Pigg, vacker och stolt

God morgon världen!!!

Utmanad

I dag har jag fått min första utmaning, den kommer från Matte :

Plocka fram närmsta bok, slå upp sid 123, leta där fram den femte meningen och publicera därefter de nästkommande tre.

Eftersom jag sitter på jobbet var min närmsta bok "Medicinsk terminologi, Lexikon a-ö":

"continuous negative airway pressure (e.) CNAP, ihållande undertryck över bröstkorgens utsida för att skap aövertryck i luftvägarna, en behandlingsmetod för nyfödda med HMD el. IRDS (se under föregående uppslagsord); jfr coninuous distending pressure (CPD) och coninuous positive airway pressure (CPAP).

continuous positive airway pressure (e.) CPAP, ihållande övertryck i luftvägarna, en behandlingsmetod för nyfödda med HMD el. IRDS (se under continuous distending pressure); jfr coninuous distending pressure (CPD) och coninuous negative airway pressure (CNAP).

contorsio (l. av con-, samman- + torquere, vrida) kontorsion, sträckning el. förvridning av muskel el. lem; jfr distorsio."

Så spännande blev det men får skicka vidare utmaningen till Kattis, Joel, Lakritstokiga Marie och Rexmatte

Övernattning

När tjejerna var små var det mycket med att få sova över hos varandra mellan kompisarna, det var ju alltid roligt och faktiskt aldrig något vi sa nej till. Nu frågar dom inte om "lov" längre utan man vet aldrig vem man kan möta på morgonen - och särskilt gäller det ju så klart på helgerna.

Nu har vi ju inga småbarn längre men en liten hund har fått ta den platsen. Hör o häpna!!! I natt har hon sovit över hos stora lillmatte!!! Självklart har det inte varit några problem, dom känner ju varandra lika väl som vi övriga i familjen känner varandra. Det är ändå lite kul för Karin skämmer bort Leya som hon vore en liten bebis - hon har fått sova i sängen till och med!!! Det får verkligen inte blir några olater här hemma utan är en förmån som bara är tillägnad övernattning hos "storasyster".

Sova med syskon är ju så klart en trygghet...

Bilder på Leya och hennes kullsyskon

Må gott...

Leya mår som bäst när hon får vara med storasyster Karin...

Våran utsikt!!!


Coooolast...


Love har satt på kepa och brillor...

Leyas uteplats

Här vaktar jag!!!


Runt bordet...


I kväll var vi många vid bordet, så kul att umgås med nära och kära...

Vill vara med

Alla får för det mesta vara med men ibland stänger vi in Bellman... Han vill vara med i alla lägen ändå...

Han fick komma ut o vara med oss...

Lite gnäll...

Hmmm, ibland tycker man att det blir lite för mycket... Man önskar att man får vara bara vuxen. Fullt med folk hemma - många som ska äta, fixa sig, färga håret, klippa ny frisyr, baka, laga mat, fråga, snacka, stöka och böka. För det mesta är det ju väldigt roligt men ibland blir man lite trött och önskar att man skulle få vara ensam en stund.

Pappa yttrade häromdagen en väldigt bra lärdom!

Han berättade vad han en gång sa till mamma (antagligen när hon hade knorrat lite över att ALLA alltid skulle vara hemma hos oss).

Han hade sagt:
Passa på att gnälla nu - för snart har du ingen att gnälla på...

Hur sant är det då???  Rösta på 1, 2 eller 3.

1. SANT
2. SANT
3. SANT

Härliga lediga fredag

Vilken tur att jag fick så mycket gjort i går. Vaknade till en strålande fredag och gick en lååååång promenad med Leya och njöt i solen. Vilken lyx!!!

Framförhållning

Oj, jag har redan fixat det mesta av fredagsgörat!!! Ville gärna få det mesta klart i dag då morgondagen ska utnyttjas till långpromenad med Leya och sedan massa fixande tillsammans med mannen. Har fått riktigt mycket gjort i kväll och känner mig nöjd med mig själv. En härlig känsla kan jag lova!!!

Det där låter kanske inte så rättvist i alla öron men är man lyxhustru en dag i veckan så är man...


Viktig världsnyhet!!!

Ett nytt grundämne att tillfoga Mendeljevs grundämnestabell....


Grundämne 115

----

NAMN:
Kvinna

FÖRKORTNING:
K


UPPTÄCKARE:

Adam


ATOMVIKT :

Acceptabel upp till 60 kg men vissa isotoper är kända för att väga mellan 40 och 250 kg.

FÖREKOMST :

Förekommer ymnigt i hela världen

FYSISKA EGENSKAPER :

Börjar koka för ingenting och fryser utan orsak.

TERMISK KÄNSLIGHET:

Skör, särskilt i de inre organen.

MÖJLIGHET TILL UTVIDGNING :

Tilltar med stigande ålder

Upphör vid tryck mot känsliga punkter.

MOLEKYLSTRUKTUR :

Perfekt vid 90/60/90.

Förekommer i USA i den växande formen 60/90/120 och i de nordiska länderna i den platta formen 50/50/50.

KEMISKA EGENSKAPER :

Förenar sig gärna med guld, silver, platina och andra ädla metaller.

Suger upp stora mängder dyrbara substanser.

Kan explodera plötsligt och utan förvarning.

Ej vätskelöslig men uppvisar en stegrad aktivitet vid indränkning i alkohol.

Reaktionsmönstret varierar efter tidpunkt på dygnet.
Stor fallenhet för växlingar i humör och svartsjuka.

VANLIGT ANVÄNDNINGSOMRÅDE :

Mycket dekorativ, framförallt i sportbilar.

Stark rengöringsförmåga.

Effektiv hjälp till vila och avslappning.

TEST :

Växlar till grön färg om hon placeras bredvid ett exemplar av bättre kvalitet.

VARNINGSTEXT :

Mycket farlig om hon sätts i händerna på sådana som inte är experter.

Det är olagligt att inneha mer än ett exemplar men det är möjligt att förfoga över flera på olika platser under förutsättning att exemplaren inte kommer i kontakt med varandra.

(explosionsrisk)


VARNING :

Några forskare i Sydamerika har upptäckt ett sätt att framställa dem på konstgjord väg. De presenteras vanligen under märkena TRAVELO eller DRAG QUEEN.

Använd endast originalprodukten.


Karin 25 år i dag!!!


Så gammal redan?

I morgon fyller Karin 25 år. Inte kan väl jag vara så gammal så jag har så vuxna barn??? I dag var vi i alla fall bjudna på söndagsmiddag hos mormor och morfar. Här får Morfar krama om sitt äldsta barnbarn - han är så go och tycker så mycket om oss alla!!!

I morgon firar vi Karin hemma hos henne i hennes nya tillfälliga lya.

Vackrare än vacker

Såååå fin hon är min Leya!!!

Över gränserna

Om du är kompis med mig så får du smaka på min mat... Helt otroligt vilka kompisar dom har blivit Leya och Bellman!


Tur man har det man har

TACK snälla dotter Olivia som har fixat en ny header åt mig. Extra tacksam är jag eftersom jag vet att hon inte ens har orkat fixa med sin egna sida... PUSS du är bäst!!!

Ajajaj

När Matilda fyllde 18 år fick hon en tatuering i present. Nu drygt 1 år senare har hon bestämt sig för vad hon vill ha och i eftermiddags var det dags.

Lite enkelt kan man väl använda ett gammalt ordspråk - SKA MAN VARA FIN FÅR MAN LIDA PIN!


Några timmar senare är tatueringen bra mycket större och nästan färdig. Helt färdig är också Matilda, hon hade nog inte föreställt sig den smära det innebär när man tatuerar över höftben och revben. Men... nu är det bara resten kvar och bilder kommer... Macke är i alla fall den bästa av de bästa!!!

Gödsel under skorna - eller flitig målmedvetenhet!?!?

Karin och Macke kom ju hem för 1 månad sedan och det var ju sååå roligt att få hem dom igen. När dom kom hem hade dom ingenstans att bo - jo det hade dom ju för dom hade ju oss och Mackes familj. Sin egen lägenhet har dom uthyrd till sista september eftersom dom hade planerat resandet lite längre.

Vi har samsats om platsen här hemma utan problem men självklart måste man efter 7 år hemifrån tillsammans med sambo ha något eget krypin. Som alla vet så är det inte precis busenkelt att hitta boende i dag.

Men hör och häpna!!! I dag - pang bom - fick dom nyckel direkt och en jättetrevlig lägenhet tillfälligt till 1:a oktober. Två rum och kök, balkong, tillgång till trädgård, delvis möblerad och inredd samt inflytt pronto!!! Dom måste vara födda med gödsel under skorna!!! Denna lägenhet belägen i Jönköping istället som för som nu i Huskvarna hade varit det största framvaskade guldkornet i historien. Nu kan man i alla fall jämföra det med en hyfsad klump från Sala Silvergruva.

Skönt för dom att få komma till ro för sig själva i sitt egna, även om det bara är en tillfällig bas att utgå från. Dom behöver verkligen all kraft när dom jobbar så hårt med sin snart invigningsklara studio för tatuering och piercing. Förr än dom anar är dom tillbaka i sitt egna riktiga krypin som dom hyr ut i andra hand till sista september - och då är nog deras verksamhet också igång.

Det är inte bara gödsel under skorna dom har - dom är otroligt målmedvetna och flitiga för att kunna förverkliga en dröm!!!

Hänryckta

Vilken underbar Pingst-helg det har varit. Total avkoppling fredag, lördag och söndag. Solen har lyst från klarblå himmel och Vilshärad har visat sig från sin absolut bästa sida. Det har varit slapp i solen, läsning, korsordslösning, ätande, drickande, hundpromenader och bara minimalt med sådana måsten som disk och matlagning. Grillning så klart och god mat tillsammans med trevliga vänner. Peter har hjälpt till en hel del med att få Peters och Petras förtält beboeligt. Bröderna bus har varit med - dom är riktiga godingar dom. Fick lite värme under filten före maten eftersom dom hade varit och tagit årets första dopp i havet. Leya har njutit hon också av frihet och utevistelse många timmar.
Bröderna bus värmer sig under filtenSläpkärra som avlastningsbord...

Det enda smolket i bägaren är att även mygg och knott älskar mig så jag helst skulle klä mig i burka...

Blått = flott?

Nu är det åtminstone liknande färg på det mesta... Inte så vackert men nu ska jag läsa mig till resten. Snart sticker vi till Västkusten och då slipper jag se eländet under ett par dygn i alla fall!

Grönt är inte alltid skönt

Hur ända in i... får jag bort den fula gröna markeringen över rubrikerna??? Uuuurk!!!

Attan också!

Har lyckats försnilla hela min design... Det här var ju inte vackert!


Flyttkort

Nu har jag också flyttat till nya portalen... Ser lite annorlunda ut men fungerar i stort sett precis som innan. Trög som jag är fattade jag först inte varför jag inte kom in men det har löst sig nu. Tänk att behöva lära sig en ny adress.

Solens skådespel

Solnedgången i går kväll var nog något av det finaste vi har sett. Tyvärr lyckades vi inte fånga skådespelet. Det var som ett brinnande eldklot låg mitt i skogen - stort som jag vet inte vad...
image751


Avkoppling

Det blir mycket avkoppling när man åker ner till vagnen. Det är så skönt att komma dit och bara vara - slappa, sola, promenera och bara njuta av tillvaron - inga måsten utan som sagt bara vara...
image748image749

Jobb, jobb, jobb

Många får jobba hårt för att kunna följa säkerhetsföreskrifter enligt Räddningstjänst. Som alla vet ska det vara 4 meter mellan vagnarna. Tack och lov behöver vi inte flytta vår vagn - den är så gammal så den är oflyttbar, har nog stått där den står i allt för många år för att över huvud taget hålla för en dragning i kroken. Ner som ett skott kom i alla fall Jimmy med kompisen Janne för att flytta på golv och vagn. 

Då kan man ju inte annat än att bjuda på lite mat... Torskgratäng à la Peter & Marie blev det.
image747

Kalla henne Marta!

Leya älskar att spela fotboll och lite av det fick hon träna på i Halmstad i helgen...
image745image746

Säsongsstart

Precis hemkommen från Bengans i Halmstad. Härligt att känna att sommarsäsongen är på gång i alla fall. En del regn men även en hel del sol har helgen bjudit på...

RSS 2.0