Inte bara oxfilé från Olssons

Oxfilé inhandlad hos Olssons i Lekeryd är numera världskänd på HELA Bengans camping. En som tycker att hon får oxfilé när hon får traktera ett märgben är Leya.

Stilstudie...:


Njutning kan definieras på många olika sätt...

Traditionell hamburgare


I kväll var det dags för årets hamburgareätande tillsammans med sommargrannarna. Hemgjorda goda hamburgare med massa gott tillbehör. Vi saknade ett par deltagare i år då varken våra döttrar eller grannarnas ungdomar var närvarande. Gott var det i alla fall och mätt kommer jag nog att vara till julafton ungefär.


Hamburgarna är gjorda på färs, ägg, lök, HP-sås, grillolja, riven färsklök, gräslök, persilja, kryddor och riven ost. Som tillbehör hade vi i år tomat, sallad, rå rödlök, gurka, paprika, ost, hamburgerdressing, ketchup, Frisco-bröd, friterade pommes, friterade lökringar, bearnaisesås, fanta, öl och vin...


Fototriss - insekter

Veckans tema i Fototriss är ju inte odelat trevligt, gillar egentligen inte insekter alls men vissa är värre än andra, en del till och med riktigt fina. Tre av alla miljoner som finns är i alla fall...

Imse Vimse - som ger rysningar hos mångaBisysslan som här ter sig ganska oskyldigSist men inte minst den bevingade skönheten från Haga


Fler vackra och läskiga varelser kan man klicka till sig hos Fototriss!

Pinsamt att vara hemma


Som sagt hemma en sväng för att njuta lite tillsammans med flickorna och deras goa grabbar. Har städat och fixat hela dagen och unnat oss en liten sväng på Piren tillsammans med Lilla O där några härliga tjejer stämde upp.


Tog cyklarna hem i hyfsad tid efter 1 (en) liten flaska cider - och vad händer då??? Jo, väskan som hänger på styret fastnar i framhjulet och jag faller som en överförfriskad fura rakt ner i kullerstenarna med cyklen - MITT UTANFÖR Bishop Arms!!!

Jag klarar mig hel och hållen men hur många har sett detta skådespel???

Känner mig lite lagom blåslagen men är ändå hel och hållen, inte minsta skrapsår ens kan bevisa denna pinsamhet. Tur man är på väg till annan ort snart igen... Men innan dess grillkväll med familjen i morgon!


Ska nog hålla mig till mys i förtältet med sockarna på...

Det sitter en fjäril på dig...

Lite uppdatering från bästa tatueringsstudion Via Dolorosa.

Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad men klicka gärna på någon bild för att se fler...

Hemlängtan...


Det är konstigt men hur mycket man än njuter av semestertillvaron på Västkusten så slår hemlängtan till som ett blixtnedslag rätt vad det är. I går slog den ner hos både mig och Peter så i eftermiddag åker vi hem för ett par dagar i vinterboet. Vi vet redan nu att längtan tillbaka infinner sig snarare än snart så på söndag far vi tillbaka igen för att njuta de sista 2 semesterveckorna för det här året. Givetvis blir det någon helg även i augusti då det kan vara riktigt fint här också.

Nattens och morgonens regnande och åskande (som tydligen ska fortsätta hela dagen) gör ju det inte direkt svårare att lämna för ett par dagar. Naturligtvis vänder detta snart till solsken igen och för en gångs skull ska jag lita helt på meterologernas prognoser för nästa vecka!

Klicka på kartan för att se prognosen...


Är det semester så är det...

På Bengans camping skyr vi inte naturens nycker, nej har man bestämt sig för grill så har man! Grannen Peter är en riktigt "seg o go gubbe" så han ger sig minsann inte.

Undrar om det tar fyr i regnet? Det räckte i alla fall inte med ett parasoll som regnskydd...


Nä... det är nog bäst att blåsa igång glöden lite också...


Ja! Där tog det sig. Snart mat!

Fototriss - Smultronställe

För mig finns det nog bara ett smultronställe - Västkusten och HAVET!!!
Alla tycker inte som jag så se gärna här vad andra har för smultron ---> FOTOTRISS

FödelsedagsbarnGrattis till Pappa på födelsedagen!!!

Tylösand After Beach

Eftermiddagen blev som så många andra eftermiddagar denna semester riktigt varm och solig. Vad kunde då passa bättre än att ta bussen (15 minuter) till Tylösand för att lyssna på DuoJag och känna på stämningen vid Sveriges bästa After Beach. Tillsammans med minst 1000 personer (snarare 2000) fick vi en fantastisk eftermiddag. Inte ens ölen behövde man köa för då mobila barer cirkulerade hela tiden. Vi som njöt tillsammans var jag, Peter, Olivia, Annie, Peter, Petra, Tim och Max.

Vi var på plats i god tid men fick ändå nöja oss att sitta högst upp i slänten - i och för sig bra platser det också där solen tittade fram efter ett tag.


Söte, snacksalige Max i sjunde himlen....


Vackra dottern som verkligen njuter av tillvaron!


Ganska nära till nästa öl....


Lite maffigt när närmre 4000 händer vajar mot den blå skyn..


Goa Tim som tidigt fått lära sig att njuta av musik och festivalyra


Det är verkligen lätt att komma loss när ett så duktigt band som DuoJag står på scen

I morgon eftermiddag blir det da capo...

Glad och stolt

Resa till London för äldsta dottern med sambo resulterade i bytta ringar. GRATTIS Karin och Markus! Inte för att det är helt oväntat men lika roligt i alla fall. Vi vet att ni hör ihop och det vet ni att vi vet. Älskar er!!!


Nixon - en fjortis


Goa, vackra Nixon som tidigare har nämnts här har åter varit på besök hos sin "farmor och farfar" i grannvagnen. Ett möte på lekplatsen blev det... O fort gick det!!!Sen var det dags för lite paus och samtidigt visa att en liten fjutt på 40 kg och 70 cm hög inte alls är så intressant om man inte är mer manlig utan bara gör grimaser för att imponera....


Siffror - Veckans Fototriss

Denna fototriss hänger jag på från början med minutfärska bilder. Har svårt att komma i säng så det passar utmärkt just i dag. Siffror ska det vara tycker Helena som är trött på sommarvädret - fast jag klagar inte eftersom jag  befinner mig på soligaste sidan av landet.

Sämre väderdagar kan man ägna sig åt t.ex. kortspel eller spel i största allmänhet - och där har vi siffror...


Tangentbordet som används då och då även under semestern har en del siffror att bjuda på bland alla bokstäver...


Sist men inte minst - TIDEN - siffrorna man helst vill glömma när man har semester (fast så här dags togs ju denna bilden just i dag...)


Fler fyndiga siffertolkningar beskådas bäst hos FOTOTRISS

Falsk marknadsföring

Jag har farit med osanning! Har i över en vecka själv trott att jag ska få lyssna till Daniel Karlsson - IDOL-Daniel ni vet - på helgens After Beach. Jag har pratat och skrivit om detta efter att ha sett anslag om sommarens aktiviteter på Vilshärads Golfklubb. Men ack så fel jag har informerat mig. Men titta på detta så tror jag ni kan ha gått på samma trick som jag gjorde...


Skit samma... Bra var eftermiddagens After Beach i vilket fall. Duktig sångare och goa lirare som fick med publiken i faktiskt strålande väder med sol och värme.
Minst två mammors hjärtan blöder

Detta fruktansvärda oprovocerade våld gör att många människor får lida för ingenting. Varför är det så enkelt att hata när det är så underbart att älska?!?!?

Jobbigt att inte veta om det är någon man har någon slags relation till, antingen via föräldrar till offren eller via egna döttrar. I och för sig är det lika hemskt vem som än har offrats men det blir ju mer påtagligt om det kommer en för nära...

Klicka på bilden och läs om vansinnesdådet i Jönköping natten till i dag


SkitsnackTänker på den gamla Bellman-historien när dansken, tysken och Bellman gick in i en svinstia för att se vem som stod ut längst i lukten... Det slutade med att grisen kom ut för att det luktade Bellman. Någon som vet vilken historia det var? Jag vet för i morse var det bara att fly vagnen illa kvickt när våran Bellman satte sig på lådan klockan 06:10. Jag lovar att det var död råtta han fick i sig i går...

Jag har den underbara förmågan att inte kunna somna om när jag har vaknat tidig morgon - så nu sitter man här igen med kaffekoppen, datorn och korsord väntande på att make och hund ska vakna.

Dynen - Haverdals naturreservatFör ett tag sedan läste Peter om en stor sanddyn som hade blåst upp till 36 meters höjd i Haverdal - alltså inte alls långt från vår camp. Vi åkte redan för ett par veckor sedan mot anvisad plats och tittade efter detta, hittade inget då men fick oss ändå en skön skogs/havspromenad. I dag gjorde vi ett försök igen, gick länge och väl i skogen vid havskanten utan att hitta vad vi sökte. Till slut ser vi en höjd med en tillbyggd trapp, det växer gamla kryptallar och mossa över men vi inser ändå att det är nog detta som är den omtalade DYNEN. Alltså ingen nyuppblåst sandformation som vi hade tänkt oss utan mer som en gammal skogskulle. Vi flämtade oss upp alla trappstegen och där var en annorlunda utsikt via tall- och lövträdstoppar över havet.


Efter först en långpromenad på morgonen genom landsbygden till Ringenäs och hem och sedan detta hisnande äventyr var Leya trött och ville gosa ner sig lite i filten... Skönt!


Kapten Karlsson


Ingen strand i dag heller men i alla fall utevistelse i stort sett hela dagen hittills. Trots strandfritt blir det nog lite After Beach. Till Vilshärads Golfklubbs After Beach kommer i dag ingen mindre än "Jönköpingssonen" Kapten Daniel Karlsson och det vill jag inte missa. Synd på vädret bara eftersom sol, värme och klarblå himmel höjer stämningen rejält. Han kommer att sjunga där även i morgon och kanske, kanske vädergudarna vill oss lite bättre då...

Fototriss - Se upp!

Sent omsider lite fototrissbilder på veckans tema - Se upp!

Hur ofta ser man inte upp mot himlen sådana här dagar? Hittills har det sett ljust ut även om ett och annat moln har tornat upp sig.
Fler UPP-lyftande bilder kan man med fördel se hos FOTOTRISS

Ömsom vin, ömsom vatten - ömsom sol, ömsom regn

Nu har det precis kommit lite vatten till jordens växtlighet igen. Fast sammantaget har dagarna hittills vädermässigt bjudit på mer positivitet än vad vi ens vågade andas om innan vi åkte. Det är inte många millimeter regn man skulle kunna mäta upp, åtminstone inte dagtid. Bara några futtiga minuter har man behövt stänga in sig i förtält eller vagn (p.g.a. regn i alla fall).

Snart vankas stekt flundrafilé, nykokta färskpotatis och skirat smört med dill och citron - mums! Vi passar på att äta så mycket fisk vi orkar nu när inga "kräsna tonåringar" är med och bestämmer matsedeln. Kanske ett litet glas välkylt vitt kan slinka ner även i dag?!?!?


Vad har hon i glaset?


Ingen mindre än goa Max har hamnat i mitt vinglas...

After beach

I går eftermiddag var det dags för årets första After Beach på Vilshärads Golfklubb. Strålande sol, varmt i luften, kalla öl och nygrillade hamburgare. Till det lokalbandet Bandet som spelade gamla godingar för oss. Nästa helg kommer Kapten Karlsson för att uppträda, hoppas verkligen att vädergudarna kan bjuda på samma fina väder då.


Kvällsdopp i solnedgångSemestern startar med kvällsvindar som i tropikerna. Då måste man passa på att ta sig till havet. Själv hade jag inte med mig några badkläder ner till stranden men med fötterna förstod jag vad Peter menade med UNDERBART!!!


Första semesterkvällen


Redan slut

En av årets absolut bästa dagar - eller stunder - är över för det här året. Stunden när man går från jobbet och vet att man har en lång och välbehövlig ledighet framför sig. I år är det välbehövliga uppehållet 5 veckor långt (kort). Visst är det en alldeles speciell känsla när man kliver utanför arbetsdörren, absolut något att fira! Jag har firat årets semesterstart med att HANDLA, STÄDA, TVÄTTA och BYTA LAKAN. Ingen större uppoffring i och för sig för det innebär att vi så snart Peter har slutat i morgon för sin semester bara har att packa in och fara till Kusten.

Lite lättare har det varit med dagens uppgifter också eftersom en liten belöning för ihärdigt flit har bestått av ett eller två glas vitt nerkylt vin.

Nu är det alltså ledighet som gäller 5 veckor framöver... inte ett enda måste har jag hur jag än rannsakar mig själv!


RSS 2.0