är ett utmärkt sätt att avverka en del av semestern på.

Semester - var jag än befinner mig i världen...

Semester = :

England - vacation, holiday
Spanien - vacaciones
Italien - vacanza
Norge - ferie
Tyskland - urlaub, ferien
Danmark - ferie
Frankrike - vacance, congé, loisirs, vacances
Thailand - วันหยุด
Ungern - szabadság, vakáció
Ryssland - отпуск, отгул, каникулы
Holland - vakantie
Turkiet - tatil
Polen - wakacje
Finland - loma, vapaapäivä, lomapäivä
Japan - 休暇, 休み
Island - frí
Filippinerna - bakasyon
Grekland - αργία
Rumänien - vacanţă

Alltså var ni än befinner er så vet ni vad jag sysslar med nu och 5 veckor framåt...


RSS 2.0