Idoler i Las Vegas? Las Vegas hos Idol?

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Som IDOL-freak måste jag komma med mina egna bedömningar. I kväll tror jag att

Erika Selin och  hänger lite löst...

Fast bland egna favoriter så tycker jag nog Mariette gjorde sämst ifrån sig i kväll.

Calle kom tillbaka, Reza är riktigt grym och Erik äger.

1. Erik
2. Reza
3. Calle
4. Resten...


Slita ut en generation i taget?

Har säkert hört uttrycket förr.(?) Jag vet att det är så men här börjar vi från mitten! Något annat kan man ju inte tycka som dubbelarbetande när svärfar är på 8 veckors vistelse på Gran Canaria, mor och far är på 6 veckors vistelse i Rota (sydliga Spaniens fastland) och mittimellandottern med sambo har tagit reguljärflyget för nästan 3 veckors vistelse i den thailändska övärlden efter några dagar i Bangkok.

Kan man annat än känna lite avund???

Fast självklart unnar jag dem alla detta. Inte känner jag mig speciellt utnött än heller - min tid kommer, jag lovar!!!


Min pensionsförsäkring?

Livet till en pinne

ViktVäktandet fortsätter och nu är 8 veckor avverkade av mitt nya liv. Även om dagens resultat inte var alldeles lysande så närmar jag mig sakta men säkert målet. Veckan ser ut ungefär som för 4 veckor sedan, se tidigare inlägg om detta.

Med hjälp av daglig vardagsmotion och nya goda, lätta recept förlorar jag kroppsmassa, snart en minskning med 10 % från start.

Mina nya resultat:
Vecka 5 -1,0 kg
Vecka 6 -1,0 kg
Vecka 7 -0,6 kg
Vecka 8 -0,4 kg
-----------------------
Summa -6,4 kg på 8 veckor.


Söndagen är vilodagen...

Dagen startade tidigt i dag med promenad 1 timme och en kvart längs Vätterns underbara strand. Redan 08:15 klev vi utanför dörren jag och Leya (09:15 vintertid) eftersom jag inte bemödade mig att ställa om klockorna redan i går kväll. Efter detta har jag känt mig värd att riktigt slappa hela långa dagen. Förutom gemensam middag har hemmavarande familj i omgångar dragit i kylskåpsdörren mellan powernaps i soffan. En helvaken timme var det i alla fall när IDOL reprissändes - missade ju detta i fredags och har faktiskt lyckats att hållas ovetande om vem som åkte ut. Tycker faktiskt att det var rätt person som åkte i fredags, även om det är en duktig scenkille som nu fick lämna.



Nicklas Hocker the rocker Foto: Linus Hallenius/TV4

Jag har utsett mina 3 (4) finalister så här långt:
1. Erik
2. Mariette
3. Reza, Rabhi

o sedan...

5. Tove
6. Calle
7. Eddie
8. Erika

Rosa Bandet - Fototriss

Vilken strålande idé hon kommer med till veckan - ROSA - för att uppmärksamma Rosa Bandet och vad det innebär!

Mängder med rosa blommor...



Ännu mer ROSA kan man se hos Fototriss...

Vilken kväll det blev!



Ojoj, det blev riktigt roligt i går kväll. Willie and the Poor Boys (fd CRUT) med Mats Danielsson som frontfigur levererade party. Jag och maken ägde dansgolvet och skakade rumpa och resten av kroppen med glädje. För att inte tala om uppstarten här hemma med Herr och Fru G tillsammans med en härlig laddning Vätterkräftor, tilltugg och dryck. Flera gamla bekanta som också ville roa sig en helt vanlig after work-dag. En riktigt lyckad fredagkväll som man gärna gör om.

Tack till Edde som engagerar sig för stadens lite, lite äldre nöjeslystna.



Fotona har jag lånat av Greger Lindblad, Perfect Stranger

Laget eller bandet i våra nostalgiska hjärtan - HV71 och CRUT

I morgon kväll blir det lite utgång. Det gamla anrika Jönköpingsbandet CRUT ska tydligen återuppstå i nygammal skepnad som Willy and the Poor Boys för att bjuda på Creedence-afton. Jag gissar att det hetsas fram en liten HV-låt i dessa hockeylagets toppdagar. (Vinst i kväll mot Frölunda ju!!!)

Här är den - den enda äkta HV-låten - som vi ska vråla till i morgon...


Fototriss - Rost

OK, jag kommer med en sådan där alternativ triss även denna vecka...

Gammal Kärlek rostar aldrig...





Fler rostiga saker och gamla rostiga kärlekar kan man säkert hitta hos FOTOTRISS


Någon gissade säkert att vi firar bröllopsdag - 20 år = Porlinsbröllop...


Vad kan mer begäras?



En riktigt, riktigt bra dag har slutat riktigt bra! Upp tidigt, promenad i skogen, matlagning med världens bästa man, pysslande, bowling och 3-rätters med de bästa som finns att uppbåda... Vad mer kan man begära???

I kväll har vi lite sent firat att vi har varit lyckliga i minst 20 år. Jag kan med handen på hjärtat, korsa katoliktecken, svära på vad som helst... säga högt och tydligt att jag har varit med om att tillverka världens bästa familj. Nämn 1 (en) känsla som slår det!!!

Puss på er alla och tack för ikväll!!!


Gästövning?


Ledig från HV-jobb i kväll och då i kombination med biljett till just HV-matchen!!! Riktigt roligt att för en gångs skull få se en match - även om det inte var den bästa av matcher (trots hemmavinst). Jag och P sittande på riktigt bra platser samt ett litet glas vin före och ett i första paus kändes som lyx. Att dessutom få vinka till slitande jobbarkompisar från VIP-plats gjorde ju inte saken sämre...

Bättre ingång till helgen kan man inte begära!

I morgon fredag blir det, efter långpromenad med Leya, förberedelser för lördagens umgänge med våra bästa döttrar med grabbar - Kvällsbowling, 3-rätters och umgänge med spel, skratt och tjat! Längtar...


Hur det gick i matchen? Vinst så klart! 4 - 2 till hemmafavoriterna.  <----Klicka om du vill veta mer...

Fototriss - så här ser det ut hos mig just nu...

Uppmaning att förmedla hur hösten ser ut - varför inte visa hur man klarar hösten som bäst. Här blir det fruktsallad för att bunkra vitaminer...




Många fler höstredovisningar hittar man hos FOTOTRISS <---- Klicka...

Kålgården Poker Tour

I eftermiddag/kväll har höstens del av Kålgården Poker Tour gått av stapeln här hemma. Klockan 14:00 träffades 9 stycken taggade spelare för detta evenemang. Dagen till ära var en gästspelare inbjuden - den gode grannen Zoran.

Självklart är det blodigt allvar mitt i den goda gemenskapen, att vinna är att vinna respekt - förutom den enorma vinsten av 500 pix!!!

Hur gick det då??? Efter dryga 4 timmars spel står 2 spelare kvar i en headsup - Jag och Zoran...



Kvällens avgörande hand...


Vem satt med den???

Winner of The Day...

IDOL - mina top ?


IDOL-freak igång igen. Mina favoriter bland kvällens enligt mig ganska klena framföranden blir...

Tove


Mariette
Foto:

Erik
Foto:

Reza
Foto:

Calle
Foto:


o kanske Rabih
Foto:

Vem tar hand om buset?

Hur många däck har ni fått punkterade på er/era bilar under er körkortshistoria? Troligen lika många som jag själv har råkat ut för - alltså inte ett enda!

Vad sägs då om minst 10 sedan i våras? Kanske... Eventuellt... kan man skylla något enstaka av dessa på förare eller slitage - men resten???

Tänk att komma ut från sitt boende och inte veta om man kan ta sig till jobbet med sin bil, oron över att bilen lutar p.g.a. att minst 2 däck är saboterade!!! Till det kommer besväret och kostnaden för vad andra har åstadkommit. Det är precis vad som har hänt här i min närhet - på ett av de "finare" områdena i stan...

Förbannade däcksabotörer! Skaffa er ett liv!!!


Och vad gör Polisen???

Ställa sig i fel kö - IGEN!

Är det någon som någonsin har tänkt: Yes, nu ställde jag mig i rätt kö igen!!!? Men varför är det så? Att man ALLTID ställer sig i den kön som av någon anledning tar längst tid? Är det inte tjatiga kunder så är det en krånglande kassaapparat eller en BABS-maskin som inte vill koppla upp sig mot banken.

Nu vet vi i alla fall hur vi ska göra för att hamna i den "bästa" kön - åtminstone statistiskt sett...


Klicka på bilden om du vill ha tips...

Fototriss - Inspirationskälla

Veckans fototriss ber om inspiratoinskälla. Min största inspirationskälla är självklart mina barn, mina underbara flickor som ger mig så mycket glädje varenda dag. En annan stor källa till inspiration finner jag hos min Man och gärna då i kombination med sommaren...





Fler inspirationskällor hittar man så klart hos FOTOTRISS


Min IDOL-tia

Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jag är nördarnas nördar av IDOL och därför har jag min egen lista till säsongen. Sen kan jag ju tycka det är väldigt synd att inte t.ex. Carl är med i startfältet - eller Sabina som jag tycker är riktigt bra artister, men men... Här kommer mina tio-i-topp:

Rabih
Mariette
Calle
Erik
Karolina
Reza
Erika
Nicklas
Tove
Jon  Det blev Camilla...
och Eddie

Utan rangordning...


Stackars sate...

Uttrycket har fått en ny betydelse!

Uppriktigt tycker jag Stackars Camilla!!!

Oj, vilken vändning

Det är ju roligt när man kan ändra positiv uppfattning! Jag som har tyckt att Carolina har varit en riktig högfärdsblåsa utan utstrålning över huvud taget fick nästan en magspark i kväll. Helt plötsligt är hon en av mina favoriter till kvällens kvarröstning. Den andra som jag tror (vet) kommer till fredagsfinal är Tove.


RSS 2.0