Sista minuten till Alanya - Maten

En stor njutning med semestern i Turkiet är deras fantastiska kök - enligt många världens 3:e bästa. Nästan allt vi har ätit där har smakat utomordentligt, vare sig det är det turkiska eller internationella köket är det alltid vällagat.

Ett säkert kort är restaurang Elite som ligger precis vid Kleopatrastranden. Här har vi varit flera gånger under åren och aldrig blivit besvikna. Denna resan blev det vid två tillfällen och vi åt lammkotletter med potatisgratäng, sish kebab, plankstek och wienersnitzel - alltså både turkiskt och internationellt. Naturligtvis avnjuter vi deras fantastiska irish coffee som tillagas vid öppen eld direkt på bordet - en otrolig smakupplevelse som vi inte har hittat någon annan stans. Som boss på Elite sedan 13 år tillbaka är faktiskt en gammal Jönköpings-bo.




Ett besök på restaurang Lokanta Su , belägen på en lite lugnare bakgatan bara något stenkast från basarerna, var nytt för oss. En lite dyrare restaurang men värt priset. Här valde vi att äta pasta med lax och pasta med rökt kyckling. Mycket god mat i trevlig miljö och med bra service. Huset är en gammal byggnad från sekelskiftet och kallades då The Govenor´s House. Här är lugnt och stillsamt med lite mjuk bakgrundsmusik.




Ytterligare smakupplevelser fick vi på restaurang Marina som ligger nere i hamnen med utsikt över vattnet, båtlivet och borgen. Också detta en lite dyrare restaurang och här avnjöt vi fantastiska fiskrätter. Här var det otroligt proffsig service, hela tiden uppassning vid precis rätt tillfälle. Hovmästaren här ska vara norrman men det fick inte vi uppleva - och det var kanske ingen förlust? Maten var även här en riktig 5-poängare och vi var mer än nöjda med även denna middag.



Till tidigare favoriter hör Crazy Horse som ligger mitt i det livliga basarområdet och dit begav vi oss även denna gång. En lite ösigare restaurang där man serverar mycket latin food förutom det turkiska. Här valde vi en mixtallrik för 2, som var tilltagen för minst 4, med bakpotatis, nachochips, grillade kycklingvingar, spett, lökringar, mozarellafyllda rullar, friterade räkor, dipsåser av olika slag m.m. Gott var det och vi var proppmätta när minst hälften var kvar på tallriken.





Man behöver aldrig vara hungrig någon längre stund i Turkiet för det finns gott om bra restauranger där man kan få det mesta serverat. Vi har många, många kvar att prova men har hittills inte blivit alldeles för besvikna även om det även här naturligtvis finns ett och annat bottennapp.

Kommentarer
Postat av: matte

Nu blev jag hungrig!! och sugen på att åka på semester och äta på restaurang mmmm

2008-09-16 @ 23:31:22
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0