Sorgligt roligt

Nu har hon flyttat mittimellan! Jag vet inte om jag har fattat det riktigt ännu. Och i sin vanliga stil vill hon sköta allt själv - fast vi fick i alla fall köra dit alla grejer - i övrigt menar hon verkligen att hon vill sköta ALLT själv. Fast hon har redan förvarnat oss om middagsbjudning nästa vecka och det ska bli trevligt för hon är riktigt duktig i köket. Känslorna är väldigt kluvna, visst kommer man att sakna yrvädret men samtidigt känns det skönt och man gläds med glädjen det innebär att få en egen lya.

En annan tanke som ofrivilligt infinner sig är naturligtvis vart tiden tar vägen - jag har ju själv inte blivit så gammal att jag har barn som är så stora så att dom flyttar hemifrån, även om det är många år sedan äldsta gumman packade ihop sitt pick o pack...

Fotomodell

I dag har faktiskt Leya agerat fotomodell! De snyggaste delarna har blivit förevigade med digitalteknik då det var dags för röntgen av armbågar och höfter. Ingen lätt match utan det var tvunget att droga damen för att få perfekta bilder.

Vad som gällde var diagnostisk röntgen av armbågs- och höftleder. Detta görs för att om grava fel finns ska man inte avla vidare på just denna linje. Troligtvis finns inte så grava fel här för det borde man ha märkt på Leya vid det här laget men man vill ha det på pränt för att säkerställa frisk eventuell avel. Plåtarna bedöms av opartisk granskande profession hos Svenska Kennelklubben och svar har vi inom 3 veckor. För vår del är det inte aktuellt med avel men uppfödare och kullsyskon vill självklart inte föra vidare eventuella defekter. Vi är mest intresserade av att Leya är frisk och då är det skönt att få det på pränt.


Undersökningen i sig är väldigt enkel men eftersom "patienten" måste ligga alldeles stilla är det nödvändigt med sedering - alltså nästan nedsövning eller så mycket lugnande så hunden är helt "borta". Leya sov djupt under hela proceduren och allt gick enligt planer. Efter utförd undersökning fick hon en "uppvaknandespruta" och vaknade till liv men är efter 8 timmar fortfarande väldigt slö och inaktiv, även om hon troget följer med ut på promenad.

Nu får vi bara vänta och hoppas att granskningen av bilderna är som vi tror och hoppas...

Ha det så bra i din nya tillvaro Adria

Nu har vi gjort oss av med gammal nostalgi för att påbörja ny. Den gamla pärlan där hela familjen har så många goa semesterminnen är en epok som gått i graven för att ge plats åt nytt "blod". Telefonen är verkligen glödhet efter alla samtal p.g.a. annonsen på Blocket.

Den gamla är väck och ny vagn är inköpt (inte den på bilden enligt länken ovan men en likadan med ännu mer extrautrustning).

Klicka för att se nästa bild


Tvillingsjälar

Har varit med om ett lite konstigt fenomen i veckan. Köpte 2 st 12-pack ägg förra inköpsrundan då äggen var till förmånligt pris och det är viss åtgång på äggen här hemma eftersom Leya får filmjölk med rå äggula åtminstone varannan kväll, dessutom är vi några stycken i familjen som tycker det är gott att steka eller koka oss en kula ibland. Av 24 inköpta ägg har vi gjort åt cirka 15 st och av dem har nog minst 8 haft dubbel äggula!?!?! Vad är detta för slags ägg??? Vågar man fortsätta äta dom? Hur muterade är dom gulingfulingarna???

Dom vill inte ens dela på sig när man petar på dem...

Tillökning i familjen

Strax efter jul - närmare bestämt 29/12 - fick Leya nya släktingar. Hennes halvbror, Such Nuch Minjimba Ridge Ajari By Enzi "Sambo", som är boende och uppfödd på kennel Minjimba Ridge, blev pappa till 8 nya underbara godingar. Mamma till valparna är en dansk skönhet - Kuzonga's Cirkeline från kennel Kuzongas i Danmark.

Mamma till både våran Leya och nyblivna pappan Sambo är Meester Ridge Jimba från kennel Minjimba Ridge och därav släktskapet. 
Klicka här för att se stamtavla.

Se så fina dom är dom små...


Bloggpanikhysteri

De HÄR problemen lär jag inte få, inte p.g.a. mitt icke befintliga bloggkändisskap i alla fall.

Jag kan inte stoppa tanken "Stackars lilla flicka"...


Äta bör man...

Hemgrillat, irish coffée vid bordet och en otrolig pastis är väl talande för ät- och drickbart?!?!?!

Mer att äta ser ni hos FOTOTRISS

Vilken blomma är du?

Brukar inte Quizza men gjorde det nu... Jag är tydligen en blyg viol.
¨
Klicka för att se vad du är för blomma...

Glöm inte papper och penna

Sitter och söker lite i bloggosfären och hittar detta:
Papper och Penna

Eftertänkansvärt...  Vi får inte glömma att papper och penna fortfarnde är utmärkta medel att förmedla, träna och öva med.

Första lyan

Visst minns man väl precis hur det kändes första gången man möblerade sin första egna lägenhet, vilken känsla det var att gå och lägga sig i sin egna säng och sedan gå upp för att fixa sin frukost med alldeles egna varor och pryttlar. Nu är det snart dags för mittimellandottern att få känna denna härliga känsla. Matilda flyttar nästa helg, sorgligt på ett sätt men alldeles underbart på ett annat. Hon har verkligen varit flygfärdig ett bra tag trots att hon inte är fyllda 20 än.

I dag har hon och jag varit iväg på lite shopingrunda och hon har också bestämt och beställt den soffa hon ska ha. Mycket att köpa in och hon inser verkligen att livet inte är gratis nu, en bra läxa för framtiden och jag vet att hon kommer att hantera det som den vuxna människa hon nu är.

Jag är Din förebild!

Utför nedan matematik utan att titta längst ner i inlägget. Använd kalkylatorn på datorn...

1)  Välj din favoritsiffra mellan 1-9.
2)  Multiplicera med 3
.
3)  Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen.
4)  Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.

5)  Lägg ihop dessa siffror.


Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:

Tjuvkika inte innan du har räknat ut lösningen!!!
1. Einstein


2. Nelson Mandela


3. Abraham Lincoln


4. Madonna
 

5. Bill Gates


6. Gandhi


7. George Clooney


8. Thomas Edison  
 
 
9. Leyaridgeback


10. Abraham Lincoln


Jag vet... Jag har den effekten på folk... 
 
P.S. Sluta byta siffra. Jag är din idol. Lev med det!!!


Fototriss - Frost... eller avfrosta

Veckans tema på Fototriss är Frost. Hur bra passar då inte frysen som ska avfrostas i morgon?


Fler frostiga bilder hittar du HÄR

Heavens on fire

Innan fel kör fick lämna Körslaget ikväll bjöds det på frityrmat här hemma. I veckan kom Peter hem med nyinköpt fritös som vi i kväll premiärade. Friterad fläskfilé i hemgjord frityrsmet och färdigsmetade lökringar som puttrade gott i oljan. Till det rotsaksgratäng och Jensens Favoritsås. Gott blev det - även om det kanske inte är så kalorisnålt (eller kanske just därför det blir så mums).


Porträtt

Mackes tolkning av ett lejon...


... och av en madonna

Tatuering - uppdatering

Dags att uppdatera Mackes senaste kroppskonstverk - se och förundras...
För många år sedan gick vännen H till "stans bästa tatuerare" och bad att få en symbol för sitt kinesiska födelseår tatuerat - han är född i Tuppens År - men fick istället en liten blå delfin inpräntad eftersom tatueraren i fråga inte kunde teckna en Tupp...

Nu - många år senare - har Macke satt Tuppen på pränt över den lilla blå delfinen...


Den stjärten hade inte jag varit ledsen över...

Avvikande Torsdag

En lite annorlunda torsdagskväll blev det då jag blev medbjuden på Hockeykväll med mat på O´Learys. Det var ett gäng bestående av maken och hans arbetskamrat - som hade bokat sig med vänner - vänner som vidare hade bokat sig med vänner... Sammanlagt ett tiotal grabbar och jag som åt, drack och hejade fram favoritlaget till fortsatt topplacering. Trevlig och spännande blev kvällen och "mätt o belåten" är jag.

Matchen slutade oavgjort efter förlängning (3-3) och HV71 ligger fortfarande 2:a.

Det gör ONT!

Nu har jag testat skinnet två kvällar på spikmattan. Det som i instruktionerna beskrivs som "Först kan piggarna upplevas som smärta men det klingar av och ersätts snart av skön värme" kan man översätta till: Först gör det jävligt ont och efter ett tag känns det som blodet sipprar och ryggen brinner!

Fast jag ska ge det en chans för det är ändå en ganska behaglig känsla efteråt och Peter har fortfarande otroligt mycket bättre sömnkvalitet.

Så här ser Peters rygg ut efter 20 minuter på spikarna...När man har vant sig vid grundpositionen på rygg kan man gå vidare med andra positioner för att få djupare upplevelser. Hur bekvämt ser det här ut då? (Nedan bilder från shaktimattan.se)

Effekt: Löser spänningar i käke samt nacke samt ger ny lyster till ansiktet.
Mycket bra mot spänningar i ansikte och tandgnisslande.

Eller detta?

Asanapositioner.

Hit kommer jag nog aldrig...

Lite av en fakir?

I går kom Peter hem med en nyinköpt spikmatta! Spikmattan Shakti - den indiska spikmattan. I går fegtestade jag bara med t-tröja på men i kväll ska jag lägga mig på den med bara skinnet. Peter var modig redan i går och tycker faktiskt att han inte har sovit så bra på många år som han har gjort i natt - och då är han inte den som är lättpåverkad eller tror på "hokus-pokus"!

Så här ser vår Shakti ut:


Varje matta har 230 "knappar".


Varje "knapp" har 27 "piggar" - vilket ger mer än 6000 "spikar".


Att läsa om behandling i medföljande instruktionsbok:
Under en behandling aktiveras tusentals punkter i kroppen. Blockeringar och spänningar löses och ger ett fritt flöde av energi.

När du lägger dig ner på Skakti upplevs först piggarna som smärta men den klingar av och ersätts av skön värme då blodcirkulationen ökar. Har du känslig hud kan du lägga ett tunt tyg mellan kroppen och mattan.

Shakti spikmatta ger en stark healing och då kan olika reaktioner uppkomma under samt efter behandlingen. De kan variera från person till person och vid olika tillfällen.

Man kan känna trötthet under behandlingen och det är inte ovanligt att man somnar. Frossa och hungerskänslor kan uppstå. Även starka känslor som lycka och ilska. Detta är reaktioner på att mängder av energi är i rörelse. Det går snart över och ger plats för ett djupare lugn. Stora mängder endorfiner samt lugn-och-ro-hormoner har frisatts vid behandlingen och ger kroppen återhämtning och vila. Därför rekommenderas avslappning eller lugn aktivitet efter behandlingen. Shakti är även mycket bra vid rehab samt efter träning eftersom den ger snabb återhämtning och ökad blodcirkulation...


Här kan du läsa mer om Shakti Spikmatta och olika program och positioner
 Klick på bilden

Fototriss. En bild - Tre vinklar

Lampan över köksbordet fick vi i bröllopspresent för 20 år sedan - den är fortfarande fin i alla vinklar.
Fler vinklingar hittar ni hos FOTOTRISS


Pappa laddar bössan

Magnus Uggla - Nu Har Pappa Laddat Bössan

Det som alla pojkar vill är att fälla tonårstjejer
Därför är jag långt från "chill" när jag möter en så'n player

I min egen vestibul Står han där lite finnig och ful
och tror att han och dottern ska ha strul

Nu har pappa laddat bössan För att mota bort en drös
P p pojkar som vill bara för att komma till på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom
P p pojkar som vill bara för att komma till För då lär pappa ladda om

Hittar via MSN gänget som var här på scooter
Står sen i pyjamasen skäller ut dom efter noter
Den som då har krökt ett hår Lagt en hand på min tonårings lår
Han lär snabbt få be sin sista "Fader vår"

Nu har pappa laddat bössan
För att mota bort en drös
P p pojkar som vill bara för att komma till
på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom
P p pojkar som vill bara för att komma till
För då lär pappa ladda om

Minns mitt första tonårsrus Handen tätt under flickvännens blus
När det plötsligt hördes vrål från hennes hus

Nu har pappa laddat bössan
För att mota bort en drös
P p pojkar som vill bara för att komma till
på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom
P p pojkar som vill bara för att komma till
För då lär pappa ladda om

P p pojkar som vill bara bara komma till
För då lär pappa ladda om
Mmmm... Så är det grabbar - så passa er!


Dubbelångest

I dag är det dags att gå till jobbet igen efter 19 dagars ledighet. Naturligtvis har inte natten varit den bästa i sömnväg - som alltid efter lång ledighet. Dessutom måste jag i dag inse att jag har blivit ytterligare 1 år äldre. Hua!!! Tur att man tycker så mycket om sitt jobb och att man känner sig som en ungflicka fortfarande...

GRATTIS också till Jonas K i dag - HIPP HIPP HURRA!!!

Man ska husvagn...

Nu har vi tagit beslutet att skaffa ny husvagn. Den vi har i dag har jag bott i under många somrar och den har nog snart gjort sitt. Ska man tänka lite på framtiden så är det nog dags att byta upp sig lite nu. Det är ju så roligt att tjejerna också tycker om att åka ner till vagnen - antigen med oss eller för sig själva - så utnyttjad lär den bli. Någon gång ska väl små barnbarn också få njuta av somrarna vid Västkusten som jag själv och våra barn har fått göra.

Något sådant här har vi tänkt oss - eller rättare sagt detta är vi väldigt intresserade av...
Fototriss - smyga sig GENOM

Ingen ny fototriss i helgen eftersom Helen är bortrest i utlandet. En liten uppmaning fick vi i alla fall att lägga in ytterligare en utmaning och här kommer min - denna gång i gestalt av Genom. Fler ser ni hos Fototriss.

Bellman gör allt för att ta sig genom hinder för att komma ut till oss...(Som ni säkert förstår så är datuminställningen på kameran helt galen denna dag som egentligen var en dag i slutet av maj 2008.)

Opp Amaryllis

Visst är det väl lite gammeldags förtjusande med just Amaryllislökar. Så fula när man får hem dom och sedan en riktigt bedårande skönhet!

Den här var julpresent från klienterna som jobbar hos Peter till just Peter.

Snacka om blommor & bin - eller ståndare och pistiller...

Njutning trots allt

Självklart njuter vissa mer än andra av att nyåret bjuder på mer än vardag.

Detta får bli vårt bevis på att fest är till för att njutas.

Gott Nytt År!!!


RSS 2.0