Fyfan för dessa JÄVLA smällare och raketer!!!


Hur kul är det att fira Nyår när man vet att man har en hund som i flera dygn nu inte ens vill gå utanför dörren??? Som tur är har vi vänner som tycker det är helt ok att sitta med nedrullade persienner och umgås med god mat och god dryck utan att behöva gå ut och göra slut på tusentals kronor genom att skjuta upp sekundersverk.

Hur kan man vara så korkad att man betalar för detta i och för sig vackra skådespel men som ändå bara är just för stunden men ändå får så många individer att må så dåligt?

Jönköpings Kommun har i alla fall tagit ett viktigt beslut att lägga förslag på raketförbud (i och för sig inte totalt utan med tillåtelse några timmar nyårsaftnar), ett förslag som jag verkligen hoppas går igenom.

Gör nu Din insats och gå med i Smällarupproret!!!


Klicka på bilderna för att få mer förståelse för vad det innebär med smällandet.

Välbehövligt jobb


Känner mig ganska duktig efter att ha rensat 3 stora byrålådor med gamla kläder. Tänka sig att 4 välfyllda bärkassar åker till bättre behövande i morgon. Hittade kläder som jag inte har använt på 5 år!!! Varför sparar man på gammal skit för när andra kanske tycker det är finfint???

Vilken hjälporganisation ska få förmedla paltorna till bäst behövande??? 


(Nedan kopierat från sida man når om man klickar på länken...)

Klädinsamling 

Att skänka kläder till en klädinsamling är ett bra sätt att ta tillvara på de kläder som blivit för små eller du helt enkelt har tröttnat på. I Sverige finns flera olika ideella organisationer som driver klädinsamlingar.

  • Myrorna (drivs av Frälsningsarmén)
  • Röda korset
  • Humana Sverige (Tidigare UFF)
  • Praktisk Solidaritet
  • Emmaus Björkå / Emmaus International
  • PMU Interlife (drivs av Pingstkyrkan)
  • Erikshjälpen

Visste du att:

  • Sverige samlar ihop över 25.000 ton kläder och skor i olika klädinsamlingar per år
  • Det finns mellan 3000-4000 insamlingsboxar runt om  Sverige

Välfärdsproblem

Läser lite inlägg här och statusinlägg på Facebook, ser då på flera ställen kommentarer som:

Fy vad mätt jag är!
Nu har jag ätit så jag mår illa!
Måste göra plats för mer mat, har ätit alldelels för mycket redan egentligen!
Usch vad jag har stoppat i mig!

Men vad är detta??? Ät mindre då och tänk istället:

Jag har fått äta mig mätt i dag igen!


Jag är söt!


Eller så VAR jag åtminstone ganska söt - tycker jag själv i alla fall!!! Hur många år sedan detta är är väl mindre roligt att inse men roligt var det att få det gamla kortet som ett litet inslaget extrapaket på Lille-Julafton.

Tomten har varit här...

Nu är det dags för sängen. Har precis sagt på återseende till Tomten som varit här för att gömma Julaftonsmorgonens paket till mina "små" flickor som nu alla ligger och sover (eller rävsover) inför kommande morgons letande.

Det är ju för roligt - minsta är 18 år fyllda men fortfarande ska "Tomten" gömma paket till dem för att leta reda på när det är dags att stiga upp för Julaftonsmorgon. Då vankas också Tomte-frukost och i år blir det tidigt eftersom Tilda ska jobba några timmar innan Julafton i år firas i Mariebo hos Jonas och Renata med resten av släkten.

I går var det lilla "Lille-Julafton" och i dag har det varit "Lille-Julafton" med alla flickor tillsammans med mormor och morfar. God mat, gott dricka och mys har det så klart varit. Fina paket har vi fått alla och jag vet att alla är nöjda med det vi hittills har fått uppleva.

Nu återstår den STORA dagen - vad nu det kan innebära när man redan har fått allt man har att önska.


Fototriss - Tillsammans

Firande av liten Lille-Julafton - 2 dagar före JULAFTON - innebär paketöppning för 3 systrar TILLSAMMANS.

Hittade verkligen Årets Roliga Present: En ask, i asken en burk, i burken en mussla och i musslan... tadam... en PÄRLA - till det ett smycke att sätta pärlan i!!!

Förutom en underbar kväll tillsammans gav detta en rolig stund tillsammans att öppna, hitta, undersöka och förundras - just TILLSAMMANS...

För fler TILLSAMMANSBILDER hos Fototriss kan man klicka på meningen här... <----

ps. I varje mussla fanns en underbar pärla i färger från ljust guldgul till pärlemorskiftande rosa... ds.

Julstämning


Kanske, kanske att stämningen infinner sig framåt aftonen... Nu är köttbullarna stekta, Janson står i ugnen, grönkålen är stuvad och skinkan ska alldeles strax griljeras. I kväll kommer ALLA mina goa ungar hit för att provsmaka julens läckerheter och klä granen. De vi inte får träffa mer före julafton ska bli förärade med årets julklapp. I morgon ska vi dessutom hem till mormor och morfar för att äta det godaste av god julmat man kan tänka sig.

Nu måste väl ändå julefriden infinna sig? Tomten kanske kommer även i år? Det är ändå ganska trevligt eftersom man får en hel del tillfällen att umgås med sina nära och kära.

Årets julkort från mig...

Nu i pysslandets tider får man bjuda på sig själv en smula...
Send your own ElfYourself eCards

God Jul!!!

Bort gammalt guld - in med nya smycken, t.ex. Thomas Sabo


Önskar mig ett Thomas Sabo-arband i julklapp. Tycker dom är fina, tycker det är roligt med idén med personliga berlocker. Om man ska bära sådana smycken kan man ju inte gå omkring i gamla bismarklänkar i guld utan man måste byta ut det man har. Gick därför i förmiddags till en av stans trevligaste smyckesaffärer, Moderna Smycken, för att utnyttja julklappen från chefen - ett presentkort att använda hos just Moderna Smycken. En ring à la Thomas Sabo blev det...

God Jul till mig och tack Bosse!!!


Tider förändras...

Det kan vara ganska facinerande att uppleva hur livet förändras över tid. Just nu är vi inne i en ny stor förändringsfas - vi blir fler och fler inom våra olika familjegrupperingar. Med detta följer ju så klart nya traditioner.
De som var självklara JulAftonsVänner har nu traskat vidare i sina nya konstellationer och så även vi så klart. Men jag tycker ändå att man ska vårda det man har och det tycker även dessa nära och kära.

Förra året bjöd kusin Lena och Janne in på sopplunch ett par dagar före jul och i år följde vi upp detta med att bjuda in på just sopplunch i eftermiddags.

Anspråkslöst träffades vi 13:00 för glögg, pepparkakor och ädelost följt av fisksoppa och vitt vin för att avsluta med pepparkakschesecake, hallonspegel, färska hallon, pepparkaksgrädde och kaffe.

TREVLIGT som vanligt hade vi jag, Peter, Mats, Pia, Janne, Lena och moster Ulla!

Konstigt att man aldrig får fram kameran innan alla tallrikar är länsade...

Ljuvliga juliga ledighet

Känns inte alls jobbigt att vakna i dag när man vet att 17 dagars ledighet hägrar. Dessutom avrundar vi årets arbete med jullunch på Restaurang Hemma. Eller jullunch kanske är lite underdrift - vad sägs om jultallrik(ar), närmare bestämt 6 st...

- Glögg med ädelostpepparkaka
- Silltallrik med två sorters lax och löjrom
- Kallskuret (julskinka, korv etc)
- Prinskorv, revben, köttbullar samt Jansons Frestelse
- Kalkonbröst med murkelsås och julgarnityr
- Ostkaka med hjortronsylt och chokladbrownie med pepparkaksglassTur för mig att jag inte har så långt när jag ska rulla hem!

Yoga är värre än joggaI kväll har jag och Kakan provat något nytt för oss - YOGA.

Vi har nog inte gått igenom ens en bråkdel av ovan ställningar under denna första nybörjarövning men jag känner redan att kroppen i morgon inte är i mjukaste form. Undrar om man kan känna träningsvärk i fingrarna???

Ganska otroligt att det är så jobbigt med övningar som man inte tycker att man gör stora ansträngningar egentligen för att utföra - mer än i så fall mitt fall att hitta rätt kroppsdelar att placera på rätt plats då!?!?!?

Om jag över huvud taget reser mig upp i morgon tror jag nog ändå att det kan vara ett bra alternativ för mig att hålla kropp och sinne i god form. Men jag lovar inget än...

Alladin är god även nästa år!


Omröstningen gällande vilken pralin som ska lämna plats till nästa års nyhet i Alladin-asken är avgjord. Jag var näst intill övertygad att en av mina egna favoriter skulle få stryka på foten - men hör och häpna!!! KÖRSBÄRSLIKÖR fick flest röster som favorit!?!?!?! Jag tror inte jag känner en enda mer än jag själv som tycker det är en av de godaste i asken, näst efter Trillingnöt möjligen. Ägglikör är den pralin som får lämna plats för en nygammal goding med anor från 1939 tydligen.

Det får nog bli en ask att fira med...

(Läs om omröstningen och lite allmänt om Alladin genom att klicka på bilden)

Glitter - Lucia är glitter även utan glitter - Fototriss

En verkligen vacker eftermiddag med kröning av Jönköpings Lucia 2009 i Sofiakyrkan får blir veckans Fototriss. Trots tärnor utan glitter i håret är ju Lucia glittrets högtid...


Fler glittrigt hittar du hos FOTOTRISS så klart...

Leya - ornitolog?

En runda runt Rocksjön, över spången, i ett ganska halvgrått förmiddagsljus har vi tagit oss i dag jag och Leya. Hon är alltid intresserad av fåglar under promenader men nu börjar jag undra om hon har ett genuint intresse och tänker sig en framtid som ornitolog...

(fotat med iPhone)

Morgonpromenad

Så här kan det se ut när jag och Leya är ute på våra tidiga morgonrundor (06:00 - 07:00)...

Vy över Vättern (fotat m iPhone)


Gamla Hamnstationen som pepparkakshus (fotat m iPhone)

En söndag som ingen annan söndag - eller en helt vanlig söndag...


I dag har jag inte ens orkat mig på en Fototriss - hade inga bilder i arkiv och inte någon större lust att ta med kameran ut i grårusket. Det är skönt att göra en "Kronblom" och bara slappa en hel söndag!!! Det hade jag aldrig tillåtit mig själv för bara ett litet antal år sedan. Desto mer njuter jag av min ganska nya lathet, tänk vad vi donade med en massa måsten när vi var yngre. En dag som denna har soffan varit min tillflyktsort i stort sett hela dagen - och inte ett uns ens av dåligt samvete...

Nu tar vi nya tag för veckan som kommer!!!

IDOL är avgjort sedan länge

Trion som gör upp om finalplatserna.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Potentiala semifinalister så klart men jag vill ändå se Tove och vinnaren Erik i finalen. Calle gjorde ju så klart en publikfriare idag med Walking in "Stockholm" Memphis. Men ERIK!!! Hur bra är han då???

Har senaste veckorna hoppats på Erik och Tove i final - och så blir det nog, hur bra än Calle var i dag.

Vad tror ni andra???

Hur som - ERIK är ju redan korad som värlsstjärna inte bara av mig. Hoppas han behåller sin ödmjuka stil genom hela sin livslånga karriär!

Längtan...

Det var en härlig dag i går när jag och Leya gick hem från jobbet, solen på nedgående och lite nypande kyla. Vi promenerade längs med Vätterpromenaden och såg ut över sjön. Då längtade vi plötsligt efter sommaren och havet...

RSS 2.0