Man ska ha husvagn...

I morgon bär det av för säsongstart. Det är nästan så det pirrar lite i magen. Vi kommer att ha massor att göra men det är bara kära besvär. Vi lämnar Jönköping med fullastad bil och släpkärra till nya husvagnen som redan är på plats i Halmstad.


Planer för helgen...
- Städa ur vagnen
- Plocka in ALLT i vagnen
- Bädda in med nya sängkläder
- Starta upp värmesystemet
- Starta upp vattensystemet
- Starta upp toalettsystemet
- Få igång nya TV:n, box och radio
- Hämta kyl och frys för att sätta igång det
- Fylla kyl och frys
- Sätta upp förtältet
- Lägga in nya förtältsmattan
- Sätta upp gardiner
- Möblera förtälet med nya möblerna
- Slänga gammal skit som inte redan är slängt
- Montera upp nya vindskyddet
- En mängd med annat som kommer dyka upp med tiden
Vi ska handla resten för helgen, grilla, rasta Leya, sola, äta, sova, umgås, fixa och dona...  Och njuuuuuta!!!

Troligen går den här helgen fortare än vi anar men hoppas att det mesta blir gjort. Lite pirr i magen känns som sagt och det är så härligt att få känna det. Längtar!!!

Jubileum av lycka


I dag är det faktiskt 2 år sedan vi hämtade hem detta underbara vidunder, hon blev så mycket mer än vi vågade hoppas på. En underbar varelse som verkligen förgyller vardagen med sitt underbara sätt.

GRATTIS på 20-årsdagen
Till min goa Matilda som blir 20 år i dag!!!

Äntligen fototriss - STEN

Inga nytagna bilder nu heller men väldigt stenigt - veckans tema är sten. Detta fick mina tankar att genast gå till traditionen med lillebror att tillsammans med barnen ha en natt eller två i Borghamn. Borghamn som är kalkstenens paradis kan ju inte passa bättre till just detta tema. Här några steniga bilder från 2007...

Fler stenigheter hittar ni hos mammalediga Helenas FOTOTRISS

Somrig färgpraktPrecis utanför vår lilla uteplats är ett träd planterat. Några få dagar varje år ger det en underbar utsikt med ljuvligt rosa blommande blommor. En dag som denna då dessutom himlen är himelskt blå är det såååå vackert!


Hardwork - vänner även afterwork

En härlig fredag är väl slut nu? Efter tidigare nämnd promenad slutade kvällen efter After Work hemma hos oss. För första gången hade Leya med sig kompis hem - känn själva lyckan att få busa med en kompis hemma i sitt eget. En riktigt trevlig eftermiddag/kväll blev det och åtminstone två hundar är trötta och mer än nöjda med ny bekantskap.


Så smakar hon ju så gott...

Zõe - Leyas nya kompis


Nästan högsommarvärme redan tidig förmiddag, i alla fall om man vet var man ska fånga strålar och vindstillhet. En promenad till Rocksjön för en träff med chefens hund Zõe för första gången var ett väldigt bra val i dag. Oj vilket härligt bus det blev bara dom väl hade fått bekanta sig en liten stund. För oss tvåbenta var det bara att njuta i solen.


Britains got talent 2009

Susan Boyle

Alla minns ju Paul Potts och många har säkert hört och sett nästa överraskning. Jag är inte den som brukar lägga upp videoklipp här men detta är en händelse (även om den börjar bli gammal och uttjatad av många) som jag måste får delge. Herregud - jag lipar ju när jag ser det här...

Guldkorn

När barnen är små låter det väldigt ofta "oooohh eller åååååh" eftersom det händer så mycket hela tiden som gör en förälder otroligt lycklig och stolt. Ju äldre barnen blir desto mer sällan blir det av naturliga skäl att man just "oooohh:ar eller ååååh:ar" och kanske det mer låter "näääää eller hjääääälp mig"!?!?!

Men det är faktiskt nu man kan plocka russinen ur kakan eller skörda frukt - det är nu man kan KÄNNA ååååh eller oooohh och hjärtat fyllas till brädden.

I förmiddags SMS:ade O en fråga: Mamma, kan jag, H, M, E och A vara hos oss och grilla i kväll (puss)? Självklart blev svaret JA och nu är dom här alla goa tjejer. Dom har grillat, ätit, snackat och skrattat - och gör det fortfarande. O är strålande glad och visar det, alla tjejerna är mätta, belåtna och har sagt sitt så här sitter man som världens stoltaste mamma (även pappan är mäkta nöjd och stolt) utan att ha ansträngt sig det allra minsta.

Snacka om livets GULDKORN!

Vårtecken?

En humla förirrade sig in på vårt golv idag. Oj vad dammig hon blev - jag som trodde jag hade städat ordentligt...

Tatuering á la Macke - igen

Nu uppdaterar jag med några alster från Via Dolorosa igen. Han överträffar nog sig själv var och varannan dag världens bästa kroppsutsmyckare!?!?!Fototriss - Tidens tand

Veckans tema i Fototriss är Tidens tand. Här finns för mig inga nytagna bilder även om jag ger mig ut i denna stund. För mig gestaltar Tidens tand verkligen det som var i går men fortsätter i dag. Ny husvagn och med det farväl av väl sliten nostalgi. Här har jag och min familj tillbringat dagar som har gett oss så mycket. Nu är det ny tid som gäller, från och med i sommar börjar vi slita på nästa uppsättning Tidens Tänder!
Farväl än en gång kära Adria...Här har verkligen tiden satt sina tänder - fler sista hugg hittar ni hos FOTOTRISS

Välkommen Vår!

Nu är det verkligen med dunder och brak den rätta årstiden närmar sig. En underbar dag då det blev dags att plantera vårblommor i krukorna på våran lilla uteplats mitt i stan. Denna långfredag har verkligen inte gått i det svarta och mörka tecknet - solen har strålat på oss hela dagen och vi har varit ute nästan från morgon till tidig kväll. Alla njuter av ljuset och värmen. Tänk att till och med få "parasolla" för att söka lite svalka. HÄRLIGT!!!


Påsk - sorg, glädje och mystik

De svenska traditionerna under påsken är faktiskt en blandning av det mesta. Man kan hitta liknelser från judarna, katolikerna, protestanterna men även från vår gamla nordiska asatro.

Hur firar ni er Påsk?

Påskdagarna:

Palmsöndag
Inleder påskveckan och enligt bibeln tågade Jesus in i Jerusalem och folket la ut palmblad där han red fram. Katolikerna symboliserade detta med vigda palmblad. I Sverige använde man videkvistar att smycka kyrkor och hem - vilket vi plockar in än i dag. I Småland drack man saft från björken som man ansåg gav kraft och god hälsa under året.

Dymmelonsdag
Inleder stilla veckan som med äldre benämning kallas Dymmelveckan. Denna dag förrådde Judas Jesus enligt bibeln. Enligt gamla traditioner och seder började påskfriden och allt skulle vara tyst. Inga kyrkklockor fick ljuda och inget högljutt arbete hördes. Metallkläpparna i kyrkklockorna byttes ut mot dymmlar (träkläppar). För de skrockfulla var detta den farligaste tiden på året eftersom det var nu häxorna åkte till Blåkulla.

Skärtorsdag
Inleder påskens tre heliga dagar - skärtorsdagen, långfredagen och påskdagen. Enligt bibeln äter nu Jesus sista måltiden med lärljungarna. Detta var helgdag fram till 1772 och det var en renignsdag. Skära är ett gammelsvenskt ord som betyder rena. Tror man på skorck är detta en orakelnatt då det är lämpligt att skriva kontrakt med djävulen och byta själen mot rikedomar.

Långfredag
För de troende firas denna dag till minne av Jesu korsfästelse. För Jesus var det en lång dag av lidande. Enligt gamla traditioner blev denna dag helgdag på 1600-talet då man fastade hårdare, husfadern risade husfolket och offentliga nöjen var förbjudna. Detta förbud upphävdes så sent som 1973. De skrockfulla drack inte mjölk på långfredagen då det sas att man i så fall fick bölder.

Påskafton
Inleder påskveckans festliga del. Det är/var nu ljusen i kyrkan tändes. Hedningarna tände eldar och sköt med gevär i luften för att skrämma påskkärringarna som kom tillbaka från Blåkulla - därav nutidens påsksmällare.

Påskdagen
Från bibeln vet vi att det i dag firas Jesu uppståndelse. Enligt tradition en glädjens dag då kyrkklockorna började ringa igen. Man trodde skrockfullt att Solen dansade på himlen denna dag.

GLAD PÅSK ALLA!!!

Guldläge?

Det har ju talats mycket om att HV71 är bäst när dom får slå från underläge. Nu kan det inte gå annat än till vinst eftersom större underläge än så här knappast kan uppnås. I kväll blir det alltså vinst följt av ytterligare två vinster!!!
Huvudnyhet

Fototriss - Prickigt

Veckans tema hos Helena på Fototriss är prickigt. Eftersom jag är i det närmaste utslagen av förkylning blir det riktigt gamla bilder men ändå med aktuell anknytning. Så här såg det nämligen ut hos oss förra Påsken...Vi får väl verkligen hoppas på en mer vårlik Påskhelg i år! Fler prickar hittar man hos Fototriss.

Första grillen är tänd!!!

Förutom en liten mellanförlust i SM-finalspel har dagen varit en helt perfekt ledig fredag. Sol och värme med lång morgonpromenad längs med Vätterstranden, HV-TV och säsongens första utegrillade mat. MUMS!

Så här ser det ut ifrån fönstret när premiärgrillen är nytänd...


Årets första grillare är på G...


Grillat är gott och klart att serveras...


Förra året var vår grillpremiär 4 april, alltså vann vi en hel dag i år!!!

Nu laddar vi om för SM-Guld - Heja HV71

Med supporters av alla slag är det självklart att Guldet går till Jönköping och HV71 i år igen!!! SM-Guld, SM-Guld, SM-Guuld....Älsklingar

Detta är mina absoluta favoriter i alla lägen!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥Tre systrar som ställer på varandra och har kul ihop! Ni är bäst!♥♥♥♥♥♥♥♥

RSS 2.0