Torka

Torrt som i en öken är det här just nu - inspirationen låter vänta på sig. Häng kvar och håll ut, snart spirar och gror det igen.

Förväntat fenomen?


Det är lustigt att man varje år inför semestern på något konstigt sätt går in i en pirrighet och förväntan, man får kämpa stenhårt för att inte varva ner alldeles för tidigt på sitt jobb. Egentligen kan det vara som mest att göra just inför lång ledighet men ändå går liksom kroppen ner på en konstig sparlåga. Jag tror att det här är generellt för de flesta av oss och det är nog ett mentalt sätt att förbereda sig för den kommande välbehövliga ledigheten och totala avkopplingen.

Tänk bara om någon på torsdag nästa vecka säger:
-Marie! Du måste tyvärr jobba i morgon fredag samt även måndag och tisdag nästa vecka, du får hur många miljarder du vill men du måste göra det här...

Då vill jag inte ha en enda krona utan jag sätter mig och skriker som en bebis: JAG VÄGRAR!!!!

Sju flickor under kudden...


Att ha sju flickor under kudden Midsommarnatten var precis vad Peter och Fredric hade. Inte precis under kudden kanske men dom fick i alla fall samsas med sju flickor på några futtiga kvadratmeter hela Midsommarhelgen - från torsdag till söndag. Även om dom grabbsuckade lite emellanåt så vet jag faktiskt att dom njöt i stora drag!!!

Vi har verkligen haft en oförglömlig tillvaro tillsammans - Jag och Peter, Matilda och Fredric och Olivia sovande i husvagnen. Hanna, Annie, Mimmi och Elin sussande i förtältet. Det lilla vi har sovit vill säga. Det har varit mycket mat, festande, sminkande, hårfixande, mer mat, smågrodornadansande, skrattande, korsordslösande, grillande, äggstekande, diskande, mer ätande, plockande, bäddande, solande, umgående, skönsjungande, gitarrspelande, mysande, kramande... o.s.v. m.m. etc.

Jag vet egentligen inte hur jag ska kunna beskriva denna otroliga tillvaro på ett tillfredsställande sätt?!?!? Vi har haft det så roligt och trevligt. När vi alla 9 + hund satt en stund utanför vagnen i lördags med solen lysande och alla mådde så gott man bara kan tänkte jag: Fy fasen vad lycklig jag är som får ha denna förmån att få umgås med så här många goa "ungar".


Stora teknikproblem för Swedbank


Fick tidigare i kväll telefonsamtal från M o F som då sitter några kilometer från campingen med totalpunktering (däckhaveri) - mitt på E4:an och utan reservdäck. Det enda som finns att göra är ju att ringa Bergningskåren. Enda kruxet med det är att det kostar ett antal sköna tusenlappar och det fanns inte tillgängligt just då på deras konton. Här hemma börjar vi då fixa med detta genom att "smidigt"girera över pengar via Internetbanken... men vad händer då??? Jo "STORA TEKNIKPROBLEM MED SWEDBANK".  <-----klicka gärna och läs om eländet i Expressen...

Dessutom sitter M o F med den tjurigaste av alla tjuriga bärgare man kan hitta söder om nordpolen, berättar ilsket hur många gånger han minsann har blivit blåst och löser vi inte det här med kontantbetalning senast i morgon så skickar han MC-gänget på oss - ooooops!

Självklart löser vi det här så snart tekniken är igång igen men visst är det höjden av otur att drabbas av två katastrofer samma dag?!?!?

Stenladdar var ordet!


Förra årets Midsommaraftons eftermiddag (alla vill inte vara med på bild)...


Tisdag kväll - bara 2 dagar kvar till MIDSOMMAR-firandets start! Torsdag eftermiddag åker vi västerut för sill, färskpotatis, köttbullar, gräslök, ägghalvor, gräddfil, kall öl, iskall nubbe, jordgubbar, grill, midsommarkransar, små grodorna, husvagn, förtält, umgänge, nattamackor, skönsång, skratt, stoj, stök och mys...

Ser verkligen fram emot helgen, även om vädret inte riktigt vet hur det ska bestämma sig. Men vi blir många som kan värma varandra!!! Vi upprepar delvis förra årets firande, snart kan vi kalla det tradition. Med oss får vi 5 härliga 18-åriga tjejer (Olivia och hennes bästa) liksom förra året men i år också ett kärlekspar (Matilda och hennes bäste).

Skiter snart i vad världens simplaste yrkegrupp kommer med för prognoser, det ändras från dag till dag och vi kommer ändå att göra det bästa av hela helgen och stenladdar redan nu - ELLER HUR?


Tiden (åldern) tar ut sin rätt

Liten O med många år kvar till det allra sista sommarlovet...Kan man säga att det är en epok som går i graven när minsta (sista) barnet precis har påbörjat sitt allra sista sommarlov?

Om nästan precis 1 år har vi här hemma vår sista STUDENT-fest! Jag längtar efter det för det är så himla roligt att få uppleva den glädjen. 

Varför längtar man egentligen hela tiden framåt? Det innebär ju bara att när man når till längtan så är man ytterligare lite äldre...

Var är Ida?Vi behöver henne nu - Ida som med sin sång kan locka fram sommaren till oss. Vi önskar ju värme och sol nu, först och främst till veckans sista dagar då alla Jönköpings studerande ska springa ut för sommarlov - för Olivia det allra sista riktiga sommarlovet!!! Sedan önskar vi fint väder hela nästa vecka då Matilda och hennes ♥:a ska tillbringa årets enda semestervecka i vår husvagn på Västkusten. Slutet av den veckan ska vi alla tillsammans fira Midsommar på Bengans - jag, Peter, Matilda och ♥:at, Olivia och hennes 4 kompisar.

Nu måste vi verkligen se till att vi sätter fart på sommaren!!!

Idas sommarvisa


Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön,
och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön.


Jag gör mycket vatten i bäcken, så där så det hoppar och far.
Jag gör fullt med svalor som flyger och myggor som svalorna tar.
Jag gör löven nya på träden och små fågelbon här och där.
Jag gör himlen vacker om kvällen, för jag gör den alldeles skär.


Och smultron det gör jag åt barna, för det tycker jag dom kan få,
och andra små roliga saker som passar när barnen är små.
Och jag gör så roliga ställen, där barnen kan springa omkring,
då blir barna fulla med sommar och bena blir fulla med spring.

Text: Astrid Lindgren / Musik: Georg Riedel


Inget är egentligen svart eller vitt - veckans Fototriss

Svartvita bilder blir alltid (nästan) tilltalande.

Här lite färska bilder från snart överblommade midsommarblomster på Ekhagsberget.

Egentligen är det inget som är svart eller vitt nu när det grönskar...


Mer svart och mer vitt hos FOTOTRISS


Respekt


Vill verkligen gratulera Världens Bästa Jobbarkompis som i dag har slutfört TJEJKLASSIKERN.

Grattis till Anna-Clara som har utfört en prestation värd att beundra.

Kn-lla - Sveriges fulaste ord?

En helg utan Västkusten! Ganska skönt att vara hemma en hel helg men ändå saknar man den totala avkopplingen vid havet. Man saknar också granngrabbarna bus - Tim och Max...

Grabbarna som är lika mycket våra sommarpojkar som Leya är deras sommarhund. Dom som gärna tittar förbi med någon fråga eller kommer upp i knät på kvällarna för att sitta och mysa lite efter en kubturnering. Dom som kommer med små presenter till Leya eller till oss, hundgodis eller fina hjärtansvampar.

Fast nu har jag som idol fått konkurrens av Matilda...

Minst 1 miljon frågor har han Max... Hur ser Kinesiska muren ut? Varför är alla länder olika stora? Sen frågar Matilda honom om det är någon i skolan som inte är så snäll... Ja - Oliver är inte så snäll, säger Max. Varför då, undrar Matilda? Jo han säger fula ord som kn-lla och f-tta (med E)... o det är faktiskt världens fulaste ord - eller i alla fall Sveriges!

Länkad tatuering och piercing - Via DolorosaNu är hemsida till studio Via Dolorosa under uppbyggnad.
Kika in så kan ni se en del av det som kroppar har smyckats med, mer kommer inom kort.
Klicka på bilden ovan eller i min länklista.

Tyvärr förlustI kväll var det dags att äntra Stadsparksvallen för lite fotboll. Vädret på topp så vi var rejält varma efter cykeltur uppför backarna. Tyvärr blev det förlust för Jönköpings Södra mot Landskrona BOIS men det var kul att få se södraiterna ändå. Vi har ju riktigt gammal J-Södratradition i vår familj egentligen. För många år sedan var det Peters morbror som värvade min käre far till laget, 1958 hämtade Göte hem den unge Yngve för spel för "de gröne". Nu över 50 år senare har vi fått en ny södrait i familjen - KUL!!!


Längst upp till vänster min goa pappa Yngve

RSS 2.0