Bevis på ett bra jobb

I dag får vi besök på vår mottagning av Landstingets kvalitets-, kompetens- och utvecklingsenhet - Qulturum. Man har frågat om man får komma till oss då det har "ryktats" så mycket om vårt otroligt trevliga bemötande och vill använda oss som exempel vid utbildningar (charmkurser???). Verkligen något roligt att ta till sig och än mer roligt när vi är en privatmottagning och det inte alltid faller i så god jord hos Landstinget.

Det är ju faktiskt inte så svårt att ha ett trevligt bemötande så det borde fungera på alla mottagningar. Bara att lyfta blicken när någon kliver in på mottagningen gör ju att personen känner sig "sedd". Att säga "Välkommen" är också väldigt enkelt men betyder ofta väldigt mycket för personen som kanske är lite nervös inför besöket. Att försöka knyta an till något personligt kan få personen att slappna av och inte bara tänka på kommande undersökning. Alltså små enkla medel som vilken tjurskalle som helst skulle kunna bemöda sig till i sitt arbete. Dessutom ger det så otroligt mycket med nöjda "kunder", det gör arbetet så mycket roligare.

Klicka här så kan du läsa om vad Qulturum är och vad det ska stå för.

Kommentarer
Postat av: Kotteby

Så att lukta av och checka om det behöver bytas borste ingår inte i rutinerna då menar du?



=)

2008-12-02 @ 16:24:38
URL: http://www.kotteby.se
Postat av: matte

Gulle er som har ett sånt bra bemötande! det uppskattas av alla som besöker er, jag lovar!

Och det är så lite som behövs, som du säger... ett leende, att se människan. Något så enkelt skulle det ju inte behövas kurser för ... det är lite sorgligt om man tänker efter att det inte är den naturligaste saken i världen med ett bra bemötande.

Kul att du gillade mina röda vantar :)... nu ska jag göra en mössa :)

2008-12-03 @ 12:20:00
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0