Tatueringen i stort sett klar

Nu har det skuggats och fyllts i igen på Peters senaste tatuering. Han är ju verkligen en konstnär våran Macke!!!

Framtiden


Tro det eller ej. Nu har 39 somrar lagts på minneshyllan. Så många år har jag haft tillgång till livet på Bengts Camping. Sedan 1984 i denna skönhet som nu sjunger på sin sista vers. När mamma och pappa skaffade denna vagn det året var det en lyxpärla som fick folk att ta sin kvällpromenad förbi för att avundsjukt beundra en skönhet. Jag har haft förmånen att få njuta av vistelser här tillsammans med mor o far, kompisar och självklart min egen familj. Nu är hon på dekis vår kära vagn, vi vet inte ens om hon håller ihop nog för boende till nästa säsong.

Vi har haft möjligheten att ge våra barn vad vi fick - Somrar att minnas! Tänk att få föra detta vidare.

Vi har diskuterat Västkustens framtids vara eller icke vara och tyvärr kräver det nog ett rejält skamgrepp i plånboken för att få det att bli verklighet också för framtidens barnbarn. Men det är ju det vi vill!!! Kommande barnbarn måste ju också få uppleva detta. Nu är det ny vagn som gäller för att detta ska bli verklighet.

Någon som vill sponsra???

Avslutning

Redan förra helgen valde vi ju att packa ihop sommaren för att vända Västkusten ryggen för den här säsongen. Så här ser det ut när det beger sig...Förr än vi anar är det dags att plocka ut "skiten" igen...

Kalla det vad ni vill

Måste bara visa vad man kan fånga med en Canon...

Jag har planterat en liten planta och nu kommer detta för att behaga mig!!!

Vårkänslor inför hösten

Vilken dag vi har i dag. Naturen njuter också. Detta är nog en av årets sista fjärilar vi får besök av på vår uteplats.

För att bli övertydlig så är det ett kort jag har tagit under dagen.

Tre veckor senare

Nu är det dags att gå hem för helg, så bra har jag det som är ledig alla fredagar. Fattar inte att jag har jobbat 3 veckor efter semestern redan??? Som jag har sagt tidigare - snart är det semester igen!!!

Begåvade frågor kräver svar

Fundera över detta som Leyas uppfödare skickade idag...


På 60-talet tog folk LSD och liknande för att göra världen knäpp. Nu när världen är knäpp tar folk Prozac för att göra världen normal.Hur kan det komma sig att en enda liten oförsiktig tändsticka kan starta en stor skogsbrand när det krävs en hel jäkla ask tändstickor för att tända en lägereld?Vem var den första person som tittade på en ko och sa: 'Jag tror att jag ska klämma på de här dinglande sakerna och dricka vad som kommer ut ur dem?'Vem var den första person som sa: 'Ser du den där hönan? Jag ska äta nästa sak som kommer ut ur hennes rumpa.'Man kan ju verkligen undra om personerna i fråga i de två sistnämnda sökte patent eller har någon slags royalties, i så fall är jag ledsen att inte jag var först!

Bröllopsnatten

Vi firade självklart lite i går kväll, det blev ostbricka och lite gott rött vin till det. När solen gått ner gick vi och la oss och upplevde bröllopsnatten på nytt...


Visst är det väl så att alla upplever sin bröllopsnatt på olika sätt?!?!?

Inte bara bröllopsdag

Höll på att missa att även mittimellan har dag i dag. Vi döpte ju Matilda Marie för 19 år sedan också. Grattis på Dop-dagen! Finns det något sådant?


Vill inte synas så därför blir det bara en liten, liten bild...


Olympiadnoja

En olympiad är ju tiden mellan 2 olympiska spel - alltså 4 år. Hur fort går egentligen en olypiad? Det känns ju inte som det var alltför länge sedan vi satt och hejade på våra idrottsstjärnor i Aten så det går ju minst lika fort till det är dags för hurraropen i London.

En hemsk insikt slog mig häromdagen! När denna olympiad har gått och elden ska tändas i London 2012 har jag redan hunnit fylla 50 år!!! Jag som bara hade blivit 40 ett par år innan spelen i Aten...

Fort rinner tiden iväg...

Hur romantiskt låter det???

I dag firar vi GALON-bröllop. Det låter inte så romantiskt men det har varit 19 underbara år!Bröllopsdagar


1 årBomull 
2 årPapper 
3 årLäder 
4 årBlomster 
5 årTrä 
6 årSocker 
7 årYlle 
8 årGummi 
9 årLinne 
10 årTenn 
11 årStål 
12 årSiden 
13 årSpets 
14 årElfenben 
15 årKristall 
16 årFjäder 
17 årSilke 
18 årSatin 
19 årGalon 
20 årPorslin 
21 årNylon 
22 årJute 
23 årHampa 
24 årSammet 
25 årSilver 
26 årKork 
27 årBalsa 
28 årMassonit 
29 årPlywood 
30 årPärl 
31 årMahogny 
32 årGranit 
33 årGnejs 
34 årSkiffer 
35 årKorall 
36 årMarmor 
37 årTegel 
38 årCement 
39 årGrafit 
40 årRubin 
41 årKeramik 
42 årMässing 
43 årPlåt 
44 årNickel 
45 årSafir 
46 årBly 
47 årKvicksilver 
48 årZink 
49 årAluminium 
50 årGuld 
51 årKrom 
52 årBrons 
53 årKoppar 
54 årPlatina 
55 årSmaragd 
56 årVolfram 
57 årMangan 
58 årBärnsten 
59 årAkvamarin 
60 årDiamant 
61 årGlas 
62 årTopas 
63 årJade 
64 årEmalj 
65 årKrondiamant 
66 årUran 
67 årOpal 
68 årGranat 
69 årBriljant 
70 årJärn Lite abstinens

Abstiens betyder på latin avhållsamhet och det har verkligen varit avhållsamt vad gäller datorer och bloggning. Så blir det ofrivilligt när hemdatorn har kraschat, på jobbet kan man ju inte sitta och smygblogga hur mycket som helst!?!?!

Hur som helst har vi ju som tidigare nämnt världens bästa Ola så förhoppningsvis blir det andra bullar under veckan.

Helgen har vi ju i vilket fall ägnat åt kroppsarbete genom att bomma igen sommarresidenset. Fredagen började bra och vi fick en del gjort redan när vi kom ner. Under lördagen var det verkligen heldagsregn, lite småpyssel blev gjort inomhus men inte alls vad vi hade tänkt oss. Söndagen startade desto bättre med strålande sol och allt blev klart.

Ingen återvändo

Nu är det verkligen så att hösten står ända inpå dörren och bankar. Semstern är slut sedan ett par veckor tillbaka, skolorna har börjat efter ett långt sommarlov och till helgen åker vi för att packa ihop på Bengans. Detta känns ju minst sagt vemodigt men å andra sidan är det ju bara 10 ½ månad kvar till det är dags att packa upp allt igen, gå på ny semester och ta nytt härligt sommarlov...


Att bygga en tatuering

Det börjades tidigt i höstas innan Karin och Macke åkte på sin Asien-resa. Det började med en gecko och nu får ödlan lite natur att frodas i, tropiska orkidéer och bambu. Det är alltså påbyggnad som  gäller (vare sig jag vill eller inte)!
Sen kan ju en välplanerad kupp få även den allra tuffaste av familjeöverhuvuden att vekna...♥

Här sitter jag o bloggar

Detta är min plats i bloggosfären...


Bjuda på sig själv

Kan Underbara Joel på sin presentationsheader så kan väl jag också bjuda på några snapshots?!?!? Det är roligt att hålla på avtryckaren länge och få någon att göra lite major framför objektivet under tiden...
Nu sprängdes nog alla besöksrekord likt simmarnas tider i Peking...

Mormors pelargon

En närbild i färgprakt tagen på mormors och morfars balkong vid ett fikabesök förra veckan...
t

Svartvit sömnig skönhet

En svartvit bild med nya kameran...
ka


Kelgrisar

Tänk att Leya och Bellman har blivit sådana kompisar. Bellman som när Leya kom in i familjen kröp som en krokodil runt väggarna har nu blivit helförälskad och gör allt för att stjäla till sig en kelstund. Underbart att se dom tillsammans.


Redan?!?!?

Är det verkligen sant? Semestern redan slut? Japp det är den krassa verkligheten så det är bara att bita ihop. Konstigt nog är man inom bara ett par timmar inne i det igen och stretar på som om man inte ens har varit ledig i hela 5 veckor. Ja, ja - det är bara 11 månader kvar till nästa sommarsemester...

Gamla människa...

Nu är vi hemma! Klockan är 3 och lite till och jag är pigg som en lärka. Tyvärr kan jag ännu inte visa en enda av alla bilder som är tagna ikväll - fast jag lovar att en och annan ocensurerad dyker upp så fort möjligheter finns.

Nu ska även jag gå och krama kudden...

Kräftans vänkrets

Semesterns sista höjdpunkt går av stapeln i kväll - Kräftskiva hos familjen G. Vi knyter lite med kräftorna och jag tar med mig nyfångade och nykokta kräftor från den världsberömda sjön Bunn. MUMS!

Ordningen återställd

Nu börjar man känna av vardagslunket så smått igen. På måndag börjar allvaret och ska man vara riktigt hård mot sig själv så var sista semesterdagen redan i går - eftersom jag är ledig alla fredagar! Detta bekräftades med en gravöl på O´Learys After Work i eftermiddags. Tacka vet jag After Beach på Västkusten...Jädrans drivrutiner

Hur kul är det då??? Har tagit 251 kort med nya kameran och när man ska ladda upp dom funkar varken kortläsare eller USB-kontakter. Dom finns inte kvar på datorn???!!! Hur fasen kan något sådant bara försvinna? Jag ser ju för fasen hålen där dom ska sitta, kan sätta in det satans kortet eller kabeln men det vill inte komparera med varandra. Jag som vill se mina kort i större format än i centimetrar.

Till än större förtret kan jag inte ett skit om detta och våran Världens Bästa Ola är i Grekland och gottar sig. Ola är vårat ALLT när det gäller det mesta inom IT-världen - dessutom har han förklarat att även på grekiska betyder Ola just ALLT.

För att kompensera min depression lägger jag upp lite mer semesternostalgi, så håll till godo.

Eftersom vi avskärmade oss från allt vad datorer heter under hela västkustvistelsen blev det en hel del promenader. En underbar skog som slutar vid sanddynorna i Vikens havsbad är en av favoriterna...


Fortsättning Lidandets Väg

Sedan länge har Peter haft första tjing som första "kund" på plats i studion och före riktig uppstart har dom påbörjat uppbyggandet och fortsättning på vänster överarm. En Gecko gjordes ju redan innan Karin och Markus åkte på sin resa och nu är det dags att få in den i sin rätta miljö. I torsdags och fredags var det då dags för premiärtatuering i nya studion.


Via Dolorosa

Ett mycket passande namn på Mackes och Karins blivande tatuerings- och piercingstudio - Lidandets väg. För inte är det smärtfritt med varken tatuering eller piercing. Men ska man vara fin får man lida pin... som det heter. Uppstart är nära och dom har varit så fixiga med att få i ordning sitt livsverk. Från en helt tom lokal till snart färdig verksamhet. En del finlir är kvar med lite elektronik och sista handen men snart är det trots allt dags. Många förhandsbokningar är redan gjorda så sysslolösa lär dom inte bli. Kanske min framtid som receptionist kan anas i horisont nån stans???

Från allra första början såg det ut så här


Under uppbyggnad och utanför blivande entréSå här börjar det arta sig...


Nu ska här plåtas!

Den är min! I går fick jag en sprillans ny systemkamera. Riktigt roligt ska det bli att lära sig alla finesser som finns även om det är enkelt att komma igång direkt genom att använda autofunktionerna som finns.

Här är den:
EOS 1000D

Canon EOS 1000D

EOS 1000D - kraftfull bildbehandling i ett prisvärt och lätthanterligt paket. 10,1 megapixels CMOS-sensor och med teknik från Canons professionella modeller.

 

Egenskaper

  • 10,1 megapixels CMOS-sensor
  • Upp till 3 bilder per sekund
  • 7-punkts autofokus med bred mätyta
  • Självrengörande bildsensor
  • 2,5 tums LCD med direktvisningsläge
  • DIGIC III-processor
  • Kortplats för SD/SDHC-kort
  • Bearbetning med förinställda bildstilar
  • Kompakt och lätt
  • Kompatibel med objektiven EF/EF-S och Speedlite EX blixtaggregat
 

Kreativ direktingång.

 10,1 megapixels CMOS-sensor
En 10,1 megapixels CMOS-sensor tar in allt i minsta detalj och håller för utskrifter i A4-format, även när bilden beskärs. Canons sensorteknik CMOS säkerställer dessutom klara, skarpa bilder i sämre ljusförhållanden.

Upp till 3 bilder per sekund
Dramatiska bilder mitt i händelsernas centrum - EOS 1000D klarar bildserier med stora JPEG-bilder i hastigheter upp till 3 bilder per sekund, tills minneskortet är fullt. Ett kort på 2 GB räcker i upp till 514 bilder utan avbrott.

7-punkts autofokus med bred mätyta
Autofokussystemet med bred mätyta använder 7 separata fokuseringspunkter för att snabbt låsa motivet. Centralfokuspunkten hanterar fokusering även i svagt ljus eller låg kontrast.

Inbyggt rengöringssystem
Canons inbyggda dammförebyggande system skyddar bilderna mot damm på tre sätt: systemet minskar dammbildning inuti kameran, skakar bort damm från sensorn varje gång kameran sätts igång och kartlägger envisa dammkorn så att de kan tas bort med programmet Digital Photo Professional som medföljer kameran.

2,5 tums LCD med direktvisningsläge
Använd den ljusstarka 2,5 tums LCD-skärmen i direktvisningsläge och fotografera från obekväma vinklar. Den breda betraktningsvinkeln innebär att flera personer sedan kan titta på bilderna på den tydliga LCD-skärmen.

Stor sökare
En stor ljus sökare gör att motiven kan inramas även i mycket ljusstarka förhållanden.

Bearbetning med DIGIC III
Canons unika DIGIC III-processor - som också används i de professionella EOS-modellerna - ger snabb hantering, korrekt färgåtergivning och har låg strömförbrukning.

Kompatibel med minneskorten SD/SDHC
EOS 1000D använder de populära minneskortformaten SD/SDHC - perfekt för alla som redan har andra SD-kompatibla enheter.

Fullständig bildkontroll
De förinställda bildstilarna är enkla att använda och ger kontroll över bildernas utseende och känslostämning. Kontrast, skärpa och färgmättnad kan anpassas i kameran eller med Canons omfattande programpaket som medföljer EOS 1000D.

Kompakt och ultralätt kamerahus
EOS 1000D är den hittills minsta och lättaste digitala EOS-modellen. Den väger bara 450 gram och har en bekväm ergonomisk design.

EF-objektiv och tillbehör
EOS 1000D är kompatibel med alla EF/EF-S objektiv, med blixtaggregaten Speedlite EX och med tillbehör i EOS-systemet.


Linslus eller linsbus???

Om det var för att försöka överglänsa bruden eller bara allmänt bus vet jag inte men av någon anledning tittade den här filuren fram vid fler än ett tillfälle...Vid något tillfälle lyckades han inte fullt ut...


 På något outgrundligt sätt för det mina tankar till Kalle Ankas Jul...

Bröllopsklockor

I lördags var det dags för ett roligt bröllop igen. Det var precis ett år sedan förra då Jonas och Renata blev ett och vi har sett fram emot denna vigsel mellan Malin (Peters kusins dotter) och hennes Stefan. Vigseln var i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Det var verkligen speciellt att få vara med i denna gamla kyrka. Bruden var vacker som få och den nervösa brudgummen stilig som sig bör. Brudens far förde fram bruden till altaret för att överlämna henne till blivande make. Brudgummens svar klingade klart och högt JA! Bruden svarade på sitt speciella sätt och fick fram ett härligt JA TACK! Många leende spred sig nog genom kyrkbänkarna i det ögonblicket.

Fest med ståta och pomp hölls sedan på Restaurang Solliden på Skansen. Välkomst-Champagne, 3-rätters middag, bröllopstårta med kaffe och avec, många roliga tal och sedan dans till morgontimmarna. Verkligen en mycket rolig fest och jag vet att paret Rosenberg var mer än nöjda med sin stora dag. I dag måndag far dom på bröllopsresa till Tropea i Italien och ska njuta där 1 vecka innan livet som man och hustru blir riktig verklighet. Till våren kommer också ett nytt litet liv in i deras liv, detta avslöjades ganska snart då det var mycket vatten som skålades ner i brudens strupe och inte en droppe varken champagne eller vin. 

Efter incheckning på hotell Hasselbacken var det läge för lunch och lite trams på en av Skansens alla uteserveringar


Bruden förs fram av sin far och går ut som fru Rosenberg, paret får ta emot gratulationer och risgrynsregn (havrekorn)


En strålande nybliven fru Rosenberg anländer till festligheterna


Syskonen Falk, söner Falk-Persson med respektive och några uppvaktande gäster


Några av kvällens alla talare - Brudens mor och far som höll ett roligt men gripande tal, brudens bröder som avslöjade ett och annat efter att ha beslagtagit gamla dagböcker och gymnasievänner som sa sanningen om Malins enorma charm och kamratanda


Bröllopstårta med konditor, uppskärning och tårtan var såååå god


Brudgummen laddar för uppbjudande till bröllopsvals som inleds stapplande men avslutas med lite mindre tåtramp


Efter ett långt, underbart och dansant dygn behövde både brud och släkt vila fötterna


Nu önskar vi paret Rosenberg ett långt och lyckligt liv tillsammans och tackar för allt det goda och trevliga som vistelsen i Stockholm har gett!!!

(Klickbara bilder och ett par länkar)

Grillade?!?!?

Hur många grillar har inte tänts denna sommar???

Vi har bidragit ett antal gånger och ett gott recept fick vi i år.

Kycklingfilé som delas på "korten", kryddas med salt och peppar. Lägg på ett par färska basilikablad. Snitta lite snyggt "in i mitten" och stoppa i en ostbit med god smak. Linda om med parmaskinka. Lägg på grillen till det är klart (20 min kanske). Servera med t.ex. potatisgratäng, stekt färskpotatis eller bara en god sallad och baconlindad grillad färsk sparris. MUMS!!!

Att UMGÅSAS!

Semestertider är väl den tid vi är bäst på att kunna koppla av förhoppningsvis. För ett antal år sedan frågade vi Olivia vad det bästa skulle bli med att vi skulle åka på semester. Svaret blev - Att vi ska umgåsas!!! (Hon var inte så gammal då och språket var inte klockrent, men sött var det när hon sa det och väldigt sant!)

Kolla på lite klickbara bilder här:

VÄNSKAP o UMGÄNGE


Vad sysslas det med???

Tänk nu försvann minst 1 ½ dag igen från blogg.se!!!??? Vad händer här???

RSS 2.0