Raspresentation på hundkursen

I kväll har det varit skoldags för Leya igen. Det är ganska "basic" men det är ju en grundkurs vi går. I dag har det varit inkallning fas 2 - vilket innebär att gå lite längre från hunden innan man ger kommando KOM. Efter det var det att lära sin hund kommandot STANNA. Nästa moment var LIGG - inte det lättaste att få en hund som Leya att lägga sig på kommando inför 12 andra hundar som man inte får hälsa på och dessutom på kallt och blött underlag, fast hon la sig faktiskt med hjälp av lite goda köttbullar som mut. Ett av momenten var också att vänja hunden vid beröring, alltså kunna titta hunden i munnen, undersöka tassar och gå igenom hunden fysiskt i övrigt. Säkert en bra övning inför eventuella veterinärbesök eller utställningsbesiktningar t.ex. Under senast nämnda övning använde vi medhavda T-shirts att ta på vår egen hund - och det var ju naturligtvis inga besvärligheter med det. Leya är väldigt van vid att bli berörd - det finns alltid någon här hemma som vill kela, klämma eller pilla ut "gegg" ur ögonen. Hon är ju inte heller själv sen på att klättra upp i någons famn när man slappar i soffan!!!

En sak är då säker - alla ovanstående lektionsmoment klarar vår Leya med bravur både hemma i hemmet och ute på våra promenader.

Vid varje tillfälle på kursen är det också inlagt raspresentation av någon av de raser som går just vår kurs. I kväll var det bl.a. dags att presentera vår ras - Rhodesian Ridgeback. Jag försökte framföra det som är rastypiskt enligt standard och en del personliga reflektioner och tyckanden med Peter som sufflör. Hoppas att någon tyckte det var intressant.

Kanske ska smygfilma Leya i vardagen, be om en ny raspresentation och visa en överraskningsfilm vid nästa skoldag för att verkligen visa vilket fantastiskt exemplar vi lever med från denna underbara ras!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0