Fototriss - Så ser det ut hos mig just nu

Då var Fototriss igång igen efter ett par veckors pausvila. Nu vill man veta hur det ser ut hos just mig... Visar därför en sen höstgrillkväll som gick av stapeln i går kväll. Lite sommarlängtan fick maken att plocka fram kol, vätska och goda råvaror att lägga på grillen. Mums!


Fler tolkningar hittar man hos Fototriss

Tre av mina underbara...


BET!!! Jag vinner detta vad!!!

För snart 3 veckor sedan kläckte jag ur mig att jag slår vad om vem som står som vinnare i årets IDOL! Snabbt som tjyven antog en viss Mr S det vadet - 1 mot 6, alltså om jag får rätt har jag 600 pix att spendera, eller så är jag 100 pix fattigare...

Här är MIN vinnare... :

Överlevnadsinstinkt...

Efter 8 timmar på ordinarie jobb och på det 5 timmars småspring för Gyllene Sponsorer i Kinnarps Arena är det ganska underligt att man inte har stupat för länge sedan. I stället är man adrenalinstinn så man inte ens kommer till den välbehövliga och efterlängtade sängen. Man håller sig uppe på ren överlevnadsinstinkt!!!

Troligtvis beror det på trevliga gäster och en riktig GULD-liga som jobbarkompisar - ett riktigt bra jobb har vi gjort i kväll!


Dessutom vann ju GULDGOSSARNA i kväll - vilket inte gör kvällen mindre värd att hålla sig vaken för.

HEEEEEEJJJJAAAAAAAAAAAAAAA HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅVEEEEEEEEEEEEEEEEE - HV71!!!

Utökning i familjen


En liten O har varit utan egen dator väldig länge... I dag var dagen då det var dags att åtgärda detta.

Upp till Mediamarkt efter diverse transaktioner - snabba ryck o hem med dubbel utdelning... Det gäller att passa på när erbjudanden bjuds...

Eftersom vi bara är 3 kvar i hemmet just nu så har vi så vi klarar oss...

Har jag orsakat ett ras?I söndags när vi åkte hem från årets sista svampplock passade vi på att köra upp på vår högsta höjdpunkt, Tabergs topp, bara för att... Det var nog 4 decennier jag senast var där så det var bara en trevlig ingivelse. Ända till jag läste nyheter från ett par timmar senare. VAD HAR JAG ORSAKAT???

Klicka på bilden och förstå min undran...

Två av snart fyra generationer

I natt lämnar äldsta generationen Sverige för ett par månader långt söderut. Hoppas men kan leva lika klokt som mor och far när det är så dags, trolla bort stora delar av den mörka och kalla tid vi är hänvisade till genom att tidvis emigrera till exempelvis Spanien.

Lite synd tycker de nog det är just med stundande emigration eftersom det under deras frånvaro blir generationsutökning. Tänk att de ska bli gammelmormor och gammelmorfar om ungefär 1 månad!!!

I går hade vi lite av avskedsmiddag här hemma och lagom till kaffet kom Kaka o Macke för avskedskramar o en stunds umgänge...


Det sista skogen har att ge


Lite blev det i korgen i dag också. Fast nu är de bra kalla om fötterna så det var nog sista korgen för i år. En  härlig dag för promenad och svampplock har det i alla fall varit. O gott var det med nystekta trattisar till söndagens köttfärsbiffar...För vissa var det lite jobbigare att krypa ner för att plocka godingarna, men man vill gärna ha med henne för hon har verkligen näsa för svampen - hon hittar allt som finns!


Andra tyckte det var mysigast att beundra utsikten o njuta av solen!

Mest av alla njöt nog i alla fall Leya - hon rusade runt mellan stock o sten så det gick inte ens att fånga henne på bild.

Ljusterapi i höstmörkret - hjälper det?

Helt otroligt vad jag är påverkad av det allt mer påkrypande mörkret. Inte blir det mildare med åren heller. Några i min närhet pratar om hur "mysigt" det är att tända ljus, kura i mörkret o gosa??? Hur hittar man tjusning i nattsvartheten som bara kryper tätare och tätare inpå sig??? Hur mysigt är det att vara svintrött på grund av ljusbrist klockan 21 och det enda man längtar efter är när det är ok att gå till sängs - trots en lång powernap efter jobb. Hur mysigt är det när klockan ringer i sotsvart mörker o man biter ihop så käkarna smäller för att man "vill" gå en "härlig" morgonpromenad med mörkrädd hund?Om man ännu inte har möjligheten att söka ljuset naturligt genom att förflytta sig mot ljusare tider och platser så kanske en seriös ljusterapi skulle vara boten? Hur kommer man då intill det?

Mitt liv levs halvårsvis bevisligen, all kraft jag har bygger jag upp under den ljuvliga ljusa tid kring midsommar.

SNART ÄR DET SOMMAR IGEN!!!

Ett hjärta slår för mormorLa huvudet en stund mot finaste magen, precis där bebispappan sa att man kan höra det slå - o visst slog det, snabba, friska slag!!!

Vilken härlig känsla!!!


Grattis Bellman som fyller 16 år i dag - en gubbe över 80 med andra ord...

1 år = 17 människoår
2 år = 27        “
3 år = 31        “
4 år = 41        “
5 år = 45        ”
6 år = 46        “
7 år = 51        “
8 år = 58        “
9 år = 61        “
10 år = 62      ”
11 år = 67      ”
12 år = 68      “
13 år = 71      “
14 år = 78      ”
15 år = 81      “
16 år = 82      “  GRATTIS BELLMAN!!!
17 år = 88      “
18 år = 92      “
19 år = 96      “
20 år = 100    “

Skogens bruna guld - TrattkantarellerOj så gott detta blir att stoppa i en och annan höstgryta när det har torkat klart och lagts i förvaringsburkar, mumma inför lång höst och vinter.

Årets julklapp - hitta det som passar mer

Bebis kommer om 5 - 6 veckor... Lagom till jul! Utöver alla hysteriska klappar visas här ÅRETS mest träffande...:


"Den" kan ju inte läsa än så därför är det fortfarande en hemlig julklapp...

London - We Will Rock You
En sammanfattning från Weekend i London kan vara på sin plats:

Att resan till London planerades berodde på EPT-turnering (professionellt pokerspel) med närstående som aktiv deltagare, ett väldigt bra tillfälle att förkorta höstmörkret med en trevlig ljuspunkt. Nu blev det inte riktigt så som det var tänkt men helgen blev ändå väldigt, väldigt bra!

Den största behållningen tillskrivs musikalen We Will Rock You som är en av mina bästa nöjesupplevelser hittills! En fantastisk musikal som jag önskar alla jag känner får uppleva. Uppsättningen har haft svensk premiär med svenska artister på Cirkus i Stockholm i dagarna o har tydligen inte fått bästa kritik men upplevelsen i London var en rysning med gråtattacker som inte gick att hålla tillbaka p.g.a. otroliga sång- och dansinsatser. Vi hade dessutom absolut bästa platser på rad C (3:e från scen) mitt i salongen.

Förutom denna adrenalinkick har vi bott bra, ätit gott, åkt buss, åkt tunnelbana, gjort marknader, druckit pints, promenerat gata upp o gata ner, tagit en o annan taxi, umgåtts och njutit i fulla drag.

En lång helg att lägga till minnenas arkiv!


RSS 2.0