Mormors Nyårs-goding


Boooom! Bang! Pfiiuuuu! Helvetes bomber och granater!!!


 

"Omkring en tredjedel av våra 800 000 hundar är skotträdda och har farit illa av smällare. 35 000 behöver medicinering med psykofarmaka varje gång smällandet brakat lös. Det har förvandlat trevliga högtider till en plåga för såväl hundar som deras ägare. Men inte bara hundar har farit illa av smällare. Mellan 400 och 500 personer har skadats fysiskt så illa av smällare och fyrverkeripjäser att de måste uppsöka akutsjukvård. De flesta av dem har varit barn och ungdomar. Hur många som skadats lindrigare och kunnat tas om hand på vårdcentraler eller i hemmet vet vi inte.

Utöver dessa skador har omkring 3000 ungdomar fått hörselskador varje år på grund av smällare. Många flyktingar från krigsdrabbade länder har upplevt ljuden av smällare som mycket oroväckande liksom en del äldre människor. Med detta beslut sällar sig Sverige till de allt fler länder som har förbjudit smällare. I Norden har de övriga länderna förbud sedan tidigare. När väl förbudet efterlevs kommer det att innebära minskat lidande för såväl djur som människor och att samhället besparas onödiga kostnader."
/Gunnar Löfberg


Mina egna tankar och åsikter...:

Årets allra sista högtidlighet är också en av de största festhelgerna under året. För många en trevlig kväll att se fram emot men också för väldigt många en kväll fylld av förväntade hemskheter i form av smällare och rakter.

Jag som hundägare tänker mycket på alla stackars livrädda fyrbenta varelser denna helg. Har ju själv en totalt vettskrämd hund som oannonserat blev utsatt för SM i  fyrverkeri en kväll när hon bara var 5 månader gammal. P.g.a. detta är hon nu "skadad" för livet och rädd för allt som visslar, tjuter eller smäller och även sådant som lyser upp himlen plötsligt. Gissa hur roligt det är att ligga i en husvagn när det är åska, regn och blixtar. Det är t.o.m. jobbigt att gå vid en trafikerad gata mörka kvällar eftersom bilarnas lyktor då ger "otäcka" sken som väcker minnen. För att inte tala om det som komma skall just under t.ex. nyårshelgen. Tyvärr räcker det ju inte heller med själva nyårsafton eller tolvslaget utan det pågår flera dagar före och flera dagar efter. För oss en tid när vi knappt vågar ta ut Leya mer än precis utanför dörren för att snabbt uträtta behov åtminstone ett par gånger om dagen. De gånger får vi dessutom tvinga ut en skakande hund med svansen så långt mellan benen att den inte ens syns.

Sedan är det så många andra som lider av detta (ofta olagliga) smällande. Tänker på de som har haft hemska krigsupplevelser, de som har skadats själva av någon form av smällare eller de som har anhöriga som har skjutit bort en eller annan kroppsdel.

Dessutom är det hemska pengar som skjuts bort på bara några sekunder, pengar som hade kunnat användas till såååå mycket annat - både privat och globalt.

Nej, nu måste vi gå emot detta vansinne!!! Många kommuner har satt upp regler för hur raketskjutningarna får gå till, även om de inte följs av allmänheten fullt ut så är det ändå ett steg i rätt riktning. (Dock inte Jönköpings Kommun!!!)

Gå nu med i Smällarupproret och gör DIN röst hörd!!! Det MÅSTE bli ett slut på den här idiotin!!!

Klicka på bilden ovan för att läsa mer om vad vi kan göra...GOTT NYTT ÅR!!! (Till de som kan gå utanför dörren utan att känna oro och ångest för livrädda familjemedlemmar)


Den allra, allra största kärleken

♥♥♥Mina tre finaste - så lika de är och kärleken mellan systrarna är STOR ♥♥♥


Anders braskar, julen slaskar...Nu kan vi konstatera att det gamla talesättet inte stämmer alls, i alla fall inte varje år och definitivt inte i år!!! Den dag Anders har namnsdag ska nämligen ha betydels för hur Julaftons väder ska bli. Om det blir en varm, blöt och slaskig 30:e november så ska det bli kallt och snörikt på självaste julafton. Däremot om det blir riktigt kallt och snörikt på Anders-dagen så kommer julen att slaska bort.

Anders braskar, julen slaskar - eller vice versa - Anders slaskar, julen braskar.

Någon som minns Anders namnsdag i år? Jag kan tala om att i Jönköping hade vi den dagen SVINKALLT!!! Ett riktigt braskande med andra ord, närmre -20 °C! Alltså enligt talesättet skulle julen bli väldigt grå, trist och slaskig... Som tur är så stämde inte detta i år utan vi fick en VIT och BRASKANDE JUL!!!


Att sova bort sin första jul...Tänk vad roligt det är att fira Jul när det finns lite nykomlingar i släkten! Senaste nykomlingen valde dock att sova bort sin första jul...
... men vänta ett år eller två så får vi nog springa benen av oss efter en vild liten Tomtenisse eller Pepparkaksgubbe!


För vissa är granen grann - och väldigt ny!Nyårets outfit

Jag går steget längre! Har i dag haft framme strykjärnet för Gott nytt år-outfit... Han får komma och visa upp sig för mormor och morfar innan han åker på nyårsfest med mamma o pappa om 1 vecka.

Hur fin blir han inte då? Bara byxorna som fattas...


Ett litet ombyte under kvällen kan ju kanske behövas...

Mina Fina

♥♥♥Underbart ♥♥♥


Fototriss - Glitter

Vad Helena på Fototriss vill se nu i jultider är glitter. Det som glittrar mest här hemma just nu är det nydiskade och nystädade vitrinskåpet som mannen fixade till i går kväll. Mer glitter lär komma - även om vi sparsmakar här hemma numer...Mer Glitter och Glamour hittar man hos FOTOTRISS...

God Jul o Gott Nytt År!!!

Generationsresa

Första mötet med gammelmorfar...


Äntligen fick de träffas. Det gick så klart inte många timmar efter att de hade landat i Sverige efter två månader i Spanien. Jag vet att de har längtat länge efter att få träffa sitt barnbarnsbarn!

KÄRLEK på VÄLDIGT hög nivå...

♥♥♥ÄLSKA ♥♥♥


Rund - veckans Fototriss

Om det är för att många förväntas bli lite runda nu i juletid som Fototriss denna vecka just efterfrågar Rund får tillskrivas var och ens fantasi men det är just vad Helena vill se nu - alltså Rund!?

Jag visar detta med ett och samma runda glas fotat i 3 olika vinklar:

Uppifrån...


Underifrån...


och som stilstudie framifrån...


Många rundlar här och fler hittar man hos FOTOTRISS!

I have a feeling...

Jay och Minnah tävlar mot varandra i Globen. Foto: Stella

Minnah vinner - o då har hon inte ens gjort vinnarlåten ännu. Ska vi slå vad?


Julbord väntar på Morfar

Torsdag är ju egentligen veckans bästa dag! En hel helg framför sig och en hel arbetsvecka bakom sig... Nu i juletider är det många julbord som ska avverkas och i kväll var det dags för Windens årliga och därför försvann mannen i huset ett par timmar.

Det passade ju utmärkt att även Macke hade lovat bort sin talang några timmar eftersom det då skapades utrymme för 3-generationersumgänge!!!

Vi har haft en härlig eftermiddag/kväll tillsammans Mormor Jag, Mamma Karin, BarnBarn Valle och Blyga Leya där vi bara har myst med kel, snos, blöjbyten, amning, städ, lätt babymassage och njutning tillsammans. Åhhh vad han är gooo!

Innan Morfadern med viss vånda begav sig iväg för julens jobbhändelse fanns det i alla fall tid för lite generationskvalitet...


Tillfredsställd - för stunden...

Bättre söndagsmys får man leta väldigt länge efter...I dag har jag fått en STOR dos Valle - men snart behöver jag påfyllning igen!!! Så underbart att ha haft honom och hans mamma här i ganska många timmar idag♥Ett litet klick på småbilderna så blir de större...

Fototriss - Det här är jag

Fototriss och Helena vill veta vem JAG är. Just nu är jag väldigt mycket mitt i livets utvecklingsstadie - generationens fortbildande. Just nu är jag med andra ord:

Jag själv alldeles nyfödd:


Alldeles nybliven mamma:


Alldeles nybliven mormor:


Återkommande bilder... Men det är faktiskt precis så här jag ser mig just nu!

De 2 första bilderna har jag fotat från mina gamla fotoalbum, så det är nytagna bilder med lite god vilja...

Fler presentationer till veckans tema hittar man hos FOTOTRISS


Min IDOL

Andreas Carlsson visar vad han går för...
(ha lite tålamod o vänta ut reklamstarten!)

 

Bäst!!!

Inbrottstjuvar är simpla människor!Hur kan någon ens komma på tanken att stjäla en bas som sitter fastskruvad i bilen, en bas som har skruvats fast för att ett litet, litet barn ska sitta med största möjliga säkerhet i sin bilbarnstol under bilfärd???

Förbannade tjuvar, banditer, gangsters, missbrukare eller hulliganer - spelar ingen roll hur vi titulerar dem! AVSKUM är det som utför en sådan handling!!! Häng dem i taskerna - om de har några!!!

Med ovan utbrott vill jag tala om att någon usel människa har gjort inbrott i Kakans och Mackes bil under gångna dygnet - för att göra sig ofantligt rik på ovan nämnda bilbarnstolsbas, registreringsbevis och en picknickfilt...

RSS 2.0