Fototriss - Kärt, Tryggt, Varmt

Veckans utmaning i Fototriss kan väl inte vara så svår i ett Kärt, Varmt och Tryggt hem som vårt??? Men hitta bilder som passar är en annan utmaning - särskilt om man sitter med en liten minilaptop i semesterparadiset.

Detta är för stunden - och för evigt - min kärlek, värme och trygghet.
Mer värme och kärlek hittar man hos www.fototriss.blogspot.com

Kustbränna väntar

Japp!!! I morgon åker vi ner till de salta vindarna igen - precis lagom till helgens väntade KANON-väder. Nu blir det till att njuta i fulla drag igen med hav, sol, avkoppling, god mat, slapp, utevistelse, promenader, strand, sol, sol, sol, sol och värme!!!

Så här inleder vi helgen...

Pinuppor à la Via Dolorosa

Det är ganska inne att få en pinuppa tatuerad och här är ett par av Markus vackra damer.Fler alster från Via Dolorosa kan man se på www.gaddad.se

Den långa helgen som gick så fort...

Hade med minidatorn och trådlösheten ner till kusten i helgen men förbindelsen var inte hela tiden på topp så här kommer lite bilder från det som var...

Mycket grill o pyssel kring det...
Grillade bananer med choklad - noga med folieinlindandet...Härliga havsutsikter...
Matlagning i förtältet... (här färsfoccacia på gång)
Lite jobb med disk...... o lite mys med granngrabbarna Bus...

Veckans fototriss - Spetsigt

Fototriss - veckans tema är spetsigt och här spetsar Leya öronen i Västkustvinden. Dagsfärska bilder från hundbadet i Halmstad.Och det spetsar jag med ett spetsglas... (så heter faktiskt egentligen snapsglas)


Fler spetsar hittas hos Fototriss

Himmelsfärd med ny betydelse

I kväll har vi varit bortbjudna på grillkväll. På grillen hade lagts oxfilé inköpt på Olsons i Lekeryd - rakt över disk!!! Vi ville gärna stå för tillbehören som blev rotsaksgratäng, pepparsås, bearnaissås och mumsig sallad. Före maten bottnade vi med grillat bröd toppat med ädel grönmögelost och Västerbottenskivor. Detta smältmöra kött och lagom mjuka rotsaker skölde vi ner med lagom termpererat rödvin. Nu väntas kaffe och foliegrillade bananer med choklad.

Efter denna gormetiska upplevelse var vi tvungna att aktivera oss så vi körde igång en kubbtävling - killar mot tjejer -  där naturligtvis tjejerna vann överlägset.

Ja jösses vad jobbigt livet kan te sig...

Tyvärr går inte bilder att laddas upp - seg kontakt med omvärlden?

Förstfödd för 26 år sedan

GRATTIS till min Karin som blir 26 år i dag.


Tänk att det känns nästan som i går när jag höll min lilla flicka i famnen för första gången men det är faktiskt 26 år sedan. Det lilla knytet som fick ligga på mitt bröst när jag väl vaknade till efter narkos och kejsarsnitt är ju faktiskt en vuxen kvinna och inte en liten marsipanbebis längre. Det är nog ändå så att hur lång tid det än går och hur gamla barnen än blir så är första mötet med sitt eget barn det möte som alltid är det starkaste hela livet och det som man minns extra mycket på födelsedagen.

I dag har vi firat våran Karin i hennes och Mackes fina nya lägenhet, vi blev bjudna på god hemgjord vegetarisk smörgåstårta och efter det kaffe med en smarrig rabarberpaj och vaniljsås.

Bilden är lånad från http://www.camilleallen.com/

Glädjande på Eniro

Eniro

Av en slump hittade jag det här på Eniro i dag. På Eniros Gula Sidor kan man gå in och lämna omdömen och kommentarer om företag. Detta är några omdömen om MIN arbetsplats! SKITKUL att läsa men så är det också världens bästa arbetsplats.

Nedan är kopierat och klistrat från www.eniro.se - Gula sidorna - vårt nummer i sökfältet

Mayamottagningen

Tel 036 - 16 01 10, Ö. Storg. 8, 550 02 JÖNKÖPING · Visa på karta

medelbetyg 5.00 7 omdömen

Berätta vad du tycker Dåligt Mindre bra Det är ok Mycket bra UtmärktSkriv ditt omdöme

Skriv ditt omdöme

Berätta vad du tycker

Tipsa en vän


Vår andra familj

omdöme 5 2009-02-02

Vi har varit ofrivilligt barnlösa i snart 14 år! Utan Folke och hans underbara medhjälpare hade vi aldrig orkat oss igenom allt vad barnlöshet innebär. Man tänker inte ens på att man går hos en gynekolog när man är där! De är helt enkelt bäst!

Världens bästa!

omdöme 5 2009-01-12

Den bästa gynekolog jag någonsin gått till. Jag har aldrig känt mig så avslappnad under ett gynbesök tidigare.. Han är oerhört kunnig och man blir alltid så bra bemött, både av honom och av hans sköterskor. Synd att han ska gå i pension nu dock. =(

Naturlig och trygg

omdöme 5 2008-08-19 Monica

Underbar läkare och framförallt otroligt mänsklig. God lyssnare med glimten i ögat. Känns tryggt med en sådan läkare med stor kunskap och som kan förmedla den. En kanonläkare!

Trygg och handlingskraftig

omdöme 5 2008-03-25 L

Man känner sig alltid trodd och får hjälp av en handlingskraftig läkare som vill hjälpa sina patienter. Sköterskorna är också jättebra. Vi togs på största allvar med vår barnlöshet och fick hjälp direkt, utan att behöva höra att man måste vänta en viss tid tills man kan påbörja en utredning. Första barnet är friskt och mår bra, andra är på väg.

Absolut bäst!

omdöme 5 2007-10-15

Det finns ingen goare och bättre gynekolog och även hans medarbetare är kanon! Man är alltid välkommen dit. Värt ett besök =)

KOMPETENS OCH TRYGGHET

omdöme 5 2007-03-30

MYCKET DUKTIG LÄKARE MED STOR KOMPETENS. MAN KÄNNER SIG TRYGG OCH LUGN

tryggt och säkert

omdöme 5 2007-03-26

En underbar och mycket duktig läkare med lång erfarenhet. Det känns tryggt att gå till denna manliga gynekolog


Fototriss - Baksidor

Har varit vid kusten hela helgen och är nyss hemkommen. Har inte hittat några dagsaktuella baksidor men tycker nog att dessa foton från i vintras med bak på Landhs konditori tillsammans med glada vänner är nog så aktuellt som BAK-sida. Resultatet att ta med sig hem är ju verkligen inget att baktala, det passar perfekt till dåtidens kommande julkalas.Fler baksidor i blandade varianter hittar ni hos FOTOTRISS

Att bjuda in sommarenNu kan vi njuta efter allt slit för ett par veckor sedan. Vi har landat i paradisvagnen och inleder helgen med färskpotatis, sill, gräslök, kavring, Västerbottenost och till det kall öl och iskall nubbe.

Välkommen SOMMAR!!!

Maja - en hundängel


Leyas absolut största favorit, mentor och förebild har lämnat för att komma till hundhimlen. Ett riktigt sorgligt besked fick vi nu i kväll. Maja som verkligen har varit den fostrande här i grannskapet, den som Leya har känt på "mils avstånd" om hon har varit ute, hon som med sin ålder (14 år) på ett värdigt sätt redan från början visade Leya hur man ska uppföra sig i hundvärlden har fått somna in. Det var inte kompisen man busade stormande med men det var tiken man beundrade och respekterade. Även om Maja var mer intresserad av min ficka med godis så gjorde Leya allt för att behaga och få igång henne för åtminstone lite bus. Det är tomt för Majas matte och husse men även vi kommer sakna denna underbara vallhund.

Det är lite förundrande för jag tror verkligen att Leya förstår vad som har hänt. När Majas matte och husse kom fram till oss med beskedet: "Leya! Maja har lämnat oss nu", ryggade Leya och ville inte alls kännas vid dem. Det var precis som hon förstod vad de sa och visade med sitt kroppsspråk att hon tyckte att de hade tagit ifrån henne sin själsfrände. Kanske inbillning från mig men kanske hon känner och förstår precis vad som har hänt...

Små läbbiga varelser och andra faror...

Det finns fler faror än de otäcka fästingarna som hotar nu när den bästa av årstider är här. Detta kan man läsa om i dagens Expressen. Klicka på utdraget nedan för att läsa hela artikeln. Vi måste tänka på våra kära husdjur och vara rädda om dem, de är ju minst lika känsliga som vi är.

 
SOLEN SKINER OCH ALLA VILL VARA UTE - även våra fyrfota vänner. Men med mer utomhuslekar ökar också riskerna att drabbas av olika åkommor. Veterinär Jonas Eriksson, på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg, har listat några av farorna som kan drabba ditt husdjur i sommar.


Fästingar - äckliga små kryp

Blodstinn fästinghona.

Detta blodfyllda lilla monster är i dessa tider högaktuell. Snyltgäster är dom och dessutom kan dom ge både oss människor och våra husdjur hemska sjukdomar. Klicka på bilden och läs hur du kan skydda dig eller behandla dig om du blir angripen.


Parning
Här ett par snuskhumrar som vill att dom ska bli fler!!!

Fototriss - Fåglar

Det finns bara en fågelart - falken! Här gestaltade som systrarna Falk...


Fler fåglar hos Fototriss

Efter en natt på LejondalNyvaken!
Vaknar upp i mitt lilla rum, öppnar altandörren och möts av solen innan en utlovad fantastisk frukost väntar som förberedelse för dagens föreläsningar. En riktigt bra början på en ledig jobbdag hittills...

Gårdagen var lång med förmiddagsinventering på mottagningen, resa till Stockholm, incheckning på Lejondals Slott, kvällsföreläsning och sen middag. Resan gick bra med räkmackestopp i Nyköping där vi också kunde frossa bland 600 sorters godis för att stoppa några sorter i egen påse. Framme i Bro var det incheckning på Lejondas Slott, boende i Annexet i ett fint litet rum med egen altan. Kvällsföreläsningen av Christian Munthe väckte många tankeställningar, det är väldigt mycket etiska funderingar inom reproduktionsmedicin - hur mycket ska vi tillåta oss att välja inom IVF-tekniken, vilka famijevariationer ska få bildas, vilka barn ska få tillåtelse att födas, m.m.

Efter detta lärande bjöds det på 4-rättersmiddag med goda viner, en utsökt måltid:
1. Terrine på rödtunga och skaldjur med hummerrouille
2. Rosmarinmarinerad lammrostbiff med fårostcreme, lammsky samt potatis/jordärtskocksterrine
3. Brieost med tryffelbönor och lönnsirap
4. Tiramisu med körsbärs- och vaniljsorbet
Efter det kaffebuffé. 

En liten "glutt" på morgonens själsliga skafferi...

Medicinsk etik - Lejondals Slott

I morgon åker jag på kurs, tror det blir intressant då det handlar om etiskt tänkande vid mötet med infertila par. Fertilitetsutredningar är en stor del av min arbetssituation och det är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat. Etiskt tänkande kring detta är svårt då det är väldigt luddigt vad som är god moral och etik kontra fel etiskt tänkande. Kursen är förlagd på Lejondals Slott, Bro, Stockholm vilket ska vara en alldeles förträfflig kursanläggning så det ska bli trevligt. Dessutom tror jag det blir bra föreläsningar av framgångsrika personer inom området.

Här ska vi bo, äta och förkovra oss
 Klicka på bilden om du vill veta mer om Lejondals Slott...

Inför kursen har vi fått i uppgift att läsa P C Jersilds "Medicinsk etik i fickformat". En lättläst, läsvärd text som har mycket att lära många... Den börjar så här:

"LIKT TJUREN FERDINAND TYCKTE MÄSTAREN OM att tillbringa sina eftermiddagar under en ek.
Där dåsade han i sin fällstol med hatten

nerdragen över pannan och glasögona vilande på magen. Stundtals

slumrade han till, stundtals försökte han koncentrera sig på något

problem. Men det gick dåligt. Det var mest det gamla vanliga

tankeskräpet som lade sig över hjärnan: gamla oförrätter, imaginära

samtal med vänner som inte längre fanns i livet, repliker som han

kommit på långt efter det att kontrahenten gått där ifrån, och så

förstås döden. Döden som kronologiskt sett kom allt närmare men

som samtidigt kändes allt likgiltigare, åtminstone vissa dagar. Enda

skälet till att han stod ut med detta slitna tankegods var att han då

slapp att tänka på sin älskade hund Plato, som strax innan blivit

överkörd.

För att dryga ut sin pension brukade Mästaren ta emot en och

annan privatelev. Men han var trött på att undervisa, inte minst för att

han med åren blivit allt mindre säker på vad han egentligen tyckte.

Han kände sig uttjatad och på väg att bli cynisk. Redan som ung hade

han tvivlat på att livet egentligen hade någon mening, men av ren

nyfikenhet hade han ändå velat utforska livet. Nu hade han forskat

färdigt. Hade det varit värt all möda? Han tvivlade på det. Rent

förnuftsmässigt var det knappast någon vinst att leva, eftersom det

alltid slutade med en förlust, döden. Ändå hade han då och då överväldigas

av stark livskänsla, en obändig glädje över det enkla faktum

att han fanns till. Men efter Platos död vägrade livskänslan att infinna

sig. Återstod bara att vänta på slutet."

Vill man läsa hela är den gratis att ladda ner - Medicinsk Etik i fickformat


Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag.

Riktigt kul med dagens tema eftersom jag är på en plats där det fotas mycket (se även tidigare inlägg...). Här är det sommarens paradis som så småningom gäller. Vill man veta hur andra har haft i dag kan man kika in på FOTOTRISSEN-.-


En riktig biff att leka med


Förra sommaren stötte vi på ett ungt par som planerade att skaffa en Rhodesian Ridgeback. Vi var ute tillsammans i skogen, dom var här och kelade med Leya och frågade massor om rasen. I dag när jag var vid disken dök en underbar 5-månadershane upp utanför tillsammans med tidigare nämnt par. Dom har nu skaffat sig en underbar Nixon och till förebild har dom så klart Leya. Det var riktigt roligt att se hundarna tillsammans idag. Leya som borde vara lite mamma är dock lika mild och timid som alltid, tillåter ALLT och försöker bara gå undan när hon tycker det är nog. Hon imponerar stort genom sitt sätt att vara men visar ändå vem som är starkast när hon gör en och annan rusning runt eget revir.


Här sitter jag...

Oj vad vi har slitit i dag. Men nu är vagnen ren, mattan är på plats på golvet utanför vagnen, förtältet är rest, nya möblerna är motnerade, jag och Leya har gått ett par långa promenader, Peter har varit och handlat, kylen är igång för att kyla mat & dryck och grillen har varit igång för att mätta våra magar. Hur känner man sig då???

Svar: NÖJD!

RSS 2.0