Lillmatte Karin

Har ju det så himla bra så min största Lillmatte Karin kommer hem till mig 4 dagar i veckan för att göra mig sällskap. Sen kommer hon ju gärna hem till matte och husse ändå, t.ex. nu lördag kväll får jag gosa & busa med henne så mycket jag vill...

 Fast efter ett tag tröttnar jag...
image119

Men sen kommer jag igång i en dragkamp med husse

Ridgeback-Katt

Har ju glömt berätta att vi har en Ridgeback-katt också...
image105

Fast för det mesta är Bellman en helt vanlig huskatt...


En helt ny dotter

Nu har äntligen Olivia bestämt sig för ny frisyr. Vi tyckte ju att hon var så fin i sitt långa, blonda hår och har väl inte stöttat henne till 100 % i beslutet. Men se så fin hon blev!!!

FÖRE
image104
EFTER
image99

4 sekunder...

...eller kanske t.o.m. 4 - 5 minuter tillsammans i soffan. Det är framsteg i våra ögon. Kan det bero på tidpunkten på dygnet - vem orkar bråka klockan 03.00??? (Läs tidigare inlägg så förstår ni varför vi är uppe så dags.)
image97"Miss i nassen"

Klockan är bara precis efter 2, alltså 2 på natten/morgonen. Peter har precis satt sig i bilen för att köra till Landvetter där han ska hämta Matilda och Nils efter deras semester på Kreta. Vad gör jag uppe då??? Har väl alltid varit en riktig hönsmamma och just nu är jag klarvaken och vill helst vara med på hämtningen. Måste nog ändå försöka sova ett par timmar nu, har ju en bebisvalp och allmänna hushållsgöromål att tänka på om bara ett litet antal timmar. Kommer väl att vara lagom fredagspigg....

Rhodesian Ridgeback-mentalitet...

... eller ren normal morgontrötthet? Fick tidigt i vårt sökande efter en valp höra att Rhodesian Ridgebacks är mycket självständiga individer, intelligenta och vill helst ha sista ordet. Fattade inte då att i det ingick även ett otroligt "slö-i-starten-o-kommer-när-jag-själv-vill-eller-när-blåsan-spricker"-tänkande?!?!? Sover som en stock från ganska tidig kväll, masar sig upp en halvtimme efter det har börjat röra sig hemma för att då hitta nästa sköna sovplats - som är soffan. När sedan matte eller husse tycker det är dags att ta första morgonkissobajsrundan får man nästan tvinga med slöfocken ut. Så här såg det ut i morse när jag skulle få ut Leya innan det var dags att gå till jobbet!Sen kommer ju lillmatte Karin för att ta förmiddagspasset och då brukar det bli fart på damen en stund igen.

Hemma...

I morgon bitti vaknar jag vid halv 7-tiden av att Matilda kommer hem från Kreta. Åhhh vad kul det ska bli att få höra vad dom har varit med om!!! Förhoppningsvis har hon massor med bilder att visa. Hela familjen längtar hem henne nu!

Fast själv längtar hon nog tillbaka när hon ser helgväderprognosen för Sverige.

Sista natten...

Hur fort har inte den här veckan gått för Matilda o hennes Nils? I natt är det nog "sista-natten-på-Kreta-partaj" för hela (sista) slanten. I morgon natt åker Peter från Jönköping vid 02:00-tiden för att hämta hem ungdomarna från Landvetter, deras plan landar 03:30 (hur man nu  kan planera charterflighter på det viset). Hoppas verkligen att dom har haft en mer än över förväntan underbar vecka på sin semester. Sedan börjar verkligheten även för dom - jobb hela sommaren och efter det jakt på framtidslyckan...

Jag som redan är i framtiden vill ödmjukt ha tillbaka det alla klagade över för bara ett litet tag sedan - VÄRMEBÖLJA och SOL!!!!!!!!! Jag undrar inte OM utan NÄR det kommer?
image85

Hund & Katt

Ett litet dilemma när man har en gammal katt i hemmet (13-årig underbar, kelig och i 13 år härskande hemkatt) är att introducera en ny valp. Bellman, som vår katt heter, är inte alls intresserad av att bli bästa kompis med Leya. Vi andra tycker ju att det är ett måste - bland annat med tanke på att alla ska vistas på några få kvadratmeter i husvagnen hela semestern. Husse Peter gör sina försök med jämna mellanrum, här med fläskfilérester som "locka-varandra-nära-byte". Allt gick jättebra ända till "Gammelkatten" tjurade ur och skulle visa vem som är överst i heriakin med ett fräs och en rak högertass - för att sedan fega ur och gömma sig under sängen!!!

Kvar står en social Leya utan ny kattkompis!!!

    
  

Önskar jag vore en *Dog-and-Cat-whisperer*...

Sova!!! Nä - jobba så det snart blir semester

Fy tjyvingen vilket sovarväder det är i dag. Ögonlocken är som blytunga rullgardiner och vill bara åka ner hela tiden. Sitter på jobbet vid tangentbordet och skulle nästan kunna somna under tiden jag skriver. Lyckliga Matilda som är på Kreta med sol, bad, uteliv, shopping m.m. Gissa om dom stortrivs där???

Gnällgnäll men nu känns det bättre, ska fortsätta att jobba så blir det snart semester. 

image77

Nu har det vänt (eller vänder inom ett par dagar)

Midsommar är över. Vart tar tiden vägen?!?!? Tänk att det nu är som ljusast i vår del av världen. Det är ju i och för sig mycket kvar av sommaren ännu, hela semestern framför oss inom ett par veckor. Midsommarhelgen är firad i Halmstad som vanligt. Torsdag kväll lite sol så grillen hann fram men på natten brakade ovädret lös, uppskattningsvis vräkte det ner minst 80 - 90 mm regn under några timmar. Midsommarafton var en blöt  historia med helgrå himmel men framåt kvällen klarnade det, kunde till och med ta på klänning utan att frysa ihjäl. Leya har trivts som vanligt, älskar verkligen friheten på Bengts Camping och livet där med familjen. Fast inte ens hon fick en midsommarkrans i håret, det var verkligen inte väder att ge sig ut för att plocka blommor. Många andra av attributen hanns i alla fall med såsom sill, färskpotatis och jordgubbar. Även Leya fick smaka på de röda söta godingarna och åt med viss skepsis. Hon kanske blir som husse - en jordgubbe om året bara för att det ska vara så på midsommarafton. Lördag och söndag har faktiskt bjudit på strålande solsken och bra värme så vi är allt lite röda i skinnet.

1.  2.  3.  4.

5.  6.  7.  8.

1. Slapp med lillmatte inför midsommarnattens bravader
2. Ute i mörkret
3. En liten gäst utanför husvagnen, en liten harpalt
4. I helgen tappade jag två framtänder igen
5. På promenad efter regnet under midsommarafton
6. En liten 9-veckorsvalp på besök på campingen
7. Världens skönaste strandkudde
8. Vill också ha Foppa-tofflor

Vem har sista ordet om inte husse?

Egentligen har matte fått husse att ta över ansvaret för detta gnagande lilla bekymmer med klorna. Det här låter nog väldigt fånigt, gnälligt och löjligt i många vana hundägaröron men för mig som alltid har varit den tuffa (och trott att det verkligen är jag som bestämmer) är det ett STORT litet bekymmer. Men se så duktiga dom är!!! Ett litet PS är att "Kloklippar-Mona" missade en klo i går - med eller utan vilje förtäljer inte storyn. I vilket fall som helst tog Husse saken i egen tass och klippte till...
   
Så nu är man snygg till Midsommar!

Efter manikyr ett litet stollaryck med tuggbenet...
   

Åhhh dessa klor...

Då har det hänt igen... Vi har varit på Hund och Katt i Huskvarna för att klippa klorna. I dag skrek hon värre än någon gång tidigare. Kloklippare Mona var nog lite varm efter dusten. Dom är så trevliga, rara och gulliga där, men Leya hon skrek o bar sig åt så dom fick ta in henne i trimrummet för att inte skrämma slag på resten av kunderna i shoppen  - förresten i hela Rosens Köpcentrum. HJÄLP - vad ska jag göra???

Tack snälla O!

Åhhh va fin du har gjort min bloggdesign. Tack älskade snuttisdotter!!!


Det knakar i Smålandsskogarna...

JA! Så växer hon faktiskt. Det är helt otroligt. Hon har varit våran i 7 veckor nu och säkert fördubblat sig i vikt. Några dagar innan hon lämnade sin mamma vägde hon cirka 7,5 kg, vid vaccination 1 månad senare nästan 12 kg och nu minst 16 - 17 kg uppskattningsvis. Hon är en ljuvlig varelse som ger oss i familjen massor med positiv energi. Titta själv och förundras!!!

1.  2.  3.  4.
5.  6.  7.  8.
9.  10.  
11.  12.

1. Första mötet, 2 veckor innan vi fick hem henne.
2. När vi hämtar vår Leya 26/4 2007.
3. Hemma, här i dagmatte/lillmatte Karins famn.
4. Första försök till ståbild, nu har jag snart varit en Falk i 2 veckor.
5. Så här stora tassar har jag när jag är nästan 3 månader.
6. Skogspromenad i Axamo en helg i mitten av maj.
7. Första gången i husvagnen 25/5 2007.
8. En ny bekantskap, en gosig Briard en lördag kväll i juni.
9. I går kväll, ett gott märgben på uteplatsen.
10. Försök igen till ståbild, fredag 15/6.
11. Slapp på balkongen samma fredag som ovan.
12. På uteplatsen lördag eftermiddag, i dag!

Tur man inte ökar i vikt och storlek på det här viset, som bonus med en hund snarare tappar man ju ett par kilo.

Första tappade tanden...

Nu är den borta, den första mjölktanden har ramlat och vi har inte ens hittat den... men fler lär fällas....

Skönt i naturen

Det är verkligen helt otroligt vad hon växer!!! Faktiskt verkar det gå snabbt även när det gäller vad hon vill lära sig. Hon mår verkligen så bra som hon ser ut att göra. Här är vi hemma hos faster Pia och en del av familjen tar sig ett dopp i den 25-gradigt soluppvärmda poolen...

image46

Krulliga öron

Nu har Leya sin första lösa tand ... och öronen börjar verkligen anta ett lite roligt stuk. Anna, uppfödaren, förvarnade om detta fenomen och det är verkligen så. Har inte hunnit ta några bilder än men dom kommer, jag lovar!

Det har varit väldigt lite Leya senaste dagarna/veckorna, har ju haft så otroligt mycket att göra med allt det andra.

Men!!! Vilken fantastisk valp vi har!!!!!!!! Hon är verkligen tillfreds med sig själv, sitt liv och sin flock. Under några timmar i fredags var det väldigt mycket rörelse här i hemmet, med bl.a. 25 uppvaktande till studenten, och Leya bara fanns där utan att stressa upp sig det minsta. Det måste väl ändå tyda på trygghet.

Bilder på Leya och hennes tillväxt kommer senast till helgen...

Syskonen i Malmö

Min syster, bror, svägerska och deras barn kan alla slicka sig själv på näsan. En rolig egenhet som jag i alla fall inte kommer i närheten av....

image45

Lyckliga studentdagar...

Tänk... Nu är studenten över, har tänkt flera timmar att skriva om dessa stora, lyckliga, underbara, fantastiska, fina, minnesvärda, livsavgörande(?), framtidslovande ögonblick. Allt blev nog riktigt bra, studenten själv är i alla fall nöjd. Hon har haft ett minnesvärt dygn och många har uppvaktat henne - Mormor o morfar, systrar, farfar, "moster" Ulla, moster och morbror med familj från Malmö, pappakusinerna Janne o Lena, kusin Jonas o Renata, mammas jobbarkompisar + respektive, M:s kompisar m.m, m.m. Som kronan på verket har ju naturligtvis hela familjen funnits med, o inte minst han med stort N - NILS!!! Mycket tjoande o tjimmande. Det har varit många timmar med champagnefrukost hos en av de bästa och längsta vänner man kan ha (Christina C.), fotografering, kyrka, lunch, utspring, kortege genom stan, uppvaktning, förfest och studentfest. Sova kan man väl göra en annan gång.

Nu börjar "livet" och vad det innebär vet bara vi med lite erfarenhet i bagaget. Tror (vet) att vi i alla fall har gett en ganska bra grogrund att stå på inför alla prövningar.

TACK alla som har uppvaktat årets bästa, finaste, goaste student!!!!!!!

Lite bilder från studentdygnet.

image26


Reflex

I kväll gick jag och Olivia kvällspromenaden med Leya själva genom Rocksjöparken. Det är då tur att Leya har inbyggda reflexer...
image25


O:s avslutningsmiddag

I går kväll var hon på Sista Måltiden med sin klass. Hon var såååå fin o luktade såååå gott. Hon tycker kvällen var hellyckad med god trerättersmiddag, rolig underhållning och många fina festklädda kompisar. Tjejernas film som dom jobbat så mycket med blev tydligen en riktig succé och drog många skratt.

image22
 

Studentvecka

Nu börjar en ganska hektisk vecka med avslutningsmiddagar, skolavslutning, student och studentfest. Självklart kommer det att bli många roliga stunder att minnas, kommer att meddela och visa bilder här allteftersom. På torsdag kommer lilla-sys också, jätteroligt, det är alltid allt för länge mellan träffarna.

Jag förstår mig inte på mig själv ibland, känner mig jättestressad inför allt som ska göras men ändå blir inget vettigt gjort förrän i absolut sista stund. Men det brukar bli väldigt bra i finalen ändå och förhoppningsvis blir det så även denna gång. Men hjälp!!! Vad ska jag ha på mig????????

Kan det bli bättre...

Solen är på väg att dala. Färskpotatisen är nykokt, gräslöken är precis klipt, sillburken är öppnad och snapsen står iskall på bordet.
image18
 Leya var naturligtvis med ...

RSS 2.0