Galliano smakar bättre till pepparkaka än till gräddbakelse...

En dag med mycket regnskurar har skapat slappande till tusen. När man har slappat sig pigg är det skönt att dra igång lite dammsugning, avfrysning, tvätt och matlagning. En rejäl gryta stroganof resulterade detta i. I dag har dock goa grannar varit bjudna på gårdagens tillverkade Chili con Carne - som i dag också kallas Chili con Pytt á la Falk eftersom alla inte var bästa vän med just nämnda chili utan bjöds på en god hemgjord Pytt i Panna...



Nöjd med dagen kan man unna sig lite kaffe och en Galliano-shot innan man kryper in i vagnen för en lugn och slapp torsdagskväll, jag vid datorn och Mannen framför TV:n. Något som knappt har förekommit på snart fyra veckor...


... kallt om fötterna ikväll!!!

Får jag sova med dig inatt???



Kärlek och trygghet...


Igår var en sådan där bra dag...

Väl nerkomna så blev det god mat tillsammans med goda vänner - färsk svensk oxfilé à la Olssons lagom grillad tillsammans med superba tillbehör. Därefter pick-nick-kubb som kvällens höjdpunkt. SEMESTER!!!



Sammanfattning i halvlek

Nu är hemlängtan tillfredsställd efter snart 2 nätter i hemsängen. Hur underbart man än har det i semesterparadiset så kommer man till ett "sug" efter hemmet. Men efter ett antal kramar med flickor, dammsugning, tvätt, matlagning och duschning enskilt (o bara det att få sköta ni vet vad med magen) så kommer längtan tillbaka. Längtan efter det minimalistiska och totala avkopplandet som livet i en husvagn innebär.

En sådan här sommar har det ju inte varit jobbigt ett dugg att leva campingliv, jag tror att vi sammanlagt har tillbringat vaken tid inomhus p.g.a. väder högst 2 timmar på drygt 3 veckor.

Därför bär det nu av tillbaka till paradiset för detta årets 2 sista veckor av sommar, sol, semester, ledighet, ansvarsfrihet, avkoppling, umgänge, grill, strand, powernaps och ett liv helt utan krav och måsten.

Sammanfattning i bild av det som hittills varit:


... o mycket, mycket mer...

Leya kan tydligen stavas även Leia


Fast det visste jag ju...

Hemkommen efter en trevlig kväll med goa vänner knäpps TV:n på för en kort stund. Här visas just då TV4:as Sommarpärlor från dagen och som huvudperson är en underbar liten Rhodesian Ridgeback-valp (i Karin da Silvas ägo) vid namn Leia. Även om de har stavat fel måste det ju vara våran Leya som är förebild!?!?!

Här är vår underbara 3 månader..

Snart halvtid...

Helt otroligt!!! Två veckor av fem har redan förbrukats. Men vilka dagar vi har haft, resten känns som bonus. Nu verkar vi få ett par dagar på stranden och sedan vill vädergudarna att vi ska vila skinnet lite och vattna jorden. Då passar vi troligen på att dra mot inlandet ett par dagar. Hur det än är så kommer man till en hemlängtan... för att snart längta tillbaka igen...

Vem kan motstå den totala vila som detta ger???

Sommarhistoria



I kväll har det ägt rum - årets Hamburger-happening à la Falk. Peters (och mina för den delen) hemgjorda burgare har avnjutits tillsammans med numera familjen Brännman.
...med tillbehör...


MUMS är det enda ord som finns för detta...


Lilla Vilshärad fick besök av Mikael Rickfors


En dag på stranden igen! Vilken inledning av semestern vi har haft, allt från nu känns som bonus. Eftersom det i dag har varit fredag så har det varit After Beach igen här i vår lilla håla. Dagens After Beach bjöd inte på något mindre än Mikael Rickfors - o hjälp vad folk det drog. Efter lite förbandsmusik stod han där och jammade upp...


Vill inte överdriva på något sätt och lovorda dagens After Beach. Det var alldeles för lugnt och inget tryck i publiken men när Rickfors drar igång "Jag ska köpa vingar för pengarna" och vingar i form av ett litet flygplan mullrar över skådeplatsen blir det nästan magiskt...


Mörker-Kubb

Trots ganska stora mängder nederbörd under dagen och frånvaro från stranden så avslutades det riktigt trevligt med ett parti Kubb i riktig Camping-anda. Tjejerna mot killarna i mörkret slutade med knapp vinst till det ... hm... manliga laget.

Revanch!!!


Det var historia...

Heldag på stranden även idag... men utan dopp! Det var inte tillräckligt varmt i luften så gårdagens händelse är fortfarande årets händelse i min värld.

Roligast i dag var att STORA Nixon kom på besök - jisses vad stor o snygg han är, minst decimetern högre och ett antal kilo tyngre imponerade han ändå inte nämnvärt på Drottningen av "Bengans". En riktigt go hane är han dock, skulle passa Leya perfekt för de är väldigt lika mentalt - nämligen Cooooola ända ut i svanstippen.

Inget rubbbar dock en välanpassad Ridgeback, inte ens en superfining av motsatt kön.


Även här finns en hel del filmat... Hoppas jag kan lägga fram romantiken för publicum snart!

Badkrukan tog mer än ett kärringdopp

I går var en stor historisk dag. Jag är nog den stoltaste badkruka som kan återfinnas, åtminstone i min närmsta bekantskapskrets. Jag minns knappt själv när jag senast tog ens ett kärringdopp i ett svenskt hav. Jag tycker verkligen det räcker med att gå ner till strandkanten för att känna mig tillräckligt avsvalkad för att på nytt gå upp i den underbara värmen som stekande sol i en solstol ger.

I går var dock en extremt varm dag med extremt gynnsamma vindar. En helt otrolig dag på stranden men nästan väl varmt även för mig som egentligen aldrig lider av värme. Därför smög jag mig ner, gick sakta ett par meter ut i vattnet och PLÖTSLIGT... ooooops så har jag doppat mig!!! Det var riktigt skönt så jag "slängde" mig i vattnet igen och igen. När Mannen ser detta skyndar han sig ut till mig - antagligen för att få uppleva detta under på nära håll...

Undrar om detta under kan upprepas? Vi får se - kanske redan i morgon.

(Nästan allt finns filmat...)

Inbjudningskort av klass



I dag har varit en sådan där ganska behövlig mellandag i all sol och värme som har böljat över oss sedan semesterstart. En semesterstart som har varit helt underbar!!! Med mellandag menar jag då så klart en dag utan gassande sol, stekande hetta och stranden hela dagen. En hel del regn och ännu mer mörka moln men en del uppklarnande i form av korta solglimtar avrundades med en rolig inbjudan från våra goa sommarpojkar...




Efter intagen äppelkaka och vaniljsås var det dags att laga cyklar och då måste man klä sig i "jobbartröjor", här i form av Peters avlagda t-tröjor som man kan torka av oljiga och skitiga fingrar på utan att tänka sig för eller vad mamma ska säga när kläderna är otvättbara...

I morgon lovas strålande sol och 28 °C - då blir det stranden igen... och kanske ett dopp?!?!?

Fototriss - Så här ser det ut där jag är i dag

En underbar dag på första semesterveckans sista dag har det varit. Varmt har det varit, precis den värme vi längtar efter alla  de där sura, kalla, blaskiga och mörka dagarna under många delar av året här i norr. Så här har just min dag sett ut...

En dag på stranden, Viken i Vilshärad 2010-07-11


Jag och Mannen på stranden, samma strand och samma tidpunkt


Förtältet fyllt med grabbar för VM-final på småbildsskärm


Sommar, sommar, sommar... Hur det ser ut hos alla andra kan man se hos Fototriss

Semester är ett under(bart)skattat fenomen...

1 (en) vecka av årets semester är i stort sett förbrukad!!! Såååå skön vecka det har varit! Bara lathet och umgänge har stått på schemat, vila och god mat med god dryck. Så roiigt har det ju också varit att få tillbringa några goa dagar med Lilla O och hennes goa tjejer.



Antagligen kan man vila upp sig riktigt ordentligt på 1 vecka för i dag har energin flödat och jag har hunnit ta en "power-nap" ändå. Troligen därför jag fortfarande är i vertikalläge utan minsta längtan till bädden?

Vi har i dag i alla fall gjort mer på ett par timmar än vad vi gjort på en hel vecka hittills... :

Ut med Leya på långpromenad, piskat mattor, sopat, dammsugit, skurat golv, klippt gräs, handlat, shopat på stan, lunchat, , solat, tvättat (3 maskiner), stekt ägg till morgonens strandmackor, skalat potatis, planterat kryddor och tomater, grillat och umgåtts med vänner.

Kanske dags att sova nu?!?!?

After Beach Tylösand

Årets första After Beach på Solgården i Tylösand upplevdes i går eftermiddag i strålande sol och med det riktigt bra bandet Vi3 som artister. Trots att det inte var lika mycket publik som när DuoJag uppträder var stämningen riktigt bra och vi njöt i fulla drag Jag, Peter och "brudarna"...


Vi3 har intagit scenen


Njutning...


Våra semesterflickor njuter också...


Nära till vätska i värmen...


Mer sånt här blir det i sommar!  <---Ett klick till Tylösand

Himlen är blå!

En liten titt ut genom takluckan...

Fototriss - Avvikande

Veckans Fototriss efterfrågar avvikande?! Här avviker jag verkligen från det vardagliga...



Fler avvikelser hos Fototriss


Semesterpuss



I morgon åker vi till vårt semesterparadis och vem vet - kanske vi inte lämnar detta på 5 veckor!?!?! Naturligtvis kom det förbi en liten mage för att pussa hejdå. Med magen följde så klart Karin och Macke. Vi ses ju säkert under 5-veckorsperioden men lite semesterkramande är självklart - så klart!


Semesterpresent á la Thomas Sabo

Kom hem från jobbet i dag med det där årliga pirret i magen, ni vet det man bara känner just den dagen man går på årets SEMESTER!!!

Mannen överraskar mig ganska snart med en "Semester-Present"! Så överraskad jag blev. Så glad jag blev. Så rörd jag blev.

Ett P á la Thomas Sabo att fylla mitt armband med. P = min Peter...

RSS 2.0